FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV / UPDATE Noul atacant al Rapidului a semnat deja contractul » Urmează prezentarea oficială

Kevin Soni (dreapta)
Kevin Soni (dreapta)

Articol de , , - Publicat marti, 12 septembrie 2023 17:53 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 17:53

Unul dintre acționarii Rapidului, Victor Angelescu, a dezvăluit, în direct la GSP Live, că formația din Giulești va oficializa, marți, transferul unui atacant. Din informațiile GSP, este vorba despre internaționalul camerunez Kevin Soni (25 de ani), fotbalist legitimat ultima oară în Grecia, la Asteras Tripolis. 

UPDATE 17:40 / Kevin Soni a semnat cu Rapid 

Kevin Soni a semnat cu Rapid, un contract valabil două sezoane, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an. Atacantul este acum la ședința foto de prezentare. Clubul giuleștean va anunța transferul dintr-un moment în altul. 

Kevin Soni semnează astăzi cu Rapid

Alb-vișiniii mai au în acest moment un singur vârf autentic în lot, după ce l-au vândut pe croatul Marko Dugandzic (29 de ani) în Arabi Saudită, la Al Tai, în schimbul sumei de 1,5 milioane de euro. 

După ce a desființat „naționala” lui Iordănescu, Moldovan cere o schimbare în primul „11”: „Slăbuț și pe construcție”
ROMÂNIA - KOSOVO
După ce a desființat „naționala” lui Iordănescu, Moldovan cere o schimbare în primul „11”: „Slăbuț și pe construcție”

În direct la GSP Live, Victor Angelescu, unul dintre acționarii Rapidului, a spus că giuleștenii vor oficializa transferul unui atacant în decursul zilei. Astfel, tehnicianul Cristiano Bergodi (58 de ani) se va putea baza în atac pe încă un jucător, pe lângă kosovarul Albion Rrahmani (23). 

Din informațiile GSP, Kevin Soni este atacantul care va semna cu gruparea din Giulești. Camerunezul nu a mai jucat deloc din luna martie a acestui an. 

„Aducem pe cineva care e liber de contract, străin. Cred că azi îl vom prezenta oficial. Are un CV foarte interesant, a jucat la echipe importante din Turcia, Grecia, are o vârstă bună. Din ce am văzut, ni se pare un atacant foarte interesant. 

Ca orice jucător liber de contract în momentul de față, are câteva luni de când nu a mai jucat. A fost într-un litigiu cu vechiul club, pentru că nu a mai fost plătit, de aceea nu a mai jucat, nu a fost accidentat. Va avea nevoie de o lună -o lună și jumătate să se pună pe picioare. 

E un jucător care ne place. Ne-am uitat și ne place destul de mult. Trebuie să ajungă la o formă fizică optimă. Sper ca după pauza pentru echipele naționale, din octombrie, să fie pus pe picioare și să poată juca”, a declarat Victor Angelescu, la GSP Live, moment în care a fost întrerupt de moderatorul Costin Ștucan. 

„Acum mi-a trimis cineva un mesaj. Numele lui este Kevin Soni. Are 25 de ani, a jucat și în Turcia și în Grecia, deci se potrivește”, a spus jurnalistul GSP.

„Da, se poate să fie el. Nu pot să spun «da» sau «nu»”, a fost răspunsul lui Victor Angelescu. 

Kevin Soni este un atacant camerunez, în vârstă de 25 de ani. Nu are profilul lui Dugandzic. Este un atacant mobil, în genul kosovarului Albion Rrahmani. Este cotat la 600.000 de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt. 

Cine e Kevin Soni, noul atacant al Rapidului: 8 meciuri în La Liga, o prezență în „naționala” Camerunului

El și-a făcut junioratul la Girondins de Bordeaux. A bifat 5 meciuri în tricoul echipei mari. A debutat în tricoul lui Bordeaux pe 21 ianuarie 2015, la nici 17 ani împliniți, într-un meci cu PSG din Cupa Franței, 2-1 pentru parizieni. 

Are și două partide bifate în Ligue 1 în tricoul lui Bordeaux: într-un 0-0 cu Lille (23 august 2015) și într-un  0-1 cu Bastia (2 decembrie 2015). 

Kevin Soni a mai jucat în carieră la Pau FC, CF Peralada, Girona, Espanyol Barcelona, Villarreal B, Celta Vigo B, Asteras Tripolis, Hatayspor și Adana Demirspor. 

8 meciuria jucat Kevin Soni în La Liga: 1 pentru Espanyol și 7 pentru Girona, fără să marcheze

În septembrie 2022, Kevin Soni a fost împrumutat de grecii de la Asteras Tripolis în Turcia, la Hatayspor. Clubul turc s-a retras însă din campionat în luna martie, deoarece se afla într-una din zonele grav afectate de cutremurul care a lovit, în primăvară, Turcia și Siria. 

Noul atacant al Rapidului a semnat deja contractul » Urmează prezentarea oficială
Kevin Soni, în tricoul lui Hatayspor. Foto: Instagram @kounta_kinte29

Dată fiind această situație, Kevin Soni a fost împrumutat din nou de Asteras Tripolis tot în Turcia, la Adana Demirspor, acolo unde nu a jucat deloc. A bifat, în total, în stagiunea precedentă, numai 5 apariții (3 în tricoul lui Hatayspor și două la Asteras Tripolis), reușind să dea o pasă decisivă. 

Noul atacant al Rapidului a semnat deja contractul » Urmează prezentarea oficială
Kevin Soni, la un antrenament al lui Adana Demirspor

El are și un meci în naționala de seniori a Camerunului. A bifat 45 de minute în înfrângerea cu Algeria, scor 0-1, de pe data de 25 martie 2022, din preliminariile Campionatului Mondial de anul trecut, din Qatar. 

VIDEO. Ce poate Kevin Soni, noul atacant al Rapidului

Rapid vrea și un fundaș stânga 

Din informațiile GSP, Rapid se află în negocieri și pentru aducerea unui fundaș stânga. Giuleștenii au un singur fundaș de bază în lot, tânărul Andrei Borza, după ce Junior Morais s-a întors în Turcia, la Gaziantep, iar Florin Ștefan a plecat liber de contract la Sepsi Sfântu Gheorghe. 

Citește și: 

Faza serii în preliminarii » Selecționerul n-a mai suportat umilința și a plecat la vestiare înainte de final

Mihai Rotaru vrea în continuare să renunțe la Universitatea Craiova: „Nu l-am crezut la început, dar mi-am dat seama după aceea”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (32)
OperatiuneaMonstru
OperatiuneaMonstru  •  13 Septembrie 2023, 19:48
Postat de alexiosas pe 12 Septembrie 2023, 18:34

Dugandzic inainte sa vina la Botosani avea 11 goluri marcate in total,tot atatea cat a inscris la Botosani

Exact ce ziceam. La nivelul mamaligii, orice e posibil. Mersi de confirmare.

balderis
balderis  •  13 Septembrie 2023, 10:24
Postat de planetfun pe 12 Septembrie 2023, 14:20

Corect, rapidul a castigat candva ( pe merit?), dar acum este imposibil deoarece NU MAI EXISTA.

A vorbit și planetfan, Care-i mort de un an !

mihai041
mihai041  •  12 Septembrie 2023, 20:56
Postat de emil1986 pe 12 Septembrie 2023, 13:32

E foarte bine. O mare gloaba, pe care clona de *** doreste sa-i ofere un contract. :))

PROSTULEEEE! AI SPĂRUT? Ai îmbătrânit degeaba, că ai trăit degeaba.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează