INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ISRAEL

Noul star al Israelului dezvăluie: „De ciudă că n-am înscris și al doilea gol în România, n-am închis ochii toată noaptea”

Oscar Gloukh, în duel cu Răzvan Marin // Foto: Imago
Oscar Gloukh, în duel cu Răzvan Marin // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 15:52 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 20:32

Oscar Gloukh, 19 ani, care i-a chinuit pe „tricolori” și a marcat la 1-1 pe Arena Națională, regretă că nu a adus victoria Israelului: „Bara a salvat România!”. Crede însă că „avem șansa de a participa la Euro”.

Israel e pe locul 3, la un punct în spatele „tricolorilor", are două meciuri teribil de grele în octombrie, acasă cu Elveția și în Kosovo, dar jucătorii sărbătoresc după 1-0 cu Belarus în prelungiri și vorbesc de calificarea la Euro. Ar fi o premieră în Țara Sfântă.

Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României
PRELIMINARII
Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României

Oscar Gloukh: „Am crezut până în ultimele secunde că vom învinge"

Oscar Gloukh, 19 ani, cel mai prețios reprezentant al noului val alb-albastru, care a înscris golul 1-1 la București și a fost de câteva ori aproape de a marca și împotriva Belarusului, le-a declarat jurnaliștilor de la Tel Aviv că se gândește numai la turneul final din Germania.

„Am crezut până în ultimele secunde că vom învinge. Suntem pe drumul cel bun, optimist, avem șansa de a participa la Euro. Jucăm ofensiv, iar fanii cred în noi", a declarat talentatul mijlocaș al lui Red Bull Salzburg.

Oscar Gloukh ar alege calificarea la Euro înaintea unui transfer la Real Madrid

Într-un interviu pentru presa locală, Gloukh a fost întrebat ce ar alege: să joace la Real Madrid, să câștige Liga Campionilor sau să se califice cu naționala Israelului la Euro?

Răspunsul său: „Să jucăm la Euro, evident". Adăugând: „Ar fi imensă mândrie și am face fericită o țară întreagă".

Gloukh a povestit că nu a putut dormi deloc după egalul de pe Arena Națională. „Mi-a fost imposibil să închid ochii. De ciuda că nu am înscris și al doilea gol. Am avut o ocazie uriașă, dar bara a salvat România", a spus el. 

Edward Iordănescu, despre greșelile făcute la golul Israelului: „Echipa e conștientă”

Mijlocașul de 1,63 m și-a luat revanșa

Gabi Kanichowsky, 26 de ani, mijlocașul lui Maccabi Tel Aviv, a intrat în meciul de la București în minutul 72 a ratat și el o ocazie mare, spre final (89), din 7 metri. S-a revanșat contra Belarusului. 

Cel mai scund jucător de pe teren, doar 1,63 m, l-a înlocuit pe Jehezkel mai devreme decât pe Arena Națională (64) și a înscris golul de 1-0 în al treilea minut de prelungire. 

Victorie cadou pentru ziua selecționerului

Alon Hazan, care împlinește mâine 56 de ani, a fost apreciat de presa israeliană pentru schimbările sale ofensive. În ultimul sfert de oră, a avut șase jucători de atac pe teren. „Știam că va fi dificil cu Belarus, are apărare solidă și e periculoasă pe contraatac. Omri Glazer, portarul nostru, ne-a salvat cel puțin de două ori, dar am crezut în șansa noastră și sunt fericit", a afirmat selecționerul. 

„Sunt fericit că am învins. Suntem un grup unit, toți jucătorii își asumă răspunderea. În același timp, e impresionant să vezi și să simți un stadion plin care ne încurajează” 

- Manor Solomon, atacant Israel

Citește și alte știri din preliminariile Euro 2024:

Alertă maximă! UEFA, o primă poziție în scandalul „Kosovo e Serbia”. Ce riscăm

Un jucător kosovar, mesaj ȘOCANT pentru fanii români: „Bucurați-vă că Adem Jashari nu mai e în viață!”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
outsider811
outsider811  •  13 Septembrie 2023, 21:39

Se pot califica si la baraj asa ca ne pot lasa noua locul 2.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează