INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UNGARIA - PORTUGALIA

VIDEO+FOTO UNGARIA - PORTUGALIA. Imagini cu fanii de pe Puskas Arena, singurul stadion de la EURO care se umple la capacitate maximă: 55.662 de spectatori!

„Puskás Aréna” este unicul loc de la Euro 2020 în care toate biletele au fost vândute +23   FOTO
„Puskás Aréna” este unicul loc de la Euro 2020 în care toate biletele au fost vândute

Articol de GSP - Publicat marti, 15 iunie 2021 18:00 / Actualizat marti, 15 iunie 2021 21:17

„Puskás Aréna”, astăzi, când Ungaria joacă în fața Portugaliei, de la ora 19:00, este unicul loc de la Euro 2020 în care toate biletele disponibile au fost vândute: 55.662. Pentru că vaccinul are efect. Și pentru că așa dorește premierul Viktor Orban.

Budapesta. Unicul oraș din cele 11 de pe harta Euro 2020 care va avea stadionul plin. Nu 25% din capacitate, nu 33% sau 50%. 100% la toate cele patru meciuri! Și procentul a fost stabilit încă de la început. 

+19 FOTO

Fanii în drum spre stadion:

Imnul Ungariei și atmosfera din stadion:

Trimisul special GSP la meci, Theodor Jumătate, a explicat situația:

Cele mai multe decese la milionul de locuitori

Ungaria a fost lovită crunt de pandemie. La prima vedere, cifrele nu sunt înspăimântătoare. 807.045 de cazuri în total și 29.925 persoane dispărute din cauza coronavirusului. 

Dar, într-o paralelă cu dimensiunea populației, numai 9,6 milioane, este foarte rău. Potrivit statisticilor oferite live de site-ul worldometers.info, e prima în Europa după decesele la milionul de locuitori (3.105), mult peste Italia (2.104), Marea Britanie (1.875), Spania (1.721) sau Franța (1.688). Și a doua în lume, după Peru (5.649), însă deasupra Braziliei (2.278) și a Statelor Unite (1.848). 

În al treilea val, au fost și 11.265 de cazuri noi într-o zi, pe 26 martie, și 311 morți pe 7 aprilie. Situația s-a schimbat însă radical de atunci. Pe 11 iunie, la startul CE, s-au infectat doar 199 de oameni, pierzându-și viața opt.

Prima țară cu 6 vaccinuri cumpărate și autorizate 

Cum s-a ajuns la o asemenea diferență? Cum au reușit maghiarii să diminueze consecințele pandemiei aproape de minimum? Un oficial al federației de fotbal budapestane mi-a explicat. Vaccinul a fost secretul. 

"Uniunea Europeană a întârziat, așa că guvernul a căutat vaccinuri peste tot. Și a comandat inclusiv în Rusia și China". Ungaria, întâia din Uniune care a permis imunizarea și pentru adolescenții de minimum 16 ani, ​a avut în final șase vaccinuri diferite, Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinopharm și Sputnik V, mai multe decât orice țară. 

A fost primul stat din UE care a cumpărat și autorizat vaccinul descoperit în China, Sinopharm. Prim-ministrul Viktor Orbán l-a folosit. "Datorită acestor vaccinuri în plus, am dublat viteza de imunizare a Uniunii Europene. De atunci, cazurile sunt tot mai puține, la fel decesele. Iată un motiv pentru care vom avea Puskás Aréna plină!".

Card de vaccinare, bilet și brățară de meci

Acest card ce dovedește imunizarea e esențial și pentru a intra diseară pe "Puskás Aréna". Fanii unguri nu pot vedea meciul dacă nu s-au vaccinat (străinii pot demonstra că nu sunt infectați și cu test PCR, nu numai cu certificat de vaccinare). 

Cei cu card și cu bilet de meci mai au nevoie de ceva. De brățară, pentru ca la porțile stadionului să nu se mai piardă timpul verificându-se atâtea lucruri. Ai banda la încheietură și tichet pentru partidă, ești liber să îți ocupi locul în tribună, dacă treci și proba termometrului: trebuie să ai sub 37,8 grade. 

Brățara poate fi obținută din trei puncte, "Laszlo Papp", marea sală a Budapestei, care tocmai a organizat Mondialul de judo până duminică, "Groupama", arena lui Ferencvaros, și Varosliget (City Park). 

"Sunt o sută de birouri în aceste trei locuri de distribuire a brățărilor, pentru ca totul să meargă repede", a anunțat Jenő Sipos, ofițerul de presă al federației. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Totul despre Ungaria - Portugalia AICI!

Christian Eriksen, mesaj de pe patul de spital » „Ce frumos să-l văd râzând!” + UEFA se apără

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
tristan
tristan  •  15 Iunie 2021, 19:42
Postat de toss pe 15 Iunie 2021, 19:03

Pe de-o parte e vorba de politica, Orban al lor are nevoie de plus la imagine, pe de alta parte e vorba de sport...Cand mai are sansa Ungaria sa joace la Euro acasa cu Portugalia, Germania si Franta? Asa ca au lasat fanii sa se bucure de fotbal.

cam asa i cum zici tu...

toss
toss  •  15 Iunie 2021, 19:03

Pe de-o parte e vorba de politica, Orban al lor are nevoie de plus la imagine, pe de alta parte e vorba de sport...Cand mai are sansa Ungaria sa joace la Euro acasa cu Portugalia, Germania si Franta? Asa ca au lasat fanii sa se bucure de fotbal.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează