INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANDORRA

Retragerea unei legende din grupa noastră de preliminarii » Nu mai jucăm cu recordmanul fotbalului masculin din Guinness Book

Ildefons Lima la ultimul său meci la naționala Andorrei // Foto: Imago
Ildefons Lima la ultimul său meci la naționala Andorrei // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 18:27 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 20:59

La 43 de ani și 9 luni, Ildefons Lima s-a retras din naționala Andorrei, la 0-3 cu Elveția, a 137-a selecție. A evoluat 26 de ani pentru Andorra, cum nu a mai reușit nimeni în istoria fotbalului masculin.

Ildefons Lima s-a născut la Barcelona, pe 10 decembrie 1979, dar n-a jucat niciodată pentru Spania. Cu atât mai puțin pentru echipa blaugrana, simbolul Catalunyei. Pentru el, maximum a fost Las Palmas, în liga secundă iberică. Acum, e la FC Andorra B.

Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României
PRELIMINARII
Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României

Ildefons Lima din Andorra a debutat în 1997. Marți, ultimul meci

În schimb, a devenit o legendă la naționala Andorrei. Fundașul central, 1,92 m, a debutat pe 22 iunie 1997, la 17 ani, la 1-4 cu Estonia, al doilea meci din istoria selecționatei andorreze. Și, de atunci, a rămas acolo, până acum.

Marți seară, selecționerul Koldo Alvarez, fostul său coleg la lot timp de 11 ani, i-a oferit șansa despărțirii. Ultimul meci internațional. Contra Elveției (0-3), Lima a purtat banderola de căpitan la start și a fost înlocuit după 23 de minute. Un adio! Nu va mai fi în echipă și pe 15 octombrie, pe Arena Națională!

Ildefons Lima a fost depășit doar de brazilianca Formiga

Are 43 de ani și 9 luni și a evoluat 26 de ani la națională, a remarcat L'Equipe. Nu există alt jucător internațional în istoria fotbalului masculin care să fi rezistat atât de mult. E unic.

În 2021, a intrat în Guinness Book cu această performanță. Doar o femeie îl depășește: brazilianca Formiga (1995-2021), cu 234 de selecții.

Ildefons Lima e și golgheterul all-time al Andorrei

Lima nu deține doar recordul de selecții la naționala Andorrei, ci și pe cel de goluri. Foarte puține totuși. Doar 11. Și nu are decât 6 victorii în cariera internațională. În meciurile în care el nu a jucat, Andorra a mai învins de șapte ori.

Va continua la echipa secundă a clubului FC Andorra. În lunga sa carieră, nu a cucerit însă niciun trofeu în afara Andorrei. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Probleme mari pentru un titular din naționala Braziliei: „Am nevoie de un psiholog care să lucreze cu mintea mea!”

Noul star al Israelului dezvăluie: „De ciudă că n-am înscris și al doilea gol în România, n-am închis ochii toată noaptea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează