INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GRECIA

Gafă incredibilă în preliminariile Euro 2024! Au renunțat la 4 titulari convinși că sunt suspendați. Dar nu erau! » „Ridicolul șef al unei federații de comedie. Demisia!”

Selecționerul Greciei, Gustavo Poyet (stânga). Foto: Imago Images
Selecționerul Greciei, Gustavo Poyet (stânga). Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 12:03 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 12:11

Selecționerul Greciei, Gustavo Poyet (55 de ani), i-a scos din lot pe Konstantinos Tsimikas (27), Dimitrios Kourbelis (29), Manolis Siopis (29) și Petros Mantalos (32), avertizați la 0-3 cu Olanda. Au crezut că nu mai au drept de joc la două cartonașe galbene, dar se stă un meci la 3 avertismente. Nu i-a folosit la 5-0 cu Gibraltar, în preliminariile Euro 2024.

Gafă uriașă, fără precedent, la greci în preliminariile Euro 2024. Nu au mai folosit patru jucători importanți, convinși că sunt suspendați, dar nu erau. Nu știau regulamentul UEFA.

3 jucători lăsați de Iordănescu în afara lotului » Cine vede din tribune meciul România - Kosovo
ROMÂNIA - KOSOVO
3 jucători lăsați de Iordănescu în afara lotului » Cine vede din tribune meciul România - Kosovo

Grecia a renunțat la 4 titulari în preliminarii convinși că sunt suspendați

Titulari la 0-3 cu Olanda, pe 7 septembrie, fundașul Kostas Tsimikas (27 de ani, Liverpool), mijlocașii Dimitris Kourbelis (29, Trabzonspor), Manolis Siopis (29, Cardiff City) și atacantul Petros Mantalos (32, AEK) au primit cartonașe galbene în meciul de la Eindhoven și selecționerul 

Gustavo Poyet a renunțat la ei la partida cu Gibraltar (5-0), după ce i s-a spus că nu mai au drept de joc. Dar ei aveau doar avertismente și puteau intra pe teren. Se stă la trei cartonașe!

Alarmată de presa locală, federația elenă (EPO) a recunoscut. „O greșeală imposibil de negat, admisă de directorul tehnic Kostas Konstantinidis și directorul sportiv Takis Fyssas, chiar dacă eroarea nu a avut consecințe practice. Va fi făcută o anchetă și vom anunța decizia în următoarele zile”, a comunicat EPO.

S-a dat vina pe Konstantinidis, 51 de ani, fost internațional, ex-Panathinaikos, Hertha, Hannover și Koln, și pe Fyssas, 50 de ani, campion european cu Grecia în 2004, fost la Panathinaikos și Benfica.

Atac la președintele federației: „Nu ar fi trebuit să-ți dai demisia deja?”

Presa greacă a reacționat furibund. „Incredibila gafă care a expus echipa națională ne-a făcut să ne pierdem mințile și să ne punem întrebări asupra competenței și cunoștințelor celor care conduc federația. Da, Konstantinidis și Fyssas au admis că au greșit, ei sunt singurii care au avut curaj să-și asume responsabilitatea”, a comentat cotidianul SportDay.

L-a atacat aspru și pe președintele Takis Baltakos: „Încă o dată, domnule Baltakos, ești ridicolul șef al unei federații de comedie. Nu ar fi trebuit să-ți dai demisia deja?”.

Jurnaliștii greci atrag atenția: „Ar fi un dezastru să fie suspendați cu Olanda”

Jurnaliștii atrag atenția: „Se spune că eroarea nu a avut consecințe practice, dar acești jucători pot lua cartonașe galbene cu Irlanda și vor fi suspendați în fața Olandei, ceea ce ar fi dezastruos pentru noi”.

Meciul din Irlanda, pe 13 octombrie. Cel cu Olanda, la Atena, trei zile mai târziu. Grecia e pe locul 3 în grupă, cu 9 puncte, la fel ca Țările de Jos (2), dar cu o partidă jucată în plus. 

Citește și:

Pierdere de ultimă oră! Un titular al „naționalei” s-a accidentat și nu va juca diseară

Rapid îl transferă astăzi pe înlocuitorul lui Dugandzic » La 16 ani juca în fața lui PSG, apoi a ajuns în La Liga

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (10)
parpalache
parpalache  •  12 Septembrie 2023, 16:42

Presa!La fel de„competenta” și la fel de toxica, peste tot!Ca e la mintea cocoșului ca au vrut sa-i menajeze pentru meciul urmator-pentru ca meciul cu Gibraltar era prea ușor?!

mihai_capraru
mihai_capraru  •  12 Septembrie 2023, 15:26

Oau, ce au putut sa faca... Au menajat 4 titulari care aveau galben cu Gibraltar, sa nu fie suspendati cu Irlanda. Au batut Gibraltar cu 5-o. Unde e drama sau comedia, ca ceva "nu pusca"..

Stefan60
Stefan60  •  12 Septembrie 2023, 14:44

Credeti ce spun grecii?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează