INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII EURO 2024

Scandal la elvețieni. Conflict reaprins între selecționer și căpitan: „Statistica nu minte niciodată”. Ce îi reproșează Granit Xhaka!

Murat Yakin (stânga) și Granit Xhaka, discuție în contradictoriu Foto: Imago
Murat Yakin (stânga) și Granit Xhaka, discuție în contradictoriu Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 13:30 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 13:44

Înaintea meciului de marți de la București, Granit Xhaka e iar supărat pe selecționerul Murat Yakin, care îl folosește la națională pe o poziție mai retrasă față de cea de la Leverkusen. „Antrenorul vede cât de dominant sunt la club”, a tunat căpitanul Elveției.

Elvețienii sunt la Euro, al treilea lor turneu final continental consecutiv, a 6-a prezență în serie la CM și CE. Însă atmosfera tot nu e bună. Chiar deloc. Nu numai rezultatele provoacă îngrijorare și nervi în vestiar și în tribună, cele cinci egaluri în ultimele șase meciuri.

Granit Xhaka: „Murat Yakin decide unde joc la națională, nu e misiunea mea"

Conflictul dintre selecționerul Murat Yakin și căpitanul Granit Xhaka s-a reaprins acum, înaintea confruntării cu „tricolorii" de la București, dispută observată și de cotidianul Blick.

Într-un interviu realizat după 1-1 cu Kosovo, reporterul SFR l-a întrebat iar de postul pe care joacă la națională, în fața apărării, dar mai retras decât la Leverkusen, liderul Bundesligii, și Xhaka a reacționat, vizibil nemulțumit.

„Antrenorul vede cât de dominant sunt în poziția de la echipa de club. Și oamenii observă performanța mea în Germania. Totuși, Murat Yakin decide unde și cum evoluăm la lot, aceasta nu e misiunea mea", a răspuns mijlocașul în vârstă de 31 de ani, care deține recordul de selecții al Elveției (120)

Atmosferă șocantă la elvețieni, deși s-au calificat: „De mult timp nu mai are legătură cu sportul
PRELIMINARII EURO 2024
Atmosferă șocantă la elvețieni, deși s-au calificat: „De mult timp nu mai are legătură cu sportul" » „Tricolorii”, dați exemplu

Xhaka s-a legat și de faptul că are cifre foarte bune când joacă pentru Bayer, completând: „Statistica nu minte niciodată. Nici acum".

Murat Yakin: „Nu știu de ce se reia constant subiectul conflictului cu Granit Xhaka"

Yakin, 49 de ani, din 2021 pe banca Țării Cantoanelor, s-a implicat și el în discuție. „Într-o linie mediană de trei, Xhaka e în fața apărării. Granit are nevoie de o poziție centrală, unde să se simtă confortabil și unde să aibă rol de lider. Dar el poate fi flexibil în schimbarea rolurilor cu colegii lui", a declarat selecționerul, și el iritat: „Nu știu de ce lumea reia constant acest subiect întrebându-se dacă e ceva între mine și Granit".

Tehnicianul e supărat pe jurnaliștii elvețieni, simțind că el e principala țintă a atacurilor: „Aproape că a trebuit să ne cerem scuze pentru că nu ne-am calificat la Campionatul European după etapa a șasea. De mult timp nu mai are legătură cu sportul".

26de goluri (14 reușite și 12 assisturi) a influențat Granit Xhaka în 120 de meciuri la naționala Elveției începând din 2011

„Nu contează dacă Xhaka e folosit ca număr 8 sau 6, el trebuie să ceară mingea, să liniștească jocul și să paseze curat, pentru a scăpa de presiune” - Benjamin Huggel, expert SFR, fost internațional elvețian

Citește și

Edi Iordănescu și 3 „tricolori”, conferință înainte de România - Elveția: „Riscul major e să ne mulțumim cu ce am realizat până acum”
ROMÂNIA - ELVEȚIA
Edi Iordănescu și 3 „tricolori”, conferință înainte de România - Elveția: „Riscul major e să ne mulțumim cu ce am realizat până acum”
Dorinel Munteanu, după calificarea României: „Acest meci trebuie să fie un reper! Criticile ajută, te fac să găsești o soluție!”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Dorinel Munteanu, după calificarea României: „Acest meci trebuie să fie un reper! Criticile ajută, te fac să găsești o soluție!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Moshu
Moshu  •  20 Noiembrie 2023, 18:52

Scandal la elvetieni sau la balcanici ? "***" Murat si Granit !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează