INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO 2020

Italia a schimbat portarul în minutul 89! Motivul pentru care Mancini l-a scos pe Donnarumma

Gianluigi Donnarumma (22 de ani) a fost înlocuit cu Salvatore Sirigu (34 de ani), în minutul 89 al victoriei obținute de Italia în fața Țării Galilor, scor 1-0, în ultima rundă a grupei A de la Euro 2020. +16   FOTO
Gianluigi Donnarumma (22 de ani) a fost înlocuit cu Salvatore Sirigu (34 de ani), în minutul 89 al victoriei obținute de Italia în fața Țării Galilor, scor 1-0, în ultima rundă a grupei A de la Euro 2020.

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 iunie 2021 21:48 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 02:44

Gianluigi Donnarumma (22 de ani) a fost înlocuit cu Salvatore Sirigu (34 de ani), în minutul 89 al victoriei obținute de Italia în fața Țării Galilor, scor 1-0, în ultima rundă a grupei A de la Euro 2020.

  • Cronica meciului Italia - Țara Galilor, scor 1-0
  • În optimi, Italia va întâlni locul 2 din grupa C (Ucraina sau Austria), în timp ce Țara Galilor va înfrunta locul 2 din grupa B (Belgia, Rusia, Danemarca sau Finlanda). Italia va juca pe 26 iunie, de la 22:00, la Londra, iar Țara Galilor în aceeași zi, la Amsterdam (ora 19:00).

Italia a defilat în grupa A de la Euro 2020. Squadra Azzurra a încheiat cu 3 victorii și un golaveraj imaculat, 7 goluri înscrise și niciunul încasat. Selecționerul Roberto Mancini a bifat o performanță inedită. A folosit după trei meciuri 25 din cei 26 de jucători convocați pentru Euro 2020.

Singurul care nu a fost încă introdus este portarul Alex Meret (24 de ani), de la Napoli. Sirigu era și el în această categorie, dar l-a înlocuit pe Donnarumma în minutul 89 al victoriei cu Țara Galilor. Motivul? Mancini a vrut ca toți jucătorii săi să bifeze cel puțin o prezență la turneul final. Ca jucător, selecționerul Italiei a jucat la Euro 1988, însă la Campionatul Mondial din 1990 n-a fost folosit deloc.

Sunt fericit și pentru că am schimbat 8 titulari, iar echipa a făcut un meci bun. Ne-am păstrat stilul și cred că acesta e lucrul cel mai important. Faptul că schimbi câțiva jucători nu ar trebui să modifice nimic în jocul echipei. Toată lumea știe ce trebuie să facă, astfel că trebuie să jucăm mereu la fel de bine. Jucătorii au arătat că toți sunt titulari. Ne-am dorit să câștigăm cu Țara Galilor, chiar dacă nu aveam nevoie de puncte
Roberto Mancini

Donnarumma luptă cu recordurile la Euro 2020

Gianluigi Donnarumma a debutat la prima reprezentativă a Italiei când avea 17 ani. Fostul portar al lui AC Milan a ajuns la 22 de ani și nu a încasat niciodată mai mult de un gol.

Conform informațiilor din presa italiană, Donnarumma va efectua luni vizita medicală, în vederea transferului la PSG. Controlul va avea loc în Italia, la o clinică apropiată de cantonamentul naționalei lui Mancini. 

11 victorii consecutiveare reprezentativa Italiei. În toate cele 11 meciuri, italienii nu au primit gol!

VIDEO Euro la Indigo, ep. 9 » Eric l-a imitat perfect pe Ronaldo în Portugalia - Germania: „Obrigado, Cristiano!”

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Detalii interesante despre omul meciului din partida Portugalia - Germania! N-a evoluat niciodată la juniori și când l-au descoperit era băut!

EXCLUSIV Mircea Lucescu, încântat de antrenorul Marco Rossi: „Tactic, excelent. I-a insuflat Ungariei spiritul italian”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
tmjoan
tmjoan  •  20 Iunie 2021, 23:28

"Motivul pentru care Mancini l-a scos pe Donnarumma" da, acum dupa ce am citit articolul, motivul e mult mai clar

dora
dora  •  20 Iunie 2021, 22:23

Putea incepe cu Sirigu titular. Si il baga si pe cel de-al treilea portar din lot, prin minutul 80.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează