INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  GERMANIA - UNGARIA

UEFA ia atitudine, în ziua meciului Germania - Ungaria » Mesaj amplu de susținere pentru comunitatea LGBTQ și un gest simbolic

UEFA a revenit cu o nouă poziție pe marginea meciului Germania - Ungaria. FOTO: Guliver/Getty Images
UEFA a revenit cu o nouă poziție pe marginea meciului Germania - Ungaria. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 16:19 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 17:09

Germania - Ungaria. Deși UEFA s-a opus ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului, forul de la Nyon a revenit astăzi cu o nouă poziție pe marginea acestui subiect.

  • CONTEXT: Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani
  • Consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, în semn de protest față de legea maghiară
  • După ce Peter Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, a intervenit și a declarat că politica nu trebuie amestecată în sport, UEFA a blocat inițiativa nemților.

Într-o postare publicată pe conturile oficiale de socializare, reprezentanții UEFA își manifestă susținerea față de susținătorii comunității LGBTQ și explică pe îndelete motivul pentru care pe stadionul lui Bayern Munchen nu vor apărea în această seară culorile curcubeului. 

Mai mult, logo-ul LGBTQ apare acum ca fotografie principală pe platformele de socializare ale UEFA.

Comunicat UEFA: „Respectăm curcubeul”

UEFA respectă curcubeul! Astăzi, UEFA e mândră să poarte culorile curcubeului. Este un simbol care întruchipează valorile noastre de bază, promovând ceea ce credem - o societate mai dreaptă și egalitară, tolerantă în egală măsuri, indiferent de credință sau sex. 

Unii oameni au interpretat decizia UEFA de a respinge cererea orașului Munchen de a ilumina stadionul în culorile curcubeului drept una politică. Dimpotrivă, cererea în sine a fost una politică, legată de prezența echipei de fotbal a Ungariei pentru meciul cu Germania din această seară. 

Pentru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm pentru o societate mai diversă și incluzivă 

- Comunicat UEFA

UEFA ia atitudine, în ziua meciului Germania - Ungaria » Mesaj amplu de susținere pentru comunitatea LGBTQ și un gest simbolic

UEFA blochează propunerea pro-LGBT: Allianz Arena nu va fi iluminat în curcubeu la Germania-Ungaria! 

Consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, ca semn de suport pentru comunitatea LGBT. După ce Peter Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, a intervenit și a declarat că politica nu trebuie amestecată în sport, UEFA a blocat inițiativa nemților.

Noul plan al primarului din Munchen pentru meciul cu maghiarii: „Să-i fie clar Ungariei!”

Dieter Reiter, primarul din Munchen, anunță că mai multe clădiri din jurul Allianz Arena vor fi luminate în culorile curcubeului, un demers împotriva discriminării persoanelor din comunitatea LGBTQ. 

Dieter Reiter, primarul din Munchen, nu a renunțat la ideea sa. Blocat de UEFA, acesta apelează la o soluție inovatoare. Mai multe clădiri din jurul Allianz Arena, printre care sediul primăriei, un turn uriaș și o fabrică vor fi luminate în culorile curcubeului. Forul european nu are jurisdicție asupra acestor construcții. Edilul a avut și un mesaj tăios către UEFA. 

„Noi, în Munchen, nu vom fi în niciun fel împiedicaţi să trimitem un semnal clar Ungariei şi lumii privind discriminarea homosexualilor. Mi se pare ruşinos că UEFA ne interzice, aici, la Munchen, să trimitem un semnal pentru toleranţă, respect şi solidaritate cu cei din comunitatea LGBTQ.

Se invocă politica, dar gestul nu este unul politic ci un semnal transmis umanităţii”, a transmis Dieter Reiter, primarul din Munchen, conform Agerpres.

Viktor Orban nu mai vine la Munchen pentru Germania - Ungaria

Viktor Orban, controversatul politician de la Budapesta, și-ar fi dorit să urmărească partida cu Germania din tribunele Allianz Arena. 

Doar că, potrivit publicației Bild, Orban a luat decizia de a nu mai face deplasarea către Germania. Premierul Ungariei e deranjat de ideea autorităților de la Munchen, care au vrut ca stadionul lui Bayern să fie iluminat în culorile curcubeului, în semn de solidaritate față de LGBTQ.

VIDEO Fanii Ungariei, show pirotehnic la Budapesta înaintea partidei cu Portugalia

Citește și alte știri de actualitate:

Viktor Orban, decizie radicală înainte de Germania - Ungaria: ce a hotărât, după polemica născută în jurul LGBT

UPDATE UEFA a decis: Allianz Arena nu va fi iluminat în culorile curcubeului la Germania-Ungaria! Cum au reacționat autoritățile maghiare: „Slavă Domnului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
albertinhoo
albertinhoo  •  24 Iunie 2021, 01:46
Postat de cfrinho pe 23 Iunie 2021, 17:47

Nu mai exista institutii internationale care sa n-aiba genunchii tociti de la slujit plandemii neomarxiste cu visul refacerii Turnului Babel. Toti au fost cumparati, nemaivorbind de guverne si presedinti de stat. Vai de cei naivi!

Oare doar neomarxista? Cred ca oculta.

gago747
gago747  •  23 Iunie 2021, 22:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tony_da_sylva
tony_da_sylva  •  23 Iunie 2021, 19:58
Postat de catalynn pe 23 Iunie 2021, 18:04

Și io am un mesaj amplu de susținere:Ria, Ria Hungária! :-)))

Nu i vorba neaparat de ungaria..iei au devenit,poate si accidental sau poate asumat,simbolul luptei impotriva ideologiei neomarxiste.mai sunt si polonezii care inca n au fost cuceriti.la fel si in italia s a mai pastrat un curent normal.trebuie sa fim fermi si consecventi.***i"***??e vai de lumea noastra,de UE,de vestul mirific..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează