INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  KOSOVO

Un jucător kosovar, mesaj ȘOCANT pentru fanii români: „Bucurați-vă că Adem Jashari nu mai e în viață!”

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 11:25 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 12:36

Mergim Vojvoda, 28 de ani, fundașul dreapta al Kosovo, i-a pronunțat numele lui Adem Jashari, comandant al Armatei de Eliberare din Kosovo, organizație paramilitară care s-a luptat pentru independența țării. 

Unul dintre jucătorii kosovari cei mai înfierbântați pe Arena Națională a fost Mergim Vojvoda, 28 de ani, fundașul dreapta al lui Torino.

Președintele CNCD, mesaj clar după scandalul din România - Kosovo: „Aştept ziua în care aceşti suporteri vor fi daţi în judecată”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Președintele CNCD, mesaj clar după scandalul din România - Kosovo: „Aştept ziua în care aceşti suporteri vor fi daţi în judecată”

Mergim Vojvoda: „Am greșit întorcându-ne pe teren"

Înainte să iasă de pe teren, după ce s-a strigat în tribune „Kosovo e Serbia” și „Serbia, Serbia” (meciul a fost întrerupt aproape o oră), acesta le-a răspuns fanilor români făcând semnul vulturului bicefal, simbolul etnicilor albanezi din Kosovo. La sfârșit, le-a spus jurnaliștilor din țara sa ce avea pe suflet.

„Ne așteptam la asta după egalul nostru cu Elveția. Ne-au primit fără respect. E de neînțeles cum se pot întâmpla astfel de lucruri în 2023. Să ne țină înăuntru 40 de minute e incredibil. Ne-au insultat țara, au fost rasiști. Am greșit întorcându-ne pe teren. N-ar fi trebuit să le permitem să ne insulte țara. Am vărsat sânge pentru ea", a declarat Vojvoda, potrivit cotidianului Telegrafi.

Fundașul kosovar Vojvoda le-a răspuns fanilor români cu simbolul albanez al vulturului.

Adem Jashari, erou al etnicilor albanezi, criminal de război pentru sârbi

El le-a transmis un mesaj amenințător suporterilor „tricolori": „Bucurați-vă că Adem Jashari nu mai e în viață!".

Adem Jashari a fost fondatorul și comandantul Armatei de Eliberare din Kosovo (KLA), organizație paramilitară care a luptat pentru independența Kosovo, văzut drept erou național al albanezilor, dar considerat criminal de război în Serbia. A fost omorât la 42 de ani.

Un jucător kosovar, mesaj ȘOCANT pentru fanii români: „Bucurați-vă că Adem Jashari nu mai e în viață!”
Adem Jashari

Mergim Vojvoda: „Ne-am născut din război și vom deveni mai tari ca piatra”

Înaintea partidei, luni seară, la conferință, Vojvoda a fost întrebat chiar despre scandările politice ale ultrașilor români, inclusiv „Kosovo e Serbia". "E suficient să avem simbolul țării în inima noastră, steagul Kosovo, reprezentăm această țară și pe nimeni altcineva. Suntem Kosovo. Ne-am născut din război și vom deveni mai tari ca piatra". 

Selecționerul Kosovo criticat arbitrajul: „Penalty pentru ei, nu și pentru noi”

Primoz Gliha, tehnicianul sloven al Kosovo, și-a manifestat nemulțumirea față de "centralul" francez Willy Delajod. 

„Vreau să spun câteva cuvinte rele despre arbitru. Nu am înțeles anumite situații și decizii. Cartonașul roșu ne-a pedepsit aspru. Penalty pentru ei, nu și pentru noi. Nu poți da lovitură de pedeapsă unei echipe și să nu folosești aceleași criterii și pentru cealaltă. Ar trebui să acționezi la fel pentru ambele", a declarat Gliha, conform Telegrafi. 

Selecționerul a vorbit și despre incidentele din tribune: „Nu a fost un meci ca oricare altul, am simțit multă presiune. Fotbalul e un joc, nu politică. E o mare problemă, pentru că noi eram oaspeți aici. Va fi însă o mare problemă și pentru ei". 

Edon Zhegrova, 24 de ani, mijlocașul lui Lille, era supărat mai mult de jocul Kosovo decât de situația de la București. „Ne-am fi putut califica din această grupă. Trebuie să schimbăm unele lucruri interne. Nu vreau să vorbesc mai mult, las pe altcineva mai bătrân să vorbească, căpitanul poate. Avem calitate, avem potențial. Cred că suntem mult mai buni decât ceilalți din grupă. Trebuie să discutăm și să înțelegem ce se întâmplă cu noi", a declarat Zhegrova. 

Citește și: 

Valentin Mihăilă a oferit declarația zilei: „Am intrat în vestiar, dar nu să ascult ce vorbește Mister, ci să mă duc la toaletă”

Jucătorul pe care Victor Becali nu l-ar mai convoca după România - Kosovo: „Nu are cum să joace” + Ce spune despre Olimpiu Moruțan

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (79)
lunetistu
lunetistu  •  16 Septembrie 2023, 06:57
Postat de _iosif_ pe 13 Septembrie 2023, 12:36

Ei, și dacă era în viață, ***, care-i problema =))) Hai să fim serioși *** ***, dacă nu săreau americanii să-i distrugă pe sârbi, vă făceau ăia una cu pământul. E ca și cum tu un copil de 7 ani ți-ai pune fratele un zdrahon de 30 de ani să-ți bată un coleg de școală. V-au salvat americanii, țineți minte!

Multi care comenteza subiectul ar trebuii sa citeasca Iugoslavia - Singeroasa destramare .

lunetistu
lunetistu  •  16 Septembrie 2023, 06:44
Postat de Superb3tDistrugeLiga1 pe 13 Septembrie 2023, 15:11

Ai dreptate. De ce? Pentru ca in RO avem 1001 de probleme de rezolvat, de aratat public, de pus presiune pe autoritati, pe cei care au benficii pt. c-au functii de conducere. Insa, concentrarea multora se duce pe astfel de evenimente, subiecte. Unii injura gsp, cancan etc, PE DREPT (PT. CA NU ARATA CE E MAI IMPORTANT PT NOI CA NATIE), insa se si consuma mult si acesta e business-ul, vor sa produca trafic, reclama, users etc. Presiune cum? Legal, sesizari, mers des in audiente, cerut raspunsuri, grupuri mici pasnice cu protest in fata fiecare institutii. Insa stiti ce? Nu e timp pt oamenii de rand, avem serviciu, familii etc. Ne putem organiza, face timp ce-i drept, cine ia initiativa. Cateva exemple: dealeri droguri mana in mana cu politia, procurori etc. Paduri taiate. Contracte paguboase (in Constanta a castigat o firma pt o artera principala si dupa 2 sapt a declarat faliment) Astea tre sa ne intereseze si sa punem presiune, nu promovati acesti 'oameni' care ies in evidenta prin violenta fizica si verbala, care abia asteapta meciuri sa-si dea in petec. Cand nu renuntam si ne unim, ne vom chinui, dar vom vedea rezultate. Macar sa stiu ca nu doarme bine politicianul si seful IPJ ca nu-si fac treaba, tot e ceva. Sa le fie rusine sa iasa pe strada. Macar atat. P.S. Lucrez cu sarbi (directori, programatori, vanzatori). Ii doare undeva de astfel de mesaje. Ii lasa rece. La noi: prostim poporul cu televizorul.

`Revolutionarul `ala de Vojevoda din echipa cosovara ne spune de eroul lor seful UCK . dar uita sa aminteasca si de eroul sirbilor Arkan . Despre Izebergovici care a declansat efectiv razboiul , nici pomeneala .

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  14 Septembrie 2023, 13:03
Postat de mihai041 pe 13 Septembrie 2023, 18:04

Tu știi unde e pe harta Serbieim Kosovo? E la granița cu Macedonia de Nord, Muntenegru și Albania. Unde este Ținutul Secuiesc? Ai dreptate! În inima României. Faceți niște comparații de te ia durerea de cap. Kosovo a fost a Albaniei mult mai mult timp decât a fost a Serbiei(Iugoslaviei). Să spui Kosovo e Serbia, înseamnă să nu știi nici istorie, nici geografiei. Citiți istoria și apoi faceți bannere și scandați tâmpenii!

Și Cadrilaterul a fost al României. Asta înseamnă să strigăm "Cadrilaterul e România"?

Vezi toate comentariile (79)
Comentează