FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

EXCLUSIV Dorinel Munteanu, după calificarea României: „Acest meci trebuie să fie un reper! Criticile ajută, te fac să găsești o soluție!”

Dorinel Munteanu are 134 de selecții și 16 goluri marcate la echipa națională
Dorinel Munteanu are 134 de selecții și 16 goluri marcate la echipa națională

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 10:25 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 10:27

Dorinel Munteanu, 55 de ani, liderul de selecții all-time al României, cu 134 de prezențe în teren pentru „tricolori”, a fost printre cei mai virulenți contestatari ai lui Edward Iordănescu și ai actualei naționale, atunci când jocul suferea cumplit. Acum a urmărit cu emoție meciul din Ungaria, cu Israel, 2-1, și s-a bucurat pentru calificarea României la Euro 2024.

- Domnule Dorinel Munteanu, cum ați trăit meciul cu Israel?
- Cu mari emoții, mai ales la început, când am luat golul acela rapid. Dar mi-a plăcut că echipa a avut reacție imediată, a egalat și a controlat apoi jocul, fără probleme. N-am mai văzut disperarea, haosul din alte partide, ci o echipă stăpână pe ea, cu încredere, cu atitudine, care nu s-a mai lăsat dominată, cu un joc de calitate. 

Păi, a fost o diferență enormă față de partida tur cu israelienii, care ne-au chinuit la București. Iar acum puteam să-i învingem chiar mai clar. Și normal că la final m-am bucurat pentru băieți, pentru Edi, pentru noi. Și ei, și fotbalul românesc aveau nevoie de această calificare.

Cui a dedicat Ianis Hagi calificarea României la EURO 2024 și mesajul plin de încredere în vederea turneului final: „Avem încredere să ne batem cu toți”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Cui a dedicat Ianis Hagi calificarea României la EURO 2024 și mesajul plin de încredere în vederea turneului final: „Avem încredere să ne batem cu toți”

Dorinel Munteanu: „Criticile de multe ori fac și bine, te fac să-ți pui întrebări, să cauți răspunsuri, soluții”

- Au fost momente când i-ați criticat, când parcă nu mai credeați în calificare.
- Da, au fost, fiindcă jocul nu arăta deloc bine. Nu trebuie acum să uităm asta, că nu-i criticam fără motiv! Iar criticile astea de multe ori fac și bine, te fac să-ți pui întrebări, să cauți răspunsuri, soluții. Trebuie să iei ce e bun din critici. 

Dacă aveam aceeași abordare de la început, eram de mai demult calificați, fiindcă Elveția a făcut mulți pași greșiți, iar celelalte indirecte ne-au ajutat și ele. Dar e bine și așa, cu o etapă înainte de final. 

Era o grupă accesibilă și până la final s-a dovedit că România nu putea să rateze calificarea. Până la urmă, suntem neînvinși și cu mari șanse să o câștigăm. Voi fi în tribună cu Elveția, să le țin pumnii băieților și să ne bucurăm de această performanță.

- E mai mult meritul jucătorilor sau al selecționerului?
- Jucătorii sunt actorii principali, dar absolut, meritul principal este al lui Edi! A făcut până la urmă o echipă și mai ales un nucleu de jucători care s-a omogenizat. Îi reproșam că nu găsea un grup stabil, că făcea prea multe schimbări. Dar uite că a învățat din meciuri, din experiențele trecute și a făcut asta. Le-a dat încredere băieților și acum au început să arate altfel. 

Bravo lui și bravo și jucătorilor! Mă bucur enorm pentru ei, fiindcă am sperat mereu că lucrurile se vor îndrepta. Să nu creadă nimeni că n-am avut și eu încredere. Ar fi culmea să nu vreau binele naționalei, nu există așa ceva! Dar câteodată e nevoie și de critică.

Dorinel Munteanu: „Meciul cu Israel trebuie să fie un reper, de aici să mergem doar mai sus, cu curaj, cu atitudine!”

- Se poate chiar mai mult la acest Euro?
- Da, sunt convins de asta! Acolo o să fie altfel, ambiția și orgoliul de a ne prezenta bine cu adversari de calibru vor conta. Această echipă are potențial să crească de acum și mai mult. 

Meciul cu Israel trebuie să fie un reper, de aici să mergem doar mai sus, cu curaj, cu atitudine! Așa ar fi normal. Uite că putem să jucăm și sub presiune! Da, România are o altă față, una care place și care promite. Voi încerca să merg și în Germania, să fiu alături de ei. Pentru că eu cred că putem să facem o figură frumoasă și acolo.

Am arătat că putem să jucăm cu personalitate, fără teamă, cu determinare. La 0-1, poate altădată cădeam, dar acum am demonstrat caracter și moral. Au fost multe lucruri bune în acest meci cu Israel, care dovedesc că putem mult mai mult.

- Dorinel Munteanu, fost internațional

VIDEO Imagini inedite din vestiarul naționalei, imediat după finele partidei: „Dónde está, Vini?” și „Îmi pare rău că v-am băgat în sperieți”

Citește și alte articole:

Edi Iordănescu, gest superb » Mesajul pentru predecesorii săi după calificarea la EURO 2024
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Edi Iordănescu, gest superb » Mesajul pentru predecesorii săi după calificarea la EURO 2024
Răzvan Burleanu, după ce GSP a dezvăluit că a rupt în bucăți Generația de Aur: „Cei care plâng că nu au fost invitați nu și-au dorit niciodată să fie lângă națională”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Răzvan Burleanu, după ce GSP a dezvăluit că a rupt în bucăți Generația de Aur: „Cei care plâng că nu au fost invitați nu și-au dorit niciodată să fie lângă națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  20 Noiembrie 2023, 12:48

Frumos si la obiect , dialogul . Bafta in continuare , Dorinel Munteanu . Ai fost un mare "muncitor" pe teren (exemplar) si asa continui ca antrenor . Bravo !

parachioara5
parachioara5  •  20 Noiembrie 2023, 12:47

...de adevaratul fotbalist care a calificat Romania la Euro Vladimir Screciu nimik ...nimi9k ...ce antrenor batut de soarta este si asta nu vede nimik ...

LostSociety
LostSociety  •  20 Noiembrie 2023, 11:15

Un punct de vedere din partea unui antrenor care face treabă, Dorinel e ce trebuie!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează