INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  EURO2020

Walter Zenga, entuziasmat de parcursul Italiei la EURO 2020 + laude pentru Donnarumma

Walter Zenga, despre parcursul naționalei Italiei la Euro și portarul Donnarumma.
Foto: GettyImages
Walter Zenga, despre parcursul naționalei Italiei la Euro și portarul Donnarumma. Foto: GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iulie 2021 09:37 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 11:05

Italia merge „ceas” la acest Campionat European. Formația antrenată de Roberto Mancini s-a calificat în semifinalele competiției, unde va întâlni rivala Spania. Parcursul bun al italienilor a fost remarcat și de Walter Zenga, fost mare portar al Squadrei Azzurra.

  • Italia - Spania se joacă marți, de la ora 22:00. Semifinala e liveTEXT pe GSP.RO
  • Cealaltă semifinală de la EURO 2020, Anglia - Danemarca, se dispută miercuri, de la 22:00, liveTEXT pe GSP.RO

Zenga a lăudat echipa națională a Italiei pentru meciurile bune de la Euro, unde squadra azzurra e invincibilă. Acesta a ținut chiar să glumească, spunând că în primele trei meciuri putea apăra chiar și el.

 „Cred că în primele 3 meciuri puteam să stau și eu în poartă (n.r.- râde). Apoi, Gigio a fost așa cum îl știu, un băiat care își vede de viața și cariera lui indiferent de ce zic unii despre plecarea de la Milan la PSG”, a declarat Zenga potrivit Football Italia.

„Italia este o echipă cu mai mulți lideri în teren. Sunt doi charismatici, Bonucci și Chiellini, apoi cel tactic, Jorginho, și cel cu imaginație, Insigne. Dar lângă ei este liderul calm, Gigio, el dă liniște tuturor”, a mai declarat Zenga.

Donnarumma, lăudat de Zenga 

Fostul antrenor de la FCSB, Dinamo și FC Național a fost impresionat și de Gianluigi Donnarumma în poarta Italiei.

A avut o paradă incredibilă la Kevin De Bruyne, este o execuție tehnică perfectă, de la poziția picioarelor la mâna întinsă spre minge. Degeaba scoți 18 șuturi, unul ca ăsta face diferența.

Dintre toți portarii din semifinale, Donnarumma este cel care dă cea mai mare siguranță. Eu am debutat în Serie A la 23 de ani, el are 22 și deja peste 200 de meciuri la Milan, a jucat în cupele europene, acum merge la PSG, cred că va fi numărul 1 din lume în curând.
- Walter Zenga, despre Gianluigi Donnarumma

Video cu Top 10 parade ale lui Donnarumma:

Citește și alte articole de la EURO 2020:

Cazul uluitor al lui Thomas Delaney » A recunoscut la radio că nu distinge culorile: „Nu-mi dădeam seama cine mi-e adversar”

Record mondial?! Englezii au calculat: câte milioane de halbe de bere s-au băut în Anglia, după calificarea în semifinalele EURO 2020

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează