INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ELVEȚIA

Elvețienii, în vrie: „Israelienii ne-au mâncat. Este în subconștientul nostru”

Israel - Elveția / FOTO: Guliver/GettyImages
Israel - Elveția / FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 17:24 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 19:50

Elvețienii sunt cu moralul la pământ înaintea partidelor cu Kosovo și România. Faptul că au fost din nou egalați în finalul unui meci, acum de Israel (1-1), a lăsat urme. „Israelienii ne-au mâncat în repriza a doua”, a comentat atacantul Denis Zakaria, în vreme ce mijlocașul Remo Freuler vede o problemă mentală: „Inconștient, este acum în capul nostru. Nu putem nega asta”.

Remiza cu Israel (1-1) și mai ales faptul că au primit din nou gol pe final i-au adus în pragul disperării pe internaționalii elvețieni. „Israelienii ne-au mâncat în a doua repriză. A fost pur și simplu catastrofal și greu de explicat”, a comentat atacantul Denis Zakaria, pentru tabloidul Blick.

Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”
EURO 2024
Marcel Răducanu, discurs frontal înaintea finalei pentru calificarea la Euro: „Israel trebuia să ne dea 5-6 goluri, Elveția 7! Dacă facem față cu lotul ăsta la Euro?”

Aviz și pentru „tricolori”, care-i vor întâlni sâmbătă, Zakaria a fost uluit de forța israelienilor după pauză: „Au reprezentat un adversar extrem de puternic. Am încercat să facem presing, nu ne-a reușit. Dar e clar: n-aveam voie să livrăm o așa repriză secundă! Nu ne-am făcut fotbalul nostru”.

Yan Sommer nu-și poate explica faptul că „Israel a ajuns să ne înnebunească”

Portarul Yann Sommereste și el șocat: „Trebuie analizat cum de a ajuns adversarul la o așa posesie și la atâtea ocazii. De ce Israelul ne-a înnebunit în mare măsură, că am pierdut în multe momente organizarea?”

Zakaria consideră că trebuie plusat la „implicarea pe finalul meciurilor. Nu putem primi mereu goluri în ultimele minute. Nu e normal și e greu de acceptat. La fel, faptul că am dat din mână patru victorii care s-au transformat în patru remize”.

Elvețienii își propun să intre în faza finală a meciului cu România „cu două goluri avans”

Mijlocașul Remo Freuler crede însă că „nu conștient, dar inconștient este în capul nostru. Nu putem nega asta. Acum trebuie să ne limpezim mintea. Și să facem în așa fel ca în fazele finale ale ultimelor două meciuri să intrăm cu două goluri avans”. Adică împotriva Kosovo, sâmbătă, și a României, marțea viitoare.

Curios, coșmarul elvețienilor a început chiar în meciul tur cu „tricolorii”. La Lucerna, reprezentativa Țării Cantoanelor a condus cu 2-0 până în minutul 88. Apoi a început show-ul lui Vali Mihăilă, cu „dubla” din minutele 89 și 90+2. Ulterior, jucătorii lui Murat Yakin au mai remizat cu Kosovo (2-2), cu Belarus (3-3) și, acum, împotriva Israelului (1-1).

FOTO Elveția - România 2-2, în iunie 2023

+29 FOTO

VIDEO Costin Lazăr a discutat pe tema meciurilor decisive ale naționalei cu Israel și Elveția: „Avem nevoie doar de un egal, cred că ne vom califica"

Mai puteți citi:

Israelienii au pornit războiul psihologic înaintea meciului: „Românii au cel mai prost jucător"

Golgheterul Ligii 1 din 2000 știe cum trebuie abordat „decisivul” cu Israel: „Nu putem face asta! Pe ei mai rău îi ambiționează”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează