INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII CE 2024

Cum se pregătește o națională în război! » Totul despre Israel înaintea meciului cu România + ce mare surpriză ar pregăti selecționerul!

Israel, la meciul cu Elveția // Foto: Imago
Israel, la meciul cu Elveția // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 19:01 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 20:40

Înaintea celor patru partide pe care israelienii le vor juca în nouă zile luna viitoare, între 12 și 21 noiembrie, autoritățile de securitate le-au cerut tuturor internaționalilor să se reunească la Tel Aviv, acolo urmând să formeze sistemul de siguranță pentru întreaga perioadă. Selecționerul Alon Hazan va convoca un lot de 26-28 de jucători, cu 15 stranieri. Și e posibil să reapară Eran Zahavi, golgheterul all-time al Israelului, retras în septembrie 2022.

O situație cu adevărat specială pentru naționala Israelului în această campanie de calificare la Euro 2024. Războiul cu Hamas le-a dat peste cap toate planurile israelienilor, le-a amânat meciurile din octombrie și îi obligă să joace patru partide într-o singură fereastră, în nouă zile, între 12 și 21 noiembrie:

  • Kosovo (12, în deplasare), Elveția (15, acasă), România (18, acasă) și Andorra (21, în deplasare). UEFA nu a reprogramat întâlnirea Kosovo - Israel în decembrie, așa cum ar fi vrut federația de la Tel Aviv (IFA).

Naționala albastră va disputa duelurile de pe teren propriu în afara țării, Cipru (Larnaca/Famagusta) și Ungaria (Budapesta) fiind favorite pentru a le găzdui.

FIFA a anunțat când se dispută partida Kosovo - Israel » Program infernal pentru adversarii naționalei României: 4 meciuri în numai 9 zile
KOSOVO - ISRAEL
FIFA a anunțat când se dispută partida Kosovo - Israel » Program infernal pentru adversarii naționalei României: 4 meciuri în numai 9 zile

Totul pentru națională în Israel. Campionatul se reia după cele 4 meciuri ale selecționatei!

Israelul a dedicat perioada următoare selecționatei lui Alon Hazan. De aceea, liga a anunțat reluarea campionatului intern pentru 25 noiembrie, după cele patru meciuri ale reprezentativei. În același timp, le-a impus cluburilor să reia antrenamentele, pentru ca jucătorii care ar putea fi pe lista lui Hazan să fie pregătiți.

Forul israelian a insistat și ca toți „stranierii" să fie lăsați să vină la reunire și pentru primele două partide, cu Kosovo și Elveția, chiar dacă 12 și 15 noiembrie nu sunt date în calendarul internațional. FIFA a confirmat că se va face o excepție în acele date. Cluburile vor fi obligate să elibereze jucătorii.

Opt dintre cei 15 stranieri ai Israelului au primit deja OK-ul cluburilor. Nu vor fi probleme nici cu ceilalți 7

Potrivit presei locale, se așteaptă ca Hazan să cheme 26-28 de jucători pentru confruntările de luna viitoare. 15 vor fi probabil din străinătate. Autoritățile de securitate israeliene vor ca toți internaționalii, inclusiv stranierii, să vină în țară, să se reunească la Tel Aviv (conform postului 5 de televiziune), pentru a forma acolo întreg sistemul de siguranță. Sistem care va fi folosit întreaga perioadă.

Opt dintre cei 15 stranieri ar avea deja OK-ul grupărilor. Șefii IFA au fost asigurați că și ceilalți șapte vor veni fără probleme la lot.

Vor zbura pe 10 noiembrie spre Priștina, capitala Kosovo, două zile înaintea meciului. Vor părăsi Priștina în noaptea jocului, spre locul în care vor disputa cele două partide de „acasă”, cu Elveția și România.

Avertismentul lui Mircea Lucescu pentru meciul Israel - România. Marele atu al adversarilor + Cum comentează criticile la adresa naționalei
interviu
Avertismentul lui Mircea Lucescu pentru meciul Israel - România. Marele atu al adversarilor + Cum comentează criticile la adresa naționalei

Eran Zahavi, 33 de goluri în 70 de selecții pentru Israel. Împăcare cu selecționerul și directorul sportiv?

Legat de lot, se speculează în Israel că nu ar fi exclus să reapară și supergolgheterul Eran Zahavi. Atacantul în vârstă de 36 de ani al lui Maccabi Tel Aviv, cel mai prolific internațional (33 de reușite în 70 de meciuri), s-a retras de la selecționată pe 15 septembrie 2022, după un conflict cu Alon Hazan șin Yossi Benayoun. Selecțonerul și directorul sportiv al federației nu au acceptat cererea lui Zahavi, de a sta singur în cameră în cantonament și în hoteluri.

Acum, într-o situație specială, e posibil ca Zahavi să se împace cu Hazan și Benayoun și să poarte din nou tricoul bleu.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

AC Milan a pus ochii pe golgeterul Bundesligii » Vrea să îl transfere pe o sumă modică pe Serhou Guirassy

Impresionați de povestea unui militar israelian fan Lazio, președintele clubului și Ciro Immobile l-au invitat la meci » Reacția ultrașilor, furibundă: „Niciodată!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează