INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Record mondial?! Englezii au calculat: câte milioane de halbe de bere s-au băut în Anglia, după calificarea în semifinalele EURO 2020

Fanii Angliei au fost la înălțime / foto: Guliver/Getty Images +10   FOTO
Fanii Angliei au fost la înălțime / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iulie 2021 10:10 / Actualizat luni, 05 iulie 2021 11:00

Englezii au sărbătorit intens calificarea favoriților în semifinalele Campionatului European. Sute de mii de litri de bere au curs pe străzile din Anglia sâmbătă, după victoria categorică cu Ucraina, 4-0.

  • Anglia e una dintre favoritele la câștigarea turneului final. Naționala lui Southgate și-a respectat statutul de favorită și a trecut fără emoții de Ucraina, scor 4-0
  • Englezii se vor duela în semifinale cu Danemarca, miercuri, de la ora 22:00, pe Wembley. Marți, în cealaltă semifinală, Italia dă piept cu Spania, de la ora 22:00.  

Jurnaliștii de la The Sun au publicat o statistică de impact: sâmbătă, englezii au băut nu mai puțin de 42 de milioane de halbe de bere. 19 milioane au fost consumate în pub-uri, în timp ce alte 23 de milioane au fost băute de fani de acasă. 

Fanii Angliei au fost la înălțime / foto: Guliver/Getty Images
Fanii Angliei au fost la înălțime / foto: Guliver/Getty Images
Fanii Angliei au fost la înălțime / foto: Guliver/Getty Images
Fanii Angliei au fost la înălțime / foto: Guliver/Getty Images
Fanii Angliei au fost la înălțime / foto: Guliver/Getty Images
+6 FOTO

Ca de obicei, prezența Angliei în fazele finale ale unei competiții importante provoacă o emulație fără precedent. 20,9 milioane de telespectatori au urmărit, în momentul de vârf, duelul Angliei cu Ucraina.

Anglia, favorită la câștigarea EURO 2020

Englezii sunt favoriți să câștige, în premieră, Campionatul European. Naționala lui Gareth Soutgate a impresionat până acum la turneul final, fiind singura echipă care nu a primit niciun gol. 

Astfel, Harry Kane și colegii lui sunt favoriți la câștigarea turneului, la casele de pariuri. Anglia are o cotă la triumf între 2,38 și 2,65.

Italia și Spania sunt următoarele favorite. Echipa lui Mancini are cotă cuprinsă între 3 și 3,35, în timp ce cota ibericilor este între 3,75 și 4. Danemarca, ajunsă pentru a treia oară în semifinalele EURO are cea mai mare cotă pentru un succes la această ediție: între 9 și 11,3.

Cum a spulberat-o Anglia pe Ucraina » Premieră în istoria Europenelor!

Trei goluri cu capul a dat Anglia cu Ucraina (4-0), în „sferturi”, fiind prima echipă care reușește acest lucru într-un meci în istoria Europenelor! Pe „Olimpico” din Roma, Anglia s-a distrat cu naționala lui Andrei Șevcenko. 

Ucraina nu a avut răspuns în fața britanicilor și se întoarce acasă după un parcurs neașteptat de bun la acest turneu final. 

Dintre cele 4 goluri marcate de englezi, 3 au venit în urma loviturilor de cap. Consecutiv, de altfel, după ce Kane, din cădere, a deschis scorul în minutul 4. Celelalte reușite au venit în repriza a doua și au fost marcate, prin același procedeu, de Harry Maguire, Harry Kane, pentru „dublă”, și Jordan Henderson.

VIDEO Euro la Indigo » Niță reface golul lui Dorinel din victoria cu Anglia 3-2 (2000)

Citește și alte știri despre EURO 2020:

Arbitrul trimis acasă după o gafă uriașă la Mondialul din 2018, delegat la prima semifinală de la EURO!

It's coming home? Anglia, favorită la pariuri pentru câștigarea EURO 2020! Cum arată cotele înainte de semifinale

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
paul801
paul801  •  05 Iulie 2021, 11:18

doar ca englezii nu beau berea la halba, ci la pint! diferenta e mare

Vezi toate comentariile (1)
Comentează