INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  ANGLIA - DANEMARCA

Ovidiu Hațegan continuă la EURO 2020! Va fi implicat în semifinala Anglia - Danemarca

Ovidiu Hațegan, arbitru de rezervă la semifinalele EURO 2020 // FOTO: Guliver/GettyImages
Ovidiu Hațegan, arbitru de rezervă la semifinalele EURO 2020 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iulie 2021 13:06 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 13:10

„Centralul” arădean Ovidiu Hațegan, 41 de ani, va fi rezervă la semifinala EURO 2020, dintre Anglia și Danemarca.

  • Italia - Spania, prima semifinală de la EURO 2020, se joacă marți, 6 iulie, de la ora 22:00. Meciul va fi transmis de Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro.
  • Anglia – Danemarca se joacă miercuri, 7 iulie, de la ora 22:00. Partida va fi în direct pe de Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro.
  • Ambele partide, la fel ca finala EURO 2020, se vor juca la Londra, pe Wembley

Hațegan nu va mai arbitra la EURO 2020, dar continuă să fie implicat în meciuri. Ca rezervă. 

Ovidiu Hațegan, arbitru de rezervă la semifinalele EURO 2020

UEFA anunțat delegările pentru semifinalele EURO 2021, iar Hațegan a fost desemnat arbitru de rezervă.

Meciul Anglia – Danemarca va fi condus de Danny Makkelie, din Olanda. Acesta va fi ajutat de asistenții Hessel Steegstra și Jan de Vrie, tot din Olanda.  În camera VAR vor fi Pol van Boekel, Kevin Blom și Christian Gittelmann.

Până acum, românul aflat la al doilea EURO din carieră a fost delegat la Polonia - Slovacia (1-2) și la Italia - Țara Galilor (1-0). În fiecare duel a eliminat câte un jucător (polonezul Krychowiak și galezul Ampadu), acestea fiind primele cartonașe roșii de la acest Euro.

Ovidiu Hațegan ajunge la patru jocuri ca rezervă la EURO 2020

Pe lângă cele două meciuri arbitrate, Hațegan a mai avut alte trei meciuri în care a fost rezervă: Elveția – Spania, Portugalia – Franța și Țara Galilor – Danemarca.

Celălalt arbitru român de la EURO, Istvan Kovacs, a părăsit întrecerea după faza grupelor. A arbitrat o singură dată, la Macedonia de Nord - Țările de Jos, apoi ca rezervă pentru Hațegan la Polonia - Slovacia și pentru Danny Makkelie în Finlanda - Rusia.

VIDEO Încep semifinalele EURO 2020! Totul despre Anglia - Danemarca

Citește mai multe știri de la EURO 2020: 

Arbitrul trimis acasă după o gafă uriașă la Mondialul din 2018, delegat la prima semifinală de la EURO!

It's coming home? Anglia, favorită la pariuri pentru câștigarea EURO 2020! Cum arată cotele înainte de semifinale

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
traian_v
traian_v  •  05 Iulie 2021, 15:26

A mai fost odata demult, in vara lui 1980, cand brigada de arbitri din Romania a fost trimisa acasa dupa grupe. Nu imi amintesc din ce motiv, dar imi amintesc ziarul "Sportul", mai precis pagina a doua: "RAINEA - in finala de la Roma". Desigur, Hategan nu e Rainea, si nu va fi nici daca se mai naste de cateva ori, dar a arbitrat foarte bine. In opinia mea, Cakir va primi finala.

matei14
matei14  •  05 Iulie 2021, 14:10

Voi mai adăuga următoarele. Diverse surse prevăd că s-a creat o stare de frustrare la nivelul câtorva arbitri din interior. Cei care meritau mai multe meciuri: Cakir, Karasev și Hațegan. Poate și Taylor, Tupin și Lahoz, care au fost trimiși acasă la prima greșeală. De asemenea lumea e nemulțumită de faptul că era stabilit dinaintea turneului ca Kovacs să primească doar un meci. Când vezi că Brych primește 5 meciuri, dintre care 3 în fazele eliminatorii, mai ales dupa dezastrul de la Portugalia-Belgia, când vezi că Makkelie primește semifinală după ce greșește grav la Italia-Turcia, lucru admis de șeful arbitrilor Rosetti la conferința de presă de după grupe în timp ce tu îți vezi de treaba ta și arbitrezi mai mult decât decent, normal că începi să îți pui niște semne de întrebare. Cele 3 febleți ale lui Rosetti, adică Brych, Kuipers și Makkelie vor arbitra ultimele 3 meciuri. Nu mai spun că Brych a avut și meci in sferturi, adică la mai puțin de 72 de ore e din noi la centru. Iar Rosetti a reușit să își pună și presa in cap după ce l-a pus pe germanul Brych, arbitru la Anglia-Ucraina, după ce Anglia trecuse de Germania anterior și pe olandezul Kuipers la Cehia-Danemarca după ce anterior Cehia trecuse de Olanda. Bineînțeles că presa de la Praga vorbește de o răzbunare iar uefa asta vrea sa evite: să se vorbească de arbitru după meci.

matei14
matei14  •  05 Iulie 2021, 13:52

Așa cum spune creatorul unui important blog de arbitraj pe care îl urmăresc, arbitru mai puțin cunoscut el însuși: "UEFA are just taking the p*ss out of Haţegan (R16, QF and SF as f/o), Çakır (travelled to London FROM Istanbul only to go back there). Sad :/". Hațegan merita un meci in fazele eliminatorii cel puțin, iar Cakir este cel mai in formă arbitru în acest moment și, luat exclusiv după performanță merita finala. Din păcate, UEFA ia decizii după simpatii și politică mai ales. Finala va merge la Kuipers, era decis dinainte să înceapă turneul, deși chiar nu pare în formă, dar de, e ultimul lui turneu major. Sigur, din punct de vedere financiar, e bine și că a primit meciuri ca al patrulea arbitru dar cu siguranță merita mai mult. A, un ultim lucru. Zece ani de acum in colo Makkelie e zeu, așteptați-vă să il vedeți în fiecare semifinală de UCL sau UEL, bine că e regula că poți arbitra doar o dată finala.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează