INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PREDICȚIE

L'Equipe a numit cele 4 favorite la EURO 2024: „După Franța, arată cel mai bine pe hârtie” » Oricare dintre ele ar putea înfrunta România!

Franța este vicecampioană mondială // foto: Imago Images
Franța este vicecampioană mondială // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 10:49 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 13:01

Cotidianul francez L'Equipe a enumerat 4 echipe ca favorite la câștigarea EURO 2024. Toate vor face parte din urna 1 la tragerea la sorți, ceea ce înseamnă că România poate înfrunta doar una dintre ele.

În acest moment, cunoaștem 21 dintre cele 24 de echipe care vor participa la Campionatul European din 2024, ultimele 3 urmând a fi stabilite anul viitor, în urma unor meciuri de baraj.

Jucătorii României au petrecut după calificarea la EURO » Iubitele și soțiile lor au atras toate privirile + Florin Tănase, dedicații cu Adi de la Vâlcea
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Jucătorii României au petrecut după calificarea la EURO » Iubitele și soțiile lor au atras toate privirile + Florin Tănase, dedicații cu Adi de la Vâlcea

Primele 3 urne sunt complete, iar cea cu numărul 1 propune cele mai tari nume, echipele de vârf ale continentului. Dintre acestea, jurnaliștii francezi de la L'Equipe au nominalizat 4 favorite la ridicarea trofeului. Este vorba despre Franța, Anglia, Portugalia și Spania.

L'Equipe a numit cele 4 favorite la EURO 2024

Iată ce scrie L'Equipe:

„După trei finale majore atinse din 2016, echipa națională a Franței va fi favorita la următorul EURO. Dar tinerețea echipei face să nu fie singura favorită. Anglia, Portugalia și probabil Spania nu ar trebui să fie departe.

Adevărul este că cele mai bune echipe europene de la ultima Cupă Mondială au fost mai puțin convingătoare decât Franța: Croația, a treia la Mondial, a așteptat până în ultimul moment să obțină biletele pentru EURO.

Dintre sfert-finalistele de la Cupa Mondială, Anglia s-a descurcat mai bine decât Olanda, dominată de două ori de Franța în grupa preliminară, în timp ce Portugalia a părut să-și mențină amenințarea.

Exceptând Franța, pare că Anglia are cea mai bună echipă pe hârtie, dar presa engleză se întreabă dacă are antrenorul potrivit (Gareth Southgate), față de care exprimă reticență și incertitudine.

Probabil Portugalia, campioana europeană din 2016, oferă cele mai multe garanții, în condițiile în care la Cupa Mondială a fost în final dezamăgitoare, dar pe alocuri strălucitoare, și nu este clar dacă naționala îl «cară» pe Cristiano Ronaldo sau e invers”.

România poate înfrunta oricare dintre cele 4 favorite enumerate de francezi, însă nu două sau mai multe dintre ele, din moment ce toate vor fi în prima urnă la tragerea la sorți. Grupele vor fi formate din câte o echipă din fiecare urnă. 

Cum arată urnele pentru tragerea la sorți a grupelor EURO 2024: 

  • Urna 1: Germania (țara gazdă), Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia;
  • Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, ROMÂNIA, Austria;
  • Urna 3: Scoția, Slovenia, Slovacia, Cehia, Olanda, Croația;
  • Urna 4: Serbia, Italia, Elveția și cele 3 câștigătoare ale barajelor.

VIDEO » Xherdan Shaqiri: „România merită primul loc în grupă. Felicitări!”

Citește și: 

Vedeta nemților și-a pierdut cumpătul! ROȘU direct în Austria - Germania

Unul dintre marii atacanți brazilieni șterge pe jos cu Haaland: „Are 30 de ocazii și înscrie de 3 ori. Eu aș fi înscris între 10 și 20 de goluri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  22 Noiembrie 2023, 16:58

si apoi urmeaza pe 5. Romania, 6. Germania, 7. Olanda, 8. Italia , 9 . X

Vezi toate comentariile (1)
Comentează