INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  SUEDIA - ROMÂNIA

SUEDIA - ROMÂNIA // Răzvan Marin, progres de la 7,37 la 8,17 » Cum se autoevaluează cel numit de Contra „liderul viitoarei generații”

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2019 11:09

România debutează azi în preliminariile EURO 2020 în fața Suediei. Răzvan Marin (22 de ani) își face autoevaluarea pe baza a 12 criterii din profilul unui jucător. E repetarea unui experiment demarat în martie 2017 și continuat acum, după doi ani. 

  • Reporterul GSP.ro Justin Gafiuc și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Stockholm și transmit toate noutățile despre reprezentativa României. 
  • Suedia - România e sâmbătă, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV. 

În urmă cu doi ani, când începea treaba la Standard Liege și era un fotbalist abia intrat în circuitul extern, Răzvan Marin a acceptat un joc inedit propus de Gazetă. Și-a dat singur note la 12 capitole care conturează profilul unui jucător. Rezultatul? A reieșit imaginea unui mijlocaș care merită un 7,37.

Între timp, „belgianul” a căpătat experiență internațională, a cucerit o Cupă națională cu Standard și a devenit o piesă indispensabilă în angrenajul trupei valone.

„M-am maturizat, am înțeles ce înseamnă viața în străinătate și m-am familiarizat cu modul de gândire și acțiune din Vest. Iar pe teren simt că am progresat mult. Mi-am îmbunătățit multe calități, dar muncesc în continuare pentru a învăța și a acumula lucruri noi”, spune Răzvan.

 „Am devenit mai activ pe faza defensivă”

El punctează că a crescut în special la capitolul forță, dar „am mai deprins și din secretele plasamentului în teren, am devenit mai activ pe faza defensivă”.

„Lucrează des la sală și în afara antrenamentelor. A simțit că aici trebuie să acumuleze maxim și s-a focusat de la bun început pe această țintă”, spun apropiați ai fotbalistului. 

Azi, Răzvan Marin revine cu un nou set de note pentru sine, încercând o autoevaluare onestă. Iar noul scor urcă pretențiile față de mijlocașul în vârstă de 22 de ani. De la 7,37 a sărit la 8,17, cu plusuri semnificative la piciorul drept, șut și precizie. Ar putea fi chiar triunghiul care să contribuie la marcarea unui gol pe "Friends Arena", în debutul campaniei pentru Euro 2020! 

Notele lui Răzvan Marin pentru sine

note

„Sunt jucători cu experiență care pot lua banderola de la Vlad Chiricheș. Apoi, jucători ca Răzvan Marin din generația tânără trebuie să stea alături de ei și să învețe, să își conducă apoi colegii” Cosmin Contra

„Cred că Răzvan Marin ar putea să preia deja banderola de căpitan al naționalei. Am sentimentul că, în ciuda vârstei, ar putea duce pe umeri responsabilitatea aceasta”Ioan Andone

„Fiecare meci din campanie va fi pentru noi o finală, dar trebuie să luăm lucrurile pas cu pas, să pregătim atent debutul și să încercăm victoria încă de la prima partidă. N-avem de ce să ne speriem la Stockholm fiindcă, scoțând din calcule favorita Spania, noi, Suedia și Norvegia suntem cam la același nivel”Răzvan Marin

14 selecțiia strâns Răzvan Marin la prima reprezentativă a României, pentru care a marcat un gol

Vezi și: 

SUEDIA - ROMÂNIA // Două dileme pentru Cosmin Contra » Cum arată echipa României cu 24h înaintea duelului cu Suedia + cum justifică selecționerul neconvocarea lui Radu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
knuty
knuty  •  23 Martie 2019, 12:25

Cine l-a evaluat Madalin Voicu????Jucator de doi lei care joaca intr-un campionat foarte slab!!!!!

raul4steaua
raul4steaua  •  23 Martie 2019, 12:17
Postat de calinescu_ pe 23 Martie 2019, 11:49

NATIOMNALA LUI CALINESCU : I RADU ---- MANEA ; GRIGORE; NEDELCEARU; FLORIN STEFAN;--- MATEIU ; HOBAN ;--- MITRITA ; STANCIU ; DAN NISTOR ;--- PUSCAS ;

Din cei enumerati Grigore praf, Manea asa si asa, Hoban pensionar

observator_federal
observator_federal  •  23 Martie 2019, 12:04

Băi, și dacă într-un an doi Mitriță devine cel mai bine cotat fotbalist român, experții ăștia - care nu-l văd nici acum când "biblia" lor, Transfermarkt, l-a evaluat în sfârșit mai corespunzător, la 6 milioane Euro - nu vor fi discreditați total? ...De fapt, ei sunt toți ca unul, își conferă reciproc "autoritatea în materie" fiind membrii aceluiași grup și împărțind aceleași idei și surse de finanțare... Și Messi dacă ar juca în Liga 1, dar nu la Fcsb, ar fi invizibil pentru ei...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează