INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  OLANDA - ANGLIA

O legendă critică UEFA pentru delegarea lui Felix Zwayer: „Mă sperie!”

Stuart Pearce / Foto: Imago
Stuart Pearce / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2024 13:10 / Actualizat miercuri, 10 iulie 2024 13:10

Fostul internațional englez Stuart Pearce nu vede cu ochi buni revederea dintre Felix Zwayer și Jude Bellingham.

UEFA i-a încredințat semifinala Olanda - Anglia arbitrului german Felix Zwayer. Fără să țină cont de trecutul acestuia și de conflictul pe care l-a avut după un Dortmund - Bayern (2-3), disputat în decembrie 2021, cu internaționalul englez Jude Bellingham.

+39 FOTO

Stuart Pearce: „Sunt destul de surprins că UEFA a luat o asemenea decizie”

Cei doi se vor afla din nou față în față, miercuri seară, iar Stuart Pearce, o legendă a fotbalului britanic crede că forul continental l-a expus inutil pe Zwayer și l-a pus sub o presiune imensă.

„Mă sperie să aud că Zwayer a fost implicat în manipularea unor meciuri la începutul anilor 2000. Totuși, dacă a fost un arbitru curat și onest în următorii 20 de ani, atunci e bine. Cei din jurul meu care l-au văzut în ultimii ani spun că este un arbitru excelent – ​​ceea ce este un plus”, a comentat Pearce la postul de radio Talksport.

Fostul internațional englez nu înțelege de ce l-a delegat UEFA la un asemenea meci, „având în vedere situația cu Jude Bellingham. Sunt destul de surprins că au luat o asemenea decizie, pentru că au devenit vulnerabili la critici. Nu există niciun dubiu”.

Stuart Pearce se întreabă „ce reacție vor avea oamenii dacă Zwayer va luat o decizie controversată împotriva Angliei?”

Din punctul său de vedere, Pearce crede că Zwayer va conduce bine partida. Dar pune următoarea întrebare: „Ce reacție vor avea oamenii dacă va lua o decizie împotriva Angliei pe care ei o vor considera controversată?”.

Miercuri seară, arbitrul german îl va reîntâni pe Jude Bellingham la doi ani și jumătate după ce internaționalul englez, pe atunci la Borussia Dortmund, i-a creat mari neplăceri.

Jude Bellingham, în 2021, despre Felix Zwayer: „La ce să te aștepți?!”

Pe 4 decembrie 2021, într-un Dortmund - Bayern (2-3), „centralul” berlinez le-a refuzat amfitrionilor un penalty, dar apoi le-a acordat unul bavarezilor. Ambele decizii au fost contestate vehement de galben-negri.

După fluierul final, Zwayer a fost atacat dur de Bellingham, într-un interviu acordat unui post de televiziune scandinav, Viaplay. „Cel mai mare joc al Germaniei îl dai unui arbitru care a aranjat meciuri. La ce să te aștepți?", a comentat internaționalul englez.

Felix Zwayer și implicarea sa în scandalul pariurilor

Felix Zwayer fusese implicat într-un scandal al pariurilor din fotbal. În aprilie 2004, el acceptase 300 de euro din partea unui alt arbitru, Robert Hoyzer, pentru a influența meciul Wuppertaler SV - Werder Bremen.

Dar în timpul partidei n-a luat nicio decizie ciudată, dimpotrivă, iar ulterior l-a raportat pe Hoyzer, implicat într-o adevărată rețea de manipulare a meciurilor din 2. Bundesliga, liga a 3-a și Cupa Germaniei.

Federația l-a suspendat atunci pe Zwayer, vreme de 6 luni, și a rămas astfel cu o pată pe carieră, de care Bellingham a profitat pentru a-și manifesta frustrarea. Urmare a acelui episod, „centralul” berlinez a primit amenințări cu moartea și chiar s-a retras din arbitraj câteva luni, până ce spiritele s-au calmat.

VIDEO. Match Preview. Olanda - Anglia » Semifinală - II - EURO 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Liga Campionilor
Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2 » Coșmar o oră, apoi remontada DE VIS, cu hat-trick al viitorului „Balon de Aur”!
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Stranieri
Ianis Hagi, trimis la echipa a doua a lui Rangers chiar de ziua lui » A dat gol direct din corner!
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”
Europa League
Fiul lui Didi Prodan s-a născut la Glasgow și anunță cu cine va ține în meciul Rangers - FCSB: „2-0!” » Mărturie emoționantă: „Nici nu vedeam mingea din cauza lacrimilor”

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează