INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  MECIURI AMICALE

Ce coincidență! România și Belgia au primul test din 2024 cu un adversar din aceeași zonă + Ce spune selecționerul Belgiei despre „tricolori”

Belgia le va înfrunta pe Irlanda și Anglia înainte de EURO 2024 // foto: Guliver/gettyimages
Belgia le va înfrunta pe Irlanda și Anglia înainte de EURO 2024 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 20 decembrie 2023 15:17 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 16:10

Belgia, favorita grupei noastre de la Euro, a anunțat astăzi, 20 decembrie, cu cine va juca în primul amical al anului: Irlanda, pe 23 martie. Noi vom întâlni Irlanda de Nord, o zi mai devreme. Diferența: belgienii vor evolua în deplasare, noi acasă. Duelul direct va fi pe 22 iunie, la Koln.

Tragerea la sorți a grupelor Euro, pe 2 decembrie, la Hamburg, nu a fost deloc rea cu noi. Nu este o serie ușoară, dar e una la care poți avea speranțe. Cu Belgia, din urna 1, Slovacia (3) și învingătoarea barajului B din Liga Națiunilor. Adică Israel, Islanda, Bosnia sau Ucraina. Ne îndreptăm probabil spre o finală Ucraina - Israel, cu Ucraina principala candidată pentru un loc la CE 2024.

E 100%! Unul dintre cei mai buni jucători belgieni ratează duelul cu România la Euro! + Ceartă uriașă cu selecționerul: „M-a amenințat. Ceva a explodat în mine!
EURO 2024
E 100%! Unul dintre cei mai buni jucători belgieni ratează duelul cu România la Euro! + Ceartă uriașă cu selecționerul: „M-a amenințat. Ceva a explodat în mine!"

România, pe 22 martie cu Irlanda de Nord la București. Belgia, pe 23 cu Irlanda la Dublin

„Tricolorii” vor întâlni favorita Belgia pe 22 iunie, la Koln, în al doilea meci al grupei E. Federația de la Bruxelles a stabilit astăzi, 20 decembrie, a doua partidă de pregătire pentru echipa antrenată de Domenico Tedesco.

Curios, și noi, și viitorii rivali ne vom „încălzi" și vom testa tactica pentru Euro în primul duel din 2024 cu un adversar din aceeași zonă.

Vineri, 22 martie, România va juca împotriva Irlandei de Nord. Iar sâmbătă, 23 martie, „diavolii roșii" vor ataca Irlanda. Diferența: selecționata noastră va disputa acest amical acasă, pe Arena Națională, în timp ce flamanzii&valonii vor evolua în deplasare, la Dublin, pe Aviva Arena.

Pe 26 martie, va urma a doua partidă pentru noi, contra Columbiei, la Madrid (Metropolitano, stadionul lui Atletico). În aceeași zi, Belgia va fi pe Wembley pentru testul cu Anglia.

Domenico Tedesco, selecționerul Belgiei: „România a câștigat grupa fără înfrângere"

Într-un interviu pentru site-ul Transfermarkt.de, selecționerul „De Rode Duivels" a descris seria E de la Euro. 

„Pe hârtie, suntem favoriți. Din fericire, fotbalul se joacă pe gazon. Am evitat rivali ca Franța, Spania și Anglia, care erau în aceeași urnă. Dar România a câștigat grupa sa înaintea Elveției și fără înfrângere. Slovacia a pierdut numai două meciuri, ambele cu Portugalia și ambele la limită. 

Sunt echipe care aveau tot dreptul să fie la turneul final și în fața cărora e dificil de jucat”, a declarat Tedesco.

Tehnicianul italo-german în vârstă de 38 de ani anunță că „vrem cel puțin să depășim faza grupelor. La Euro, concentrarea formațiilor bune e atât de mare încât n-ar trebui să-ți faci multe planuri înaintea competiției. Pentru «optimi» sunt posibile numeroase variante. Va fi greu, dar vrem să fim acolo. După aceea, vom vedea".

Domenico Tedesco vrea să semneze un nou contract cu federația belgiană

Contractul lui Tedesco la federația belgiană se încheie pe 31 iulie 2024, la două săptămâni după finala Euro. Selecționerul e însă gata să parafeze alt acord. „Am discutat deja și conducătorii federației vor să prelungim. Și eu îmi imaginez acest lucru. Lucrăm bine împreună". 

Antrenorul a precizat: „Am amânat totul până la sfârșitul anului, avem timp de Sărbători să analizăm ce s-a întâmplat în 2023. Dar, încă o dată, sentimentele sunt pozitive de ambele părți. Mă bucur de ce munca mea aici".

VIDEO. Răzvan Burleanu a dezvăluit obiectivul României la EURO 2024

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ianis Hagi, încrezător că România va face o figură frumoasă la EURO 2024: „Europa nu ne cunoaște, dar o va face vara viitoare”
EURO 2024
Ianis Hagi, încrezător că România va face o figură frumoasă la EURO 2024: „Europa nu ne cunoaște, dar o va face vara viitoare”
Șapte „tricolori” sunt în pericol să rateze Euro 2024, după avertismentul lui Edi Iordănescu!
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Șapte „tricolori” sunt în pericol să rateze Euro 2024, după avertismentul lui Edi Iordănescu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează