INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  PORTUGALIA - FRANȚA

Leii lui Loţi Boloni » Duel de cinci stele la EURO între starurile descoperite și promovate de antrenorul român

Ronaldo și Varane, în perioada în care împărțeau același vestiar. FOTO: Guliver/Getty Images
Ronaldo și Varane, în perioada în care împărțeau același vestiar. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 11:58 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 12:36

PORTUGALIA - FRANȚA. Cristiano Ronaldo vs Varane, confruntarea foștilor colegi de la Real Madrid, ambii descoperiți și promovați de Laszlo Bölöni. 

Astăzi, de la ora 22:00, e Portugalia - Franța. Se înfruntă latinii de foc, campionii europeni și campionii lumii. Și e duelul Ronaldo contra Varane, foștii coechipieri de la Real Madrid.

Cristiano, vârful lusitan, Raphaël, stoperul albastru. Îi leagă antrenorul care i-a descoperit la juniori și i-a promovat la prima echipă. Laszlo Bölöni. Pe Ronaldo, în 2002, la 17 ani, la Sporting Lisabona. Pe Varane, în 2011, la 18. La Lens.

Boloni: „Pentru apărători, va fi echivalentul lui Cristiano Ronaldo”

Loți i-a descris pe amândoi pentru L'Équipe. Cu povești din trecut. Începând cu întrebarea pe care i-au pus-o și părinții lui Varane, și mama lui Ronaldo: "Credeți că băiatul va ajunge fotbalist?". 

Și unul, și altul au reușit. La cel mai înalt nivel. Despre Cristiano, antrenorul spunea în perioada Sporting că "va fi mai mare decât Eusebio". Cuvinte curajoase, riscante, dar a avut dreptate. 

Cum îi prevestea cariera lui Varane de la primele meciuri în tricoul "Sang et Or" al lui Lens? "Pentru apărători, va fi echivalentul lui Ronaldo". Tot el afirmă acum: "Nu e cel mai eficace fundaș francez, însă e printre cei mai mari, cu Desailly, Bossis și Trésor".

Cristiano Ronaldo către Boloni: „Haideți, coach, încă o serie!”

Bölöni își amintește fiecare clipă petrecută cu Ronaldo. "Quaresma iubea spectacolul pentru spectacol. Cristiano iubea spectacolul, dar voia în primul rând să fie cel mai bun fotbalist al lumii". 

Un exemplu al ambiției sale, sesiunile speciale de pregătire ale atacanților la Sporting. „Eu centram pentru Jardel, João Pinto, Niculae și pentru el. Ronaldo a acceptat imediat provocarea, în fața acestor rivali experimentați. Când centrările mele erau bune, Jardel înscria cinci din cinci. João Pinto, trei din cinci, Niculae un gol sau două. 

La început, Cristiano termina și el uneori cu unul sau două. Niciodată nu-l depășea pe Jardel. Și nu putea să accepte. Striga la mine: «Haideți, coach, încă o serie, încă o serie!»”.

Când va depăși recordul lui Ali Daei?

Loți crede că va învinge Franța: „Dacă va fi așa, atunci sper la un 4-3, pentru ca Ronaldo să bată încă un record”. Cu un hat-trick, îl va depăși pe Ali Daei, iranianul cu 109 goluri la națională. Cristiano va avea atunci 110. El va fi primul în lume.

Cristiano are această aroganță, acest egoism de atacant. De când era mic, avea agresivitate în joc. Și-a părăsit familia la 12 ani și nimeni nu-l proteja la Sporting.

Înainte să-l ia la Real pe Varane, în 2011, José Mourinho a întrebat: «Băiatul ăsta frumușel, cu ochii creați pentru a place fetelor, e capabil să fie și dur, puternic?» 
- Laszlo Bölöni

VIDEO Euro la indigo » Eric a recreat faza primului gol din meciul Portugalia - Germania

Citește și alte știri despre EURO 2020:

CROAȚIA - SCOȚIA 3-1 Luka Modric, omul-record! Borne fantastice atinse de mijlocașul croat la EURO 2020

Italia este aproape să doboare un record pe care tot ea îl deține » Ce bornă impresionantă poate atinge Squadra Azzurra în meciul cu Austria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează