INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  INTERVIU

EXCLUSIV Poate Germania să răstoarne calculele la EURO? » GSP l-a întrebat direct pe antrenorul neamț din Superligă: „Nu avem echipă! Dar dacă Nagelsmann reușește asta, orice e posibil!”

Germania pornește cu a treia șansă la EURO / Sursă foto: Imago Images
Germania pornește cu a treia șansă la EURO / Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 28 martie 2024 13:43 / Actualizat joi, 28 martie 2024 17:17

Naționala Germaniei a dat semne de revenire la ultima acțiune a „Mannschaft-ului”, în care nemții s-au impus în amicalele de top cu Franța (2-0), respectiv Olanda (2-1). Cu trei luni înainte de EURO, selecționata lui Julian Nagelsmann lasă impresia că s-a redresat, după ce precedentele luni fuseseră marcate de rezultate teribile în amicale.

Până la reprezentația din martie, Germania și-a pus pe gânduri suporterii cu bilanțul înregistrat în amicale. Nemții au suferit înfrângeri în meciurile cu Columbia (0-2), Japonia (1-4), Turcia (2-3) și Austria (0-2), iar situația nu era nici pe departe roz pentru țara gazdă a Campionatului European.

Golgheterul all-time al Cupei Mondiale, dezamăgit: „Le pasă mai mult dacă adidașii lor se potrivesc cu șosetele. Fotbalul pe care îl știam nu mai există”
GERMANIA
Golgheterul all-time al Cupei Mondiale, dezamăgit: „Le pasă mai mult dacă adidașii lor se potrivesc cu șosetele. Fotbalul pe care îl știam nu mai există”

Acum, picajul s-a mai ameliorat, aspect care i-ar fi determinat pe federali să ia în calcul prelungirea contractului lui Nagelsmann, care expiră în mod normal după EURO.

Recent, Gazeta Sporturilor l-a întrebat pe Bernd Storck, antrenorul neamț de la Sepsi, despre regresul vizibil al „panzerelor”. Experimentatul tehnician dădea asigurări că Germania e oricând capabilă de un rezultat mare și că sub nicio formă n-ar trebui exclusă din calcule.

Bernd Storck, despre oscilațiile de la naționala Germaniei: „Avem fotbaliști fantastici, dar nu avem o echipă!”

- Domnule Storck, ce se întâmplă cu naționala Germaniei? Fiindcă ultimii ani n-au decurs prea bine pentru voi, uitându-ne la ultimele turnee finale, la Campionatul Mondial din 2022...
- Poate că am luat-o prea ușor... Noi vorbim întotdeauna, cred că avem fotbaliști fantastici, dar nu avem o echipă! Nu jucăm ca o echipă. Vorbim doar despre ofensivă, avem foarte mulți jucători buni de atac, dar când vedem cum încasăm golurile.... Luăm prea multe goluri! Se întâmplă inclusiv acum, cu Nagelsmann. Aceasta e o mare provocare acum, pentru anul acesta (n.r. - EURO 2024). Cred că, individual vorbind, suntem top class! Avem jucători de clasă mondială.

- Dar?
- Dar trebuie să aducem această valoare individuală și s-o materializăm într-o echipă. Dacă Nagelsmann reușește să facă asta, totul este posibil la EURO. Vă spun, avem acest nivel al jucătorilor, avem foarte mulți fotbaliști care joacă în Champions League, joacă la echipe de nivel înalt, Real Madrid, Bayern Munchen etc. Dar nu ne comportăm pe teren ca o echipă. Când vom reuși să construim această nouă echipă, totul va fi posibil.

- Aveți de gând să mergeți la vreun meci în vară, că tot e turneul final în Germania?
- O să vedem ce se întâmplă, o să văd dacă va fi posibil. Sigur, ar fi frumos să pot vedea unele meciuri live.

6,50e, în acest moment, cota Germaniei la câștigarea Campionatului European

Federația vrea să mizeze în continuare pe Nagelsmann

Julian Nagelsmann, selecționerul Germaniei, i-ar fi convins după doar cinci meciuri pe șefii federației să-l păstreze în funcție și după Euro 2024. Acesta i-ar fi avertizat că e deschis și la alte propuneri: „Nu voi sta pe bară 6 sau 12 luni!”.

Julian Nagelsmann nu are decât șase jocuri la conducerea Mannschaft-ului și actuala înțelegere îi expiră după Euro 2024, mai precis pe 31 iulie 2024.

Presa germană anunță că DFB nu dorește să mai aștepte alte amicale și să-l confirme pe antrenorul de 36 de ani pe un termen mai lung. Asta în condițiile în care în 2023 s-au mai perindat doi tehnicieni - după mandatul de 15 ani al lui Joachim Low -, Hansi Flick și apoi „interimarul" Rudi Völler

Permanența mea la națională depinde și de oferta făcută. Dar eu sunt fericit dacă managerii sunt mulțumiți de mine și de colegii mei. Aș spune că un prim pas important e crearea satisfacției. Dac-aș fi fost reticent la posibilitatea de reînnoire, n-ar mai fi fost nevoie de o propunere.

De fapt, sunt deschis la negocieri, dar nu înseamnă că e sigur că voi accepta. Dacă anul viitor voi primi o altă propunere mai avantajoasă, voi pleca. Nu iau în calcul să stau pe bară 6 sau 12 luni, pentru că vreau să am continuitate.

- Julian Nagelsmann, selecționer Germania

Germania, țara gazdă a Europeanului, face parte din Grupa A, alături de Scoția, Ungaria și Elveția.

FOTO. Germania și-a lansat noul echipament pentru Euro 2024

+3 FOTO

Citește și alte știri despre EURO 2024:

Povestea zilei în Ucraina, înaintea meciului cu România » Din eternă rezervă, a devenit titular la Real Madrid și națională. Așteaptă Euro!

EXCLUSIV Cum a reușit Georgia? Gruzinul care a jucat mult timp în România explică pentru GSP: „În Europa s-a deschis o poartă, înainte nu era așa”

Cel mai scump „11" la Euro 2024 valorează peste un miliard! » „Naționala” și clubul care dau cei mai mulți jucători în echipa ideală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează