INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA

Jucătorii din naționala Germaniei protestează: „De ce atâta drum?! De ce la ora două dimineața?!”

Jucătorii din naționala Germaniei protestează. Foto: Imago Images
Jucătorii din naționala Germaniei protestează. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 11:04 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 13:35

Mijlocașul lui Bayern, Leon Goetzka, a criticat faptul că, în plin sezon, naționala Germaniei trebuie să bată drumul până în America pentru două amicale, cu SUA și Mexic, al doilea de la ora două dimineața!

Gazdă a Euro 2024, și deci calificată direct la turneul final din vara vitoare, Germania va disputa două partide amicale în perioada rezervată echipelor naționale.

Jucătorii de la Real Madrid au primit BMW-uri de serviciu » Bellingham a ales modelul cel mai scump, cu 653 de cai putere
REAL MADRID
Jucătorii de la Real Madrid au primit BMW-uri de serviciu » Bellingham a ales modelul cel mai scump, cu 653 de cai putere

Germania întâlnește Mexicul la două dimineața

Amândouă peste ocean, în America! Primul împotriva Statelor Unite, sâmbătă, de la ora 21:00, ora Germaniei (22:00 în România). Celălalt, contra Mexicului, în noaptea de marți spre miercuri, de la 02:00!

Leon Goretzka, mijlocaşul naţionalei Germaniei: „Chiar nu pot să înțeleg asta”

Noul selecționer, Julian Nagelsmann, n-a comentat, dar jucătorii săi nu s-au putut abține. Cel mai vocal a fost Leon Goretzka

„Drumul ăsta lung, când suntem în plin sezon, nu mi se pare optim. Personal cred că este mare păcat că al doilea meci se joacă la două dimineața, ora Germaniei. Chiar nu pot să înțeleg asta”, a punctat mijlocașul lui Bayern.

Thomas Tuchel, antrenorul lui Bayern: „Poate ne pregătim deja pentru Mondial”

Apoi a continuat, resemnat: „Ca jucători, suntem într-o situație în care facem ceea ce ni se spune. Bineînțeles că putem fi și critici, dar la sfârșitul zilei suntem acolo pentru a performa în cel mai bun mod posibil. Vom face și asta”.

Antrenorul său de la Bayern, Thomas Tuchel, a preferat o ironie. „Cine știe, poate că ne pregătim deja pentru Mondialul din 2026”. Turneu final care va avea loc în Canada, SUA și Mexic.

Ce spune Rudi Voller, directorul sportiv al Federației germane

Rugat să explice cum de s-a ajuns într-o asemenea situație, directorul sportiv al Federației (DFB), Rudi Voller, a precizat: „Când am început munca la DFB și eu mi-am pus întrebarea: «De ce zburăm acolo?» Motivul a fost că e posibil doar în acest moment. Cu siguranță nu ar fi funcționat după Euro 2024”. 

Cine a planificat această călătorie le-a făcut un deserviciu jucătorilor și cluburilor din Bundesliga. Timpul de recuperare este pur și simplu prea scurt. 

- Lothar Matthaus, fost internațional german

Lotul naţionalei Germaniei pentru meciurile cu SUA și Mexic

Citește și:

Panduru, nedumerit: „Ce cauți la națională dacă nu poți mai mult de atât? Ce explicații îmi dai?”

Aroganță sau precauție?! » Situație nemaiîntâlnită: cele 5 țări-gazdă ale Euro 2028 vor să joace preliminariile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează