INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  KOSOVO - ELVEȚIA 2-2

Elvețienii sunt furioși după al doilea meci în care iau gol în prelungiri. Granit Xhaka, căpitanul echipei, și-a acuzat colegii: „Nu ne-am antrenat așa cum trebuia”

Elvețienii sunt supărați după al doilea meci în care iau gol în prelungiri. Foto: Imago Images
Elvețienii sunt supărați după al doilea meci în care iau gol în prelungiri. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 14:59 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 15:55

Suferă și Elveția. Trei victorii în primele trei etape urmate de două egaluri, 2-2 cu România și 2-2 cu Kosovo, de fiecare dată cedând în prelungiri. ”Săptămână ciudată, joc ciudat. Parcă n-a fost un meci de calificare", a declarat căpitanul Xhaka, acuzându-și colegii de lipsă de implicare în pregătire.

Principala favorită a grupei, Elveția, a câștigat primele trei meciuri, cum era de așteptat. Apoi a clacat în final și în fața „tricolorilor", 2-2 acasă, și în Kosovo (2-2), de fiecare dată primind gol în prelungiri.

Mesaj vehement după prestația României: „Ne-am făcut de rușine! Am fost mielușei. Nu ne vom califica la EURO!”
ROMÂNIA - ISRAEL 1-1
Mesaj vehement după prestația României: „Ne-am făcut de rușine! Am fost mielușei. Nu ne vom califica la EURO!”

Elveția a avut noroc. Kosovo putea primi și penalty

„Încă o dată ne-am întâlnit cu spiritele rele”, i-a ironizat cotidianul Blick pe jucători. „Ce se întâmplă cu echipa lui Yakin? În ciuda unei prestații slabe, am condus cu 2-1 până în prelungiri, când iar am fost egalați”.

La Priștina, situația putea fi mai delicată, pentru că arbitrul danez Jakob Kehlet le-a refuzat gazdelor un penalty la 0-1, înaintea pauzei. Akanji a ridicat piciorul foarte sus, a atins mingea, dar l-a lovit și pe Muriqi în cap. „Piciorul fundașului nu avea să caute acolo”, a spus live comentatorul SRF Sascha Ruefer. 53% dintre cei 7.000 de elvețieni care au participat la sondajul Blick au susținut că a fost 11 metri, în timp ce 31% au zis „Nu” (ceilalți au zis că nu știu).

Jucătorii Elveției, nemulțumiți: „Ne-au lipsit viteza, intensitatea”

Și selecționerul Murat Yakin, și jucătorii sunt stupefiați. „Ar trebui să ne uităm în oglindă. Ne-a lipsit inteligența”, a afirmat tehnicianul la conferință.

Jucătorii nu înțeleg de ce au cedat alte două puncte. „N-am nicio explicație. Ar fi trebuit să ținem mingea în ultimele secunde. În loc de asta, ne-am lăsat surprinși de un contraatac”, s-a plâns Remo Freuler, supărat: „Ne-au lipsit viteza, intensitatea. Trebuie să câștigăm asemenea meciuri”.

Granit Xhaka, căpitanul Elveției, și-a acuzat colegii: „Nu ne-am antrenat așa cum trebuia”

La rândul său, Fabian Schar e alarmat: „A doua oară la rând când luăm gol în prelungiri. Nu e bine. Pur și simplu, nu se poate întâmpla”.

Căpitanul Granit Xhaka a conchis furios, acuzându-și coechipierii: "Sunt foarte supărat, mai supărat ca de obicei. Încerc să rămân calm și să nu folosesc cuvinte prea aspre. O săptămână ciudată, o partidă ciudată. Un joc straniu, puține dueluri, viteză mică, parcă n-a fost un meci de calificare, ci unul amical sau ca o plimbare în parc. Nu merge așa. Și toată săptămâna a fost la fel. Nu ne-am antrenat așa cum trebuia. Nu poți trece de la 0 la 100 pentru meci dacă nu te pregătești la fel întreaga săptămână, niciun jucător din lume nu poate face asta".

Yakin a fost surprins: „Ne-am antrenat ca de obicei, totul era sun control. Voi discuta cu Granit pentru a afla ce e în spatele declarației sale”.

VIDEO. Selecţionerul Israelului, Alon Hazan: „Elveția își poate rezerva hotelul pentru Germania, restul ne batem la locul doi”

Citește și:

Previziunile statisticienilor » Cum arată șansele României pentru calificarea la Euro 2024, după egalul cu Israel

Nu ne-au iertat nici la U19! România, înfrângere în amicalul cu Israel

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ali.bec_bec.ali
ali.bec_bec.ali  •  10 Septembrie 2023, 15:31

cu romanii recuperati sigur la bucuresti...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează