INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

Președintele UEFA, iar în mijlocul unui scandal imens: „Mi-ar plăcea ca Bosnia să se califice la Euro”. Ucraina a luat foc!

Aleksander Ceferin (stânga), la centrul sportiv național al Italiei de la Coverciano Foto: Guliver/GettyImages
Aleksander Ceferin (stânga), la centrul sportiv național al Italiei de la Coverciano Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 17:52 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 18:31

După ce a declarat „ar fi un dezastru ca Italia să nu joace la Euro”, și squadra azzurra a fost ajutată de arbitru în fața Ucrainei, Aleksander Ceferin a spus că s-ar bucura dacă Bosnia s-ar califica la turneul final. Iar Bosnia înfruntă chiar Ucraina într-o semifinală a barajului.

Aleksander Ceferin, 56 de ani, președintele UEFA din 2016, făcuse deja o declarație care a provocat scandal internațional. Înaintea meciului Ucraina - Italia, decisiv locul 2 în grupă și pentru calificarea la Euro, avocatul sloven a afirmat: „Ar fi un dezastru ca squadra azzurra să nu joace la turneul final. Italia e prea importantă pentru fotbal. Cred că Italia va învinge".

Înfruntăm la Euro un jucător pentru istoria fotbalului » Așa a ieșit simularea GSP a tragerii la sorți a grupelor turneului final!
EURO 2024
Înfruntăm la Euro un jucător pentru istoria fotbalului » Așa a ieșit simularea GSP a tragerii la sorți a grupelor turneului final!

Și, după ce arbitrul spaniol Jesus Gil Manzano i-a refuzat un penalty clar în prelungirile partidei de la Leverkusen (s-a terminat 0-0, egal perfect pentru Italia), toată Ucraina și-a amintit de cuvintele bossului de la Nyon.

Slovenul Aleksander Ceferin: „M-aș bucura să se califice la Euro cât mai multe reprezentante ale acestei regiuni"

Acum, presa ucraineană a dezvăluit încă o declarație a lui Ceferin, care nu sună deloc bine. Aflat într-o vizită la Leskovac, pe 19 noiembrie , pentru întâlnirea Serbia - Bulgaria (2-2), liderul UEFA a spus: „Mă bucur că trei echipe din această regiune sunt aproape de Euro, Serbia, Croația și Slovenia". Toate au prins biletele de Germania de pe poziția secundă a seriilor în care erau implicate.

A adăugat: „Mi-ar plăcea să se califice și Bosnia și Macedonia de Nord, dar nu au nicio șansă". Macedonia, nu, dar Bosnia, da. Ceferin nu a uitat: "Bosnia va juca în baraje, însă la cum evoluează... Totuși, m-aș bucura să fie cât mai multe reprezentante ale acestei regiuni".

Presa ucraineană, cu ironie: „Aleksander Ceferin ne va susține încă o dată"

Numai că, astăzi, 23 noiembrie, la Nyon, s-au tras la sorți play-off-urile pentru Euro. Și, într-una din semifinalele traseului B, Bosnia a căzut chiar cu Ucraina. Situația a devenit iar încinsă. „Președintele UEFA va susține încă o dată Ucraina", a titrat ironic site-ul kievean Football24.ua.

Iată cum arată play-off-ul CE 2024, cu semifinale și finale ce se vor disputa într-o singură manșă:

  • Semifinale baraj A (21 martie): Polonia - Estonia, Țara Galilor - Finlanda. 
  • Semifinale baraj B (21 martie): Israel - Islanda, Bosnia-Herțegovina - Ucraina. 
  • Semifinale baraj C (21 martie): Georgia - Luxemburg, Grecia - Kazahstan. 
  • Finală baraj A (26 martie): Țara Galilor/Finlanda - Polonia/Estonia. 
  • Finală baraj B (26 martie): Bosnia/Ucraina - Israel/Islanda 
  • Finală baraj C (26 martie): Georgia/Luxemburg - Grecia/Kazahstan

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Antrenorul cu cea mai mare ascensiune din fotbal și-a decis viitorul. O putere a fotbalului îl așteaptă!
OFERTĂ
Antrenorul cu cea mai mare ascensiune din fotbal și-a decis viitorul. O putere a fotbalului îl așteaptă!
Jose Mourinho șochează din nou: „Eu sunt singurul nebun care a făcut așa ceva!
ANTRENORI
Jose Mourinho șochează din nou: „Eu sunt singurul nebun care a făcut așa ceva!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  24 Noiembrie 2023, 09:49

Fotbalul a devenit o mare mizerie de fapt sportul in general care nu mai e sport !

alenb
alenb  •  23 Noiembrie 2023, 19:23

In mod curios (sau nu..) Ukrainei i-a fost furata calificarea directa la Euro prin acest penalty clar nedat cu Italia, dar si la Mondialul din Qatar prin neacordarea tot a unui penalty clar in finalul meciului de la Cardiff cu Tara Galilor. Ca un fapt divers regimul Putin are relatii privilegiate cu UEFA/ FIFA, remarcate in multe ocazii.

maistorkokir
maistorkokir  •  23 Noiembrie 2023, 18:43

Sangele apa nu se face, Ceferin la cum e, il simt un pic yugo-nostalgic. A copilarit ca yugoslav cu Tito presedinte. Era Yugoslavia buna sau rea, el era copil/tanar in perioada Yugoslaviei, orice om are nostalgii dupa astfel de vremuri.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează