INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ITALIA

Italia țintește sus la EURO 2024 » Luciano Spalletti își avertizează jucătorii: „Veniți la națională pentru a câștiga EURO, nu pentru Call of Duty”

Luciano Spalletti (foto: Guliver/Getty Images)
Luciano Spalletti (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat sambata, 24 februarie 2024 14:33 / Actualizat sambata, 24 februarie 2024 14:53

Luciano Spalletti (64 de ani), selecționerul Italiei, a acordat un interviu pentru Gazzetta dello Sport, în care a mărturisit că obiectivul să e să câștige Campionatul European care va avea loc vara aceasta.

  • Italia face parte din Grupa B, în care se mai află Spania, Croația, Italia, Albania
  • EURO 2024 începe pe 14 iunie și se încheie pe 14 iulie
Aici vor sta „tricolorii” la EURO 2024 » 3 hoteluri de lux, în 3 orașe diferite
ROMÂNIA
Aici vor sta „tricolorii” la EURO 2024 » 3 hoteluri de lux, în 3 orașe diferite

Luciano Spalletti vrea trofeul EURO 2024 cu Italia

Fostul antrenor de la Roma și Inter a detaliat viziunea sa pentru organizarea unei echipe, despre care crede că va duce la câștigarea titlului european:

„Vreau ca naționala Italiei să devină o echipă mai puternică. Încă nu sunt pe deplin mulțumit. Vreau să câștig Campionatul European și apoi vreau să câștig Cupa Mondială. Apoi putem ieși în fața fanilor cu trofeele pe care toți italienii le așteaptă. â

Mergem în Germania pentru a câștiga, nu pentru a participa. Istoria noastră o cere. De aceea am nevoie ca jucătorii să se autodepășească. Nu am timp să-i antrenez. Am nevoie ca ei să realizeze singuri că sunt capabili de a găsi înăuntrul lor forța care să îi supramotiveze”.

Luciano Spalletti îi ia tare pe jucători: „Vor lăsa Play Station-ul acasă, le voi da eu de lucru”

Selecționerul Squadrei Azzurra anunță măsuri draconice pentru cei care vor fi selecționați:

„Unii jucători au crezut că Spalletti latră, dar nu mușcă. Se înșală și acest lucru trebuie să fie clar. De acum încolo, vor lăsa Play Station-ul acasă, le voi da eu de lucru, voi inventa un joc la care să se gândească pentru a le distrage atenția în timpul nopții. Pot să mă sune și le mai dau eu teme, dacă nu le-a fost de ajuns ce le-am dat de făcut pe timpul zilei. La națională rămâi concentrat, nu glumești”

Accept telefoanele mobile, dar nu în timpul masajului și al tratamentelor. Am vorbit despre jocurile video pentru că sunt lucruri care nu-mi plac și vă rog să scrieți NU cu majuscule. Vreau obiceiurile și atmosfera de altădată. Lucruri simple, Buffon mă va ajuta cu asta.

Dacă modernitatea înseamnă să joci Play până la 4 dimineața când ai meci a doua zi, atunci nu merge. Acestea nu sunt valorile pe care Italia mea ar trebui să le transmită. Vii la națională pentru a câștiga EURO, nu pentru a câștiga la Call of Duty”.

Luciano Spalletti, despre noua generație de jucători: „E tot mai greu să îi motivez”

„Trăim într-o lume care oferă puține stimulente pentru munca grea iar, copiii de astăzi preferă să pună o fotografie pe Instagram sau să stea pe Twitter, în loc să-și lase capul în jos și să muncească. Acestea nu sunt valorile pe care echipa mea le va transmite”.

Spalletti a menționat că probabil va lua o pauză de la fotbal după ce va părăsi banca Italiei. „Vreau să mă impun în acest mandat și apoi mă pot retrage. Poate îmi voi schimba jobul, mi-ar fi greu, după ce am condus Italia să continui să antrenez”.

Vreau să încerc 3-4-2-1 pentru ca unii jucători să se simtă mai confortabil, dar păstrând o mentalitate ofensivă, fără a reveni cu cinci în spate într-o fază defensivă.

- Luciano Spalletti, selecționerul Italiei

Zece echipe de club a antrenat italianul, cele mai importante fiind Inter Milano, AS Roma și Zenit Sankt Petersburg. E a câștigat titlul cu Napoli în Seria A la sfârșitul sezonului trecut.

Luciano Spalletti a fost numit antrenor al Italiei în septembrie anul trecut și a reușit să califice naționala la Campionatul European, dintr-o grupă cu Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord și Malta.

Germania deschide balul

Germania va deschide turneul pe 14 iunie, într-o zi de vineri, de la ora 22:00, la Munchen, pe stadionul lui Bayern Munchen. România va debuta abia 3 zile mai târziu, luni, 17 iunie, împotriva câștigătoarei de pe ruta B a play-off-ului. Adică una dintre Ucraina, Israel, Bosnia și Islanda.

Programul României la Euro 2024:

  • 17 iunie: România - câștigătoare play-off (München) 
  • 22 iunie: Belgia - România (Köln) 
  • 26 iunie: Slovacia - România (Frankfurt)

Cum arată grupele EURO 2024

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, câștigător play-off A (Țara Galilor – Finlanda / Polonia – Estonia)
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, câștigător play-off B (Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda)
  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, câștigător play-off C (Georgia – Luxemburg / Grecia – Kazahstan)

Cine transmite Euro 2024 la TV în România

Toate cele 51 de meciuri se vor vedea la TV și în România. La fel cum s-a întâmplat și la ediția precedentă, majoritatea partidelor vor fi difuzate de Pro TV. Vor fi 6 meciuri și pe Pro Arena, în ultima etapă, când meciurile din aceleași grupe se desfășoară simultan.

Audiențele turneului final vor crește considerabil față de ediția precedentă grație calificării României. Meciul cu Belgia ar trebui să stârnească cel mai mare interes, urmând a se disputa seara într-o zi de sâmbătă.

Cine va comenta meciurile de la Euro 2024

Ion Alexandru, Andrei Grecu, Cristian Pintea și Mihai Dedu va fi echipa de comentatori de la Pro TV, conform playsport. Ultimul, Mihai Dedu, este prezentatorul de știri al postului, care revine la microfonul televiziunii pentru evenimente sportive după 20 de ani!

Toate cele 51 de meciuri se vor vedea la TV și în România. La fel cum s-a întâmplat și la ediția precedentă, majoritatea partidelor vor fi difuzate de Pro TV. Vor fi 6 meciuri și pe Pro Arena, în ultima etapă, când meciurile din aceleași grupe se desfășoară simultan.

  • Articol scris de Mihai Popa și Cristina Negrilă

Citește și alte articole:

Horațiu Moldovan, out de la echipa națională? „Ar fi o nedreptate”
EURO 2024
Horațiu Moldovan, out de la echipa națională? „Ar fi o nedreptate”
Campionul care nu a fost lăsat să intre în România pentru a participa la European a rupt tăcerea » Ripostă venită de la Moscova
REACȚIE
Campionul care nu a fost lăsat să intre în România pentru a participa la European a rupt tăcerea » Ripostă venită de la Moscova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează