INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  FRANȚA - OLANDA 4-0

La 24 de ani, Kylian Mbappe a devenit contra Olandei al cincilea cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței

Kylian Mbappe.
Foto: Imago
Kylian Mbappe. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 25 martie 2023 08:09 / Actualizat sambata, 25 martie 2023 08:32

Kylian Mbappe (24 de ani), atacantul naționalei Franței, a scris istorie în urma celor două goluri marcate vineri seară, în victoria obținută de „cocoșul galic” în fața Olandei, scor 4-0, în preliminariile EURO 2024. 

Fotbalistul celor de la PSG a devenit al cincilea cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, cu 38 de goluri înscrise în 67 de selecții. 

Care e cel mai greu sport din lume? Dănuț Lupu: „Dacă joci 10 minute, mori!”
TOP
Care e cel mai greu sport din lume? Dănuț Lupu: „Dacă joci 10 minute, mori!”

Kylian Mbappe a înscris două goluri în Franța - Olanda și a devenit al 5-lea cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței 

Cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței este Olivier Giroud (36 de ani), atacantul celor de la AC Milan, cu 53 de goluri în 121 de meciuri. Podiumul este completat de Thierry Henry (45 de ani), fostul mare jucător de la Arsenal și FC Barcelona, cu 51 de reușite în 123 de selecții, și de Antoine Griezmann (32 de ani), fotbalistul lui Atletico Madrid. 

Top 5 marcatori în istoria naționalei Franței: 

  1. Olivier Giroud: 53 de goluri
  2. Thierry Henry: 51 de goluri
  3. Antoine Griezmann: 43 de goluri
  4. Michel Platini: 41 de goluri
  5. Kylian Mbappe: 38 de goluri

Franța, spectacol la Paris cu Olanda 

Vicecampioana mondială s-a distrat cu selecționata olandezilor și a deschis scorul încă din minutul 2, prin Antoine Griezmann, care a plasat perfect balonul la colțul lung, de la 11 metri, din pasa lui Kylian Mbappe. 

Doar 6 minute mai târziu, Dayot Upamecano a dus scorul la 2-0, în urma unei faze fixe. În minutul 21, Kylian Mbappe a înscris primul gol al meciului, după ce Aurelien Tchouameni l-a lansat perfect pe acesta în adâncime. 

Seara de coșmar a olandezilor a continuat și, în minutul 88, Kylian Mbappe a reușit „dubla”. Nimic nu le-a ieșit elevilor lui Ronald Koeman, care au ratat un penalty în minutul 90+5, prin Memphis Depay. 

S-a terminat 4-0 pentru Franța, care peste două zile va înfrunta selecționata Irlandei, în deplasare. De cealaltă parte, Olanda primește vizita Gibraltarului, acasă, tot peste două zile. 

Citește și: 

Scandal la Napoli: a acordat interviuri după Italia - Anglia 1-2 în spaniolă și a avut nevoie de translator!

Bayern a anunțat oficial noul antrenor » Șeful Oliver Kahn nu l-a menajat pe Nagelsmann: „Asta s-a întâmplat după Campionatul Mondial”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ricaventurianu
ricaventurianu  •  25 Martie 2023, 11:01

Golul 4 este capodopera marca Mbappé. Interesant seamana cu golurile pe care le dadea Messi pe la 23-24 de ani cand rupea tot. Mbappe la ora acuala este cu 500 clase peste tot ce exista in lume.

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  25 Martie 2023, 10:26

IN 2-3 ANI IL DEPASESTE SI PE GIROUD

Vezi toate comentariile (2)
Comentează