INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ITALIA-SPANIA (MÂINE, 22:00, PROTV)

Pedri, noul Xavi, are o ascensiune fulminantă » De la debut la titular indiscutabil la Barcelona și naționala Spaniei

Pedri, puștiul de 18 ani de la Barcelona, care a reușit în numai zece luni să fie de neînlocuit +27   FOTO
Pedri, puștiul de 18 ani de la Barcelona, care a reușit în numai zece luni să fie de neînlocuit

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2021 15:00 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 16:12

Spania îl iubește pe Pedri, puștiul de 18 ani de la Barcelona, care a reușit în numai zece luni să fie de neînlocuit. Toți antrenorii vor să-l aibă în echipă, iar el vrea să joace permanent: „Eu nu obosesc niciodată”. 

Ce ascensiune, Pedri! Totul, peste noapte! Pe 27 septembrie 2020, debuta la Barcelona, la 17 ani și 306 zile. Pe 25 martie 2021, purta prima oară tricoul La Roja, la 18 ani și 120 de zile. Pe 14 iunie, la 18 ani și 201 zile, devenea cel mai tânăr jucător spaniol la Euro. Nimeni nu mai vrea să renunțe la el.

Pedri, noul Xavi, un sezon de 69 de meciuri?

Dintr-o dată, Pedri este cel mai important iberic. A fost titular în toate cele cinci partide la CE 2020, a pierdut un singur minut (numai portarul Unai Simón și stoperul Laporte au fost integraliști), a alergat cel mai mult - nu doar în naționala sa, ci în întreg turneul - și a legat jocul Spaniei cum numai Xavi sau Iniesta o făcea.

12,3 kilometrieste media alergată de Pedri în fiecare meci al Spaniei la acest Euro

Cinci meciuri la Euro, după alte patru selecții anterior, după alte 52 de întâlniri la Barcelona. Câte sunt? 61! Mâine va evolua pentru a 62-a oară în acest sezon, întâiul la cel mai înalt nivel. Dacă se califică și adaugă finala, vor fi 63. Și asta nu e tot. Federația de la Madrid l-a chemat în lotul pentru Jocurile Olimpice și, chiar dacă s-a opus, clubul catalan n-a reușit să anuleze convocarea lui Pedri.

509 minutea jucat tânărul mijlocaș iberic în cele cinci partide la turneul continental

În cazul în care va disputa toate meciurile în drum spre finala mare sau mică, va încheia stagiunea cu 69 de jocuri, pe 7 august. Iar Barcelona demarează noul campionat pe 15 august. O săptămână mai târziu.

Koeman și Messi s-au îndrăgostit de Pedri

„Eu nu obosesc niciodată. Aspectul fizic ține mai mult de psihic decât orice altceva", spune puștiul născut în Insulele Canare, neașteptat de profund la vârsta lui. „Întotdeauna are o energie molipsitoare", confirmă selecționerul Luis Enrique, dezvăluind: „Chiar și la tenis de masă, sport la care, apropo, e foarte talentat".

3.526 de minutea adunat Pedri în 52 de întâlniri la Barcelona (68 de minute în medie)

În vara lui 2020, Barcelona, care îl cumpărase de la Las Palmas în 2019 cu 5 milioane și îl împrumutase un an, ar fi vrut să-l mai cedeze un sezon. Până când l-a văzut Ronald Koeman, la un antrenament: „Cine e băiatul?". S-a îndrăgostit de el. L-a păstrat și, din toamnă, e titular în blaugrana. Om de bază. Și pentru că i-a plăcut lui Messi din prima clipă.

Ovidiu Hațegan continuă la EURO 2020! Va fi implicat în semifinala Anglia - Danemarca
ANGLIA - DANEMARCA
Ovidiu Hațegan continuă la EURO 2020! Va fi implicat în semifinala Anglia - Danemarca

Pedri, ignorat de Real Madrid. De două ori

Curios, Real Madrid l-a avut o dată în probe și nu l-a oprit. Directorului Emilio Butragueño, fostul mare fotbalist blanco, i s-a vorbit încă o dată de Pedri. Din nou, neatenție. Barça și-a asumat riscul și a câștigat un super jucător. Pentru ea și pentru Spania.

Pedri, noul Xavi, are o ascensiune fulminantă » De la debut la titular indiscutabil la Barcelona și naționala Spaniei
O caricatură cu Pedri în naționala Spaniei, foto: Imago

„Joci la Euro înainte să înveți să conduci"

După meciurile Barcelonei, Pedri a fost surprins de mai multe ori cu rucsacul în spate, plecând acasă de la stadion cu taxiul. Nu are mașină. Nu are nici măcar carnet de șofer. „I-am spus într-o zi în vestiar: «Incredibil. Joci la Euro înainte să înveți să conduci»", s-a amuzat Álvaro Morata.

Susținere superhot pentru Danemarca înainte de semifinala cu Anglia! Iubita unui jucător, cea mai sexy fană de la EURO 2020
ANGLIA - DANEMARCA
Susținere superhot pentru Danemarca înainte de semifinala cu Anglia! Iubita unui jucător, cea mai sexy fană de la EURO 2020

„Mi-ar plăcea să-l am coleg pe Messi mult timp"

Tânărul mijlocaș a dezvăluit presei iberice că „Ronald Koeman m-a felicitat pentru calificarea în semifinale. Mă simt prețuit și îmi doresc să joc o lungă perioadă la Barça". Nu putea evita subiectul "Messi": "Sper să semneze un nou contrat. Mi-ar plăcea să-l am coleg pe Messi mult timp".

Pedri: „Singurul meu gol cu capul a fost împotriva ta"

Chiar și acum, titular indiscutabil la națională, "mulți băieți îmi spun «puștiule» în vestiar. Nici eu nu mă las. Le răspund, nu tac niciodată", a povestit Pedri. "Unai Simón îmi zice «micuțule»". Deși jucătorul Barcelonei nu e foarte scund, are 1,74 m. Însă Unai e înalt, 1,90! Pedri a avut replică și pentru portarul lui Athletic Bilbao: "Poate sunt eu mic, dar singurul meu gol cu capul a fost chiar împotriva ta".

Mie Pedri îmi amintește mai mult de Xavi decât de Iniesta, datorită modului în care protejează mingea atât de bine când e în posesie.
- Pepe Mel, fost antrenor al lui Pedri la Las Palmas

4 goluriși 6 assisturi a reușit Pedri în primul sezon disputat în tricoul blaugrana

TOP 5 ALERGĂTORI LA EURO 2020

Nume (Țară) Kilometri parcurși 
1. Pedri (Spania) 61,5 
2. Soucek (Cehia) 57,8 
3. Jorginho (Italia) 57,7
4. Freuler (Elveția)56,1 
5. Coufal (Cehia) 55,8

 Citește și: 

Forța Italiei e duetul veteranilor Chiellini - Bonucci: „E nevoie și de minte limpede și genunchi puternici”

Juventus vrea să transfere o revelație de la EURO » Torinezii, gata să ofere 40 de milioane

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
1948
1948  •  05 Iulie 2021, 17:27

ce pleiada de mari fotbalisti a avut spania de a lungul deceniilor si inca scoate fotbalisti minunati la foc continuu,cum e acest Pedri, 18 ani,deja matur in joc.Unele natii pur si simplu produc valoare umana ,nu numai in sport.Ai nostri sunt inca talente la 24,25 de ani.Fotbalul romanesc e muribund.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează