INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BULGARIA

Selecționerul Bulgariei a fost dat afară! Mladen Krstajic nu a rezistat decât un an și trei luni

Mladen Krstajic
Mladen Krstajic

Articol de - Publicat vineri, 27 octombrie 2023 14:00 / Actualizat vineri, 27 octombrie 2023 14:00

Soarta antrenorului Mladen Krstajic (49 de ani) era decisă deja după eșecul de la Sofia cu Lituania (0-2), care a aruncat naționala Bulgariei pe ultimul loc în grupa G a preliminariilor Euro 2024, neavând nicio victorie în șase meciuri.

Bulgaria își caută selecționer. Campania pentru calificarea la Euro 2024 a fost un dezastru pentru formația pregătită de Mladen Krstajic și inevitabilul s-a produs ieri. Federația de la Sofia a oficializat ceea ce se știa de două săptămâni: antrenorul sârb a fost demis. 

Numit pe 21 iulie 2022, acesta a rezistat 15 luni, în care rezultatele au fost catastrofale. Bulgaria a ajuns ultima în grupa G, fără niciun succes și vreo speranță de calificare, iar în clasamentul FIFA Coca Cola s-a prăbușit până pe locul 84, după El Salvador, Honduras și Bahrein!

Gabi Tamaș, mărturisiri dureroase în momentul retragerii: „Fiicei mele nici nu i-am spus. Ajunsesem să plâng în casă”
RETRAGERE
Gabi Tamaș, mărturisiri dureroase în momentul retragerii: „Fiicei mele nici nu i-am spus. Ajunsesem să plâng în casă”

A pierdut și în amicalul cu Albania

„Contractul, care îi expira în 2024, a fost reziliat din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare", au explicat federalii de la Sofia. Decizia a venit în ședința Comitetului Executiv al federației, ce s-a reunit după amicalul cu Albania, de marți, 0-2. În 12 partide pe banca tehnică a Bulgariei, sârbul de 49 de ani a înregistrat 3 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri, golaveraj 11-14.

Miercuri se anunță noul selecționer

Al doilea selecționer străin, după germanul Lothar Matthäus (2010-2011), fostul internațional sârb promisese la numirea în vara lui 2022 că „voi face tot posibilul pentru a construi o echipă mai valoroasă" și a declarat că "totuși, n-am bagheta magică". Înlocuitorul lui Mladen Krstajic va fi anunțat pe 1 noiembrie, după cum a anunțat directorul tehnic Ivan Ivanov.

S-a stabilit lista cu posibili înlocuitori. În afara lui Aleksandar Dimitrov, selecționerul naționalei U21, mai sunt două nume în discuție: Aleksandar Tomash (Lokomotiv Plovdiv) și Ilian Iliev (Cerno More), tehnicienii primelor două echipe din campionatul bulgar după 15 etape.

2puncte are naționala Bulgariei după șase meciuri disputate în grupa G, golaveraj 3-10. A legat nouă meciuri fără victorie, între care șase eșecuri

Citește și: 

Ovidiu Hațegan a revenit după 588 de zile în Europa, dar una din deciziile românului l-a stupefiat pe antrenorul lui Lugano

Jucătorul lui Manchester United, investigat pentru rasism! Reacție fermă: „Știu exact la ce s-a referit”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează