INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

Conflict major în tabăra belgienilor înainte de Euro! „Asta trebuie să facă și Courtois, și selecționerul!”

Thibaut Courtois și selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco Foto: Imago
Thibaut Courtois și selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2023 14:44 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 15:07

Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid și al naționalei Belgiei, încearcă să se refacă la timp după o ruptură de ligamente încrucișate pentru a putea juca la turneul final, unde „diavolii roșii” vor fi adversarii „tricolorilor”. 

„Dar el trebuie să-și ceară scuze mai întâi”, a declarat Thomas Meunier, alt internațional belgian. 

Anunț major. Noua supercompetiție organizată din 2025. 29 de zile, 32 de echipe, un trofeu suprem! 3 puteri confirmate deja!
MONDIALUL CLUBURILOR
Anunț major. Noua supercompetiție organizată din 2025. 29 de zile, 32 de echipe, un trofeu suprem! 3 puteri confirmate deja!

Courtois a părăsit furios lotul în luna iunie, refuzând să mai joace cu Estonia după ce selecționerul Domenico Tedesco nu i-a dat lui banderola de căpitan.

În tabăra Belgiei, principala adversară a „tricolorilor” de la Euro, nu sunt doar vești bune. Conflictul dintre portarul Thibaut Courtois, vicecăpitanul echipei, și selecționerul Domenico Tedesco îi îngrijorează pe „diavolii roșii”.

Thibaut Courtois a părăsit naționala Belgiei. Supărat că nu a fost el căpitan!

Cu șase luni înaintea turneului final, nu e doar problema recuperării extraordinarului goalkeeper după ruptura de ligamente încrucișate suferită la genunchiul stâng. S-ar putea reface în aprilie sau mai și, teoretic, ar putea apăra la Euro împotriva României, pe 22 iunie, la Koln. Însă, dincolo de această gravă leziune, e dezacordul din lot!

În iunie, cum căpitanul Kevin De Bruyne era accidentat, Tedesco avea de ales între Courtois și Romelu Lukaku cine poartă banderola la meciul cu Estonia. Tehnicianul l-a preferat pe Lukaku, iar Courtois s-a supărat și a părăsit cantonamentul, refuzând să mai evolueze în acea partidă din preliminariile CE 2024.

„Reacția lui Thibaut Courtois mi s-a părut puerilă”

Acum, unul dintre internaționalii belgieni, Thomas Meunier (32 de ani, 62 de selecții, 8 goluri pentru prima reprezentativă), crede că portarul lui Real Madrid trebuie să facă un gest la revenirea la națională.

După ce Timothy Castagne (Fulham) a spus că „Ar fi bizar dacă Thibaut s-ar întoarce ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, apărătorul Borussiei Dortmund a declarat cotidianului Het Laatste Nieuws: „N-am fost acolo când a avut loc discuția, dar am auzit multe lucruri și reacția lui Courtois mi s-a părut puerilă. Înainte să vină înapoi, el trebuie să-și ceară scuze, dacă aceasta e unica soluție pentru a fi Euro. Până la urmă, suntem adulți”.

Mesaj pentru Thibaut Courtois și selecționerul Tedesco: „Reglați acest conflict pentru binele Belgiei!”

Pentru Meunier, rezolvarea e simplă și îi sfătuiește pe Courtois și pe selecționerul Tedesco: „Așezați-vă la masă, vorbiți, fiți sinceri și reglați acest conflict pentru binele Belgiei și al echipei naționale. Lăsați toate problemele în spate și jucați fotbal!”.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Scandalul UEFA, cu Burleanu în prim-plan, doar o furtună de imagine! Ce se va întâmpla la forul continental
UEFA
Scandalul UEFA, cu Burleanu în prim-plan, doar o furtună de imagine! Ce se va întâmpla la forul continental
Antrenorul lui Florin Andone e eroul zilei în Spania: a salvat un fan în timpul meciului!
SPANIA
Antrenorul lui Florin Andone e eroul zilei în Spania: a salvat un fan în timpul meciului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  17 Decembrie 2023, 15:25

Dezbinare maximă la ăștia. Acum câțiva ani și-au mai furat iubitele între ei. Nu sunt la prima gâlceavă. Ar trebui să profităm de asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează