INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  UCRAINA

VIDEO Scandal uriaș! Ucraina joacă la Euro având pe tricouri harta țării cu Crimeea » Rușii atacă agresiv: „Crimeea e a noastră!”

Naționala Ucrainei // Foto: Getty Images
Naționala Ucrainei // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2021 09:49 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 10:26

Politicienii ruși cer forului continental să nu-i lase pe ucraineni să poarte acest tricou la turneul final, dar Nyon a răspuns: „Echipamentul a fost aprobat de UEFA”.

Nici n-a început primul Euro în jurul continentului și e scandal. Totul din cauza tricoului naționalei Ucrainei. Andrei Pavelko, liderul federației de la Kiev, a prezentat pe social media echipamentele galben și albastru pentru turneul final. „Sunt foarte speciale", a spus Pavelko.

Pe piept, au harta țării brodată. Include și peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014. Și un motto al revoltei portocali din același an: "Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!". Revoltă care a dus la alungarea președintelui prorus Viktor Ianukovici.

Rusia: „Nu le pot purta în timpul meciurilor"

Moscova a protestat imediat. S-au implicat și politicienii. Viaceslav Koloskov, președintele de onoare al federației de fotbal, și deputatul Dmitri Svișcev au cerut la UEFA interzicerea acestor tricouri. 

„Le pot purta la antrenament, dar nu în timpul meciurilor. N-ar trebui să existe declarații politice pe stadioane". Numai că răspunsul forului de la Nyon a fost fără echivoc: „Echipamentul a fost aprobat de UEFA".

Scandal uriaș! Ucraina joacă la Euro având pe tricouri harta țării cu Crimeea » Rușii atacă agresiv: „Crimeea e a noastră!”

Un fost mare boxer rus atacă: „Asta nu se discută"

Fostul boxer Nikolai Valuev, deputat în Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), a reacționat agresiv: „Puteți visa cât vreți! Crimeea e teritoriul nostru. Asta nu se discută".

Mai mult. Maria Zaharova, ofițerul de presă al ministerului rus de externe, leagă sloganul „Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!" de Al Doilea Război Mondial și de nazism: „În război, acest strigăt nazist a fost folosit de unitățile armate ucrainene naționaliste".

Citește și alte știri despre Euro 2020:

Alarmă la naționala Spaniei! Căpitanul Busquets are COVID-19 și a părăsit lotul » Toată delegația în carantină!

Victor Pițurcă are un nou angajament » Anunț făcut în direct la TV

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
robby73
robby73  •  07 Iunie 2021, 16:08
Postat de misterverde pe 07 Iunie 2021, 10:52

Respect Ucrainei .. ăștia încearcă.. noi ne îngropam singuri .. Basarabia pământ romanesc .. dar cine lupta în România ? Statul în loc sa facă autostrăzi spitale scoli.. au echipe de fotbal .. pff ce rușine... romanii .. săracii acoperă politicul corupt din România (aberație a lui Cătălin "statul a făcut dreptate cu csa " Really?! E dreptate ca același stat care spune bătrânului ca nu avem bani de pensii suntem saraci .. în același timp sa investească 20 milioane euro anual în csa ? Echipa statului ... statul înseamnă România.. nu înseamnă Csa .. statul trebuie sa aibă grija de toți românii . Dacă au dat 20 milioane csa ului . Toate echipele din România merita acești bani .. În fine .. în momentul de fata ... România seamănă cu un cocalar din ghetouri ferentexas își cumpără supercar .. și când ii este foame își cumpără ochelari.. DEȘTEAPTĂ-TE Romane !!!

Poate e corect ce face Ucraina, poate nu, dar tu chiar îți prinzi mintea cu comunistul ăla înflăcărat de catalyn? Serios?

clod1971
clod1971  •  07 Iunie 2021, 12:46
Postat de kuba pe 07 Iunie 2021, 12:44

Ucraina sa modifice harta de pe tricouri și sa scoată Bucovina de Nord, Herta, Bugeacul si Maramuresul de Nord! Ucraina un stat cu nici 100 de ani de independența! Iar când văd o grămada de qqqroosti care susțin Ucraina ***

Nu sunt ei de vina, ca suntem noi slabi!

kuba
kuba  •  07 Iunie 2021, 12:46
Postat de gazistu pe 07 Iunie 2021, 12:18

uCRAINIEII SUNT F TERITORIALI, DESI Rusia e de cel putin 4 ori mai mare ca populatie...nu le e grica… noi romanii, 21 mul loc suntem niste lasi..friosi ...ni fica si de unguri sau Bulgari cares sub jumtatete ca noi la poppulatie

Ucrainienii *** Un stat înființat de ruși. O țara care vorbește rusa! O țara cu mai puțin de 100 de ani de independența! Mare *** esti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează