INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  MOLDOVA - POLONIA 3-2

Legenda Poloniei, atac devastator după ce „leşii” au fost umiliți de Moldova: „Ai noștri păreau turiști care caută șezlonguri pe plajă”

Polonia a fost umilită de Moldova. Foto: Imago Images
Polonia a fost umilită de Moldova. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 11:19 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 12:22

Polonia a fost umilită de două ori la Chișinău. Mai întâi de „piticul” Moldova, care a bătut-o revenind de la 0-2, apoi de propriii suporteri, la finalul meciului din grupa E a preliminariilor CE 2024. Fostul internațional Gregorz Lato n-ar vrea să-l vadă demis pe selecționerul Fernando Santos: „Lasă-l să sufere în continuare”.

Polonia a sucombat la Chișinău, 2-3, într-un meci cu o evoluție halucinantă. Oaspeții au avut 2-0 la pauză, goluri Milik și Lewandowski, apoi au încasat trei, de la necunoscuții Nicolaescu ("dublă") și Baboglo. Nimeni nu poate să-și explice cum a fost posibil.

S-a încheiat „telenovela Gavi” » Contract pe 3 ani, clauză de reziliere de un miliard de euro
Barcelona
S-a încheiat „telenovela Gavi” » Contract pe 3 ani, clauză de reziliere de un miliard de euro

Robert Lewandoski: „Nici măcar nu pot să explic ce s-a întâmplat”

„Dai două goluri și apoi primești trei și e așa... Doare sigur. Mi-e greu să spun ce s-a întâmplat în a doua repriză. Am făcut o greșeală, apoi alta și ne-am pierdut încrederea. După primul gol primit rapid, ne-am pierdut complet și n-am mai jucat ce trebuia. Am avut șansa să «omorâm» meciul, dar nu am profitat. Îmi este greu să spun măcar ce s-a întâmplat. Este pur și simplu incredibil”, a recunoscut golgheterul leșilor, Robert Lewandowski, în fața camerelor de luat vederi.

Un suporter aflat în apropiere i-a strigat „Lewandoski, schimbă selecționerul!", însă atacantul Barcelonei l-a ignorat și, întrebat apoi ce simte, a comentat: „Ce simt? Ce pot să simt? O mare dezamăgire”.

Suporterii Poloniei i-au cerut fundașului Jan Bednarek să predea tricoul

Lewandowski și coechipierii săi au avut parte și de câteva momente umilitoare la final. Când s-au dus către suporterii veniți pe stadionul „Zimbrul” să-i încurajeze, aceștia le-au strigat: „Înapoi!”. Fundașului Jan Bednarek i-au cerut să predea tricoul și acesta s-a executat. L-a scos și l-a aruncat fanilor, în tribună.

Cel mai dur a fost, însă, marea legendă a polonezilor, Grzegorz Lato, într-un interviu acordat tabloidului Fakt: „La pauză, ai noștri au avut meciul în mână. Dar în loc să țină cu calm de minge, să atragă adversarul în propria jumătate și să lovească apoi pe contraatac, după pauză au părut niște turiști care caută șezlonguri pe plajă. Încă o dată s-a dovedit că numele mari și realizările de la cluburi nu contează, ci caracterul. Am fost umiliți de niște fotbaliști anonimi. Știați numele internaționalilor Moldovei înainte de meci?”.

Înfrângerea în fața Moldovei, în calificările pentru EURO 2024, este cea mai mare rușine din istoria naționalei Poloniei. În fața unei echipe atât de slab cotate, locul 171 în clasamentul FIFA, reprezentativa noastră nu a pierdut niciodată. 

- Przeglad Sportowy, cotidian polonez

Legenda Gregorz Lato: „Fără glumă! Fernando Santos are un contract valabil, lasă-l să sufere”

Lato crede că jucătorii lui Fernando Santos „au fost prea siguri de victorie la pauză, au considerat că vor câștiga fără probleme. Pe fondul relaxării au apărut greșelile. Zielinski la primul gol încasat, Kedziora la următorul. Al treilea a fost primit în urma unei gafe de juniori a fundașilor centrali”. Întrebat dacă el l-ar demite pe selecționer, golgheterul Poloniei la CM 1974 a spus: „Fără glumă! Fernando Santos are un contract valabil, lasă-l să sufere în continuare”.

După eșecul de la Chișinău, Polonia a ajuns pe penultima poziție în Grupa E a preliminariilor Euro 2024, după 3 etape. E la 4 puncte de primul loc, ocupat de Cehia.

Ce a fost în repriza a doua e inexplicabil. Am luat un gol, apoi am avut șansa să facem 3-1. Astfel de lucruri se pot întâmpla, dar nu reușesc să-mi explic ce s-a petrecut după pauză. Nu este vorba despre lipsă de valoare. Dacă era așa, nu am fi jucat așa cum am făcut-o în prima repriză. Cu tot respectul pentru Moldova, nu ar trebui să ne dea nici măcar un gol. E o chestiune de mentalitate, la asta trebuie să lucrăm. 

- Fernando Santos, selecționerul Poloniei

Citește și:

„Sunt curios, ce zice Gică acum despre Ianis Hagi?!”. O legendă iese la atac

Disperare în Germania: „Ajutor! Flick ne distruge Europeanul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  21 Iunie 2023, 13:20

bravo, frati vitregi moldoveni!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează