Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV „Cel mai mincinos rezultat din istoria naționalei!” » Campionul din Superliga, analiză fără menajamente: „N-am așteptări la Europene”

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2024 09:00 / Actualizat joi, 23 mai 2024 12:22

România merge la Euro 2024 cu Edward Iordănescu pe post de selecționer, dar oficialii Federației Române de Fotbal nu știu dacă acesta va rămâne și după Campionatul European din Germania. Iordănescu jr. s-a întâlnit de mai multe ori cu Răzvan Burleanu, dar a declinat toate propunerile. (DETALII AICI ÎN EXCLUSIVITATE). Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al FCSB, nu vede cu ochi buni calificarea „tricolorilor” la turneul final și vine cu argumente în acest sens

Edward Iordănescu (45 de ani) nu a semnat un nou contract cu FRF, înțelegerea actuală urmând a expira după ultimul joc de la Campionatul European din Germania. Sursele GSP susțin că selecționerul s-a întâlnit în două rânduri cu conducerea FRF, dar că anumite lucruri din noul contract l-au nemulțumit.

Întrebat de refuzarea prelungii contractului, Mihai Stoica, oficialul FCSB a punctat: „Zvonistica asta nefiind confirmată... Când dai curs unor asemenea zvonuri ești penibil. Înțeleg că ar fi oferte și nu m-ar mira să fie oferte”.

VIDEO. „N-am atât de mare încredere că naționala asta va merge la Mondiale”

Apoi și-a detaliat punctul de vedere în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. „Ai naționala României pe care ai calificat-o într-o manieră neașteptată, surprinzătoare, en fanfare. Și-ți vine o ofertă pe milioane multe din țările arabe. Eu unul m-aș duce p-acolo”, a spus MM Stoica.

Motivul? „Pentru că n-am atât de mare încredere că naționala asta va merge la Mondiale. E foarte greu să ajungi la Mondiale. Ori stau foarte bine financiar... Probabil Edi stă foarte bine. Și vreau un contract mai lung, să nu fiu condiționat de calificarea la turneul final al campionatului Mondial, pentru că e aproape imposibil să merg la Mondiale. Ori dau cursul unor oferte”, a mai explicat președintele Consiliului de Administrație al FCSB.

Mihai Stoica: „Eu n-am așteptări la Europene”

Care sunt șansele României în Germania într-o grupă cu Ucraina, Belgia și Slovacia, Mihai Stoica a punctat scurt: „Eu n-am așteptări la Europene!”.

„Ar fi o performanță mare să ieșim din grupe. Depinde care națională vom fi! Dacă vom fi naționala care a făcut 2-2 în Elveția, dar care în opinia mea a fost spulberată acolo... Ăla este cred că cel mai mincinos rezultat din istoria naționalei. Sau suntem naționala care a bătut Elveția pe merit și era totuși pe masă locul unu în grupă”, a mai spus acesta.

Dacă vom fi naționala care a câștigat acasă cu Elveția, atunci avem șanse foarte mari să ieșim din grup. Dacă vom fi prima variantă... Nu poți să ai șansa aia la infinit. Pentru că acolo noi n-am jucat fotbalul bine

Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al FCSB

„Edi a făcut performanță colosală! Nimeni nu-i dădea șanse”

Mihai Stoica l-a lăudat pe selecționer pentru calificare, de pe prima poziție a grupei și neînvinși la finalul preliminariilor.

„Meritul Edi este că a adus o echipă care până la urmă putea să eșueze lamentabil și să facă un rezultat de egalitate. Se uită cum s-a jucat. A adus-o la nivelul la care meciul decisiv cu Israel am fost superior Israelului și deja eram calificați, iar după aia am bătut Elveția”, a punctat acesta.

Și a continuat să declare în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”: „Ceea ce e foarte mare lucru și eu văd acolo, așa identific metamorfoza asta cu munca lui și ideile pe care le-a pus în practică. A reușit și indiscutabil meritul îi aparține. Și apoi, bineînțeles jucătorii că au pus în practică ce a lucrat el, dar meritul îi aparține. Nimeni nu-i dădea șanse să fim serioși! Edi a făcut performanță colosală”.

Mondialul în Mexic, Canada și SUA

FIFA a dezvăluit programul meciurilor pentru Campionatul Mondial din 2026. Finala se va disputa la New York, New Jersey, duminică, 19 iulie 2026, iar meciul de deschidere, în care va evolua echipa națională a Mexicului, este programat să se joace pe “Estadio Azteca”, în Mexico City, joi, 11 iunie 2026.

„Cel mai mincinos rezultat din istoria naționalei!” » Campionul din Superliga, analiză fără menajamente: „N-am așteptări la Europene”
Stadionul din New York, New Jersey va găzdui finala CM 2026

La fel ca și Mexic, echipele naționale ale Canadei și ale Statelor Unite își vor disputa cele trei meciuri din faza grupelor pe teren propriu. Canada va intra în competiție la Toronto, vineri, 12 iunie 2026, în timp ce Statele Unite vor debuta în aceeași zi, la Los Angeles.

Meciurile și orele de start vor fi confirmate în urma tragerii la sorți pentru Cupa Mondială, care se preconizează a avea loc la finalul anului 2025.

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (7)
tase67
tase67  •  23 Mai 2024, 19:34

Cind stii ca stapinul spune ca nu ii pasa de nationala, si esti servitorul lui, ai doua variante: Ori crezi cu adevarat, si atunci, desi esti servitor, ai putea primi onoarea de a fi si tu tratat la fel ca stapinii, dupa cum spun scripturile, ori te comporti limitat, ca o sluga, si atunci nimeni nu te mai poate scapa de caracteristicile slugarniciei. Aberatiile pe teme arabe, care ii cinta in struna momentan patronului, combinate cu sugestiile referitoare la un anume viitor standard al nationalei Romaniei, care s-ar limita la stralucirea petrodolarului pentru urmatorul deceniu, sau in perpetuitate, il tradeaza pe MM, care afiseaza, din pacate pentru fotbalul romanesc, comportament slugarnic, de moment, chiar acum cind avem toti nevoie de acel vint bun din pupa care sa ne propulseze cit mai departe de baltile in care fotbalul nostru s-a impotmolit, de multi ani, tocmai datorita acestor tendinte de slugarnicie, mentionate mai sus

tk2014
tk2014  •  23 Mai 2024, 18:41

la concurenta cu alt rezultat mincinos - portugalia - romania 0-1 din calificarile EURO 2000

monika.
monika.  •  23 Mai 2024, 18:21

Dorim succes echipei, din pacate, cu cel mai slab antrenor de la CE (fara nicio viziune). Observam ca va preocupa contractul antrenorului. Un lucru e sigur, arabii prefera altceva pt nationale, gen Mancini... Iar parerea celui condamnat pt evaziune, etc, fara nicio expertiza, nu ne inteteseaza.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează