INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ÎN EUROPA LEAGUE!

ADVERSAR STEAUA » Tactica Napoli: Unul vine, altul pleacă

Articol de - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

Adeptul sistemului cu 3 fundaşi, antrenorul Mazzari a schimbat faţa lui Napoli, pe care a readus-o după 16 ani în Europa. În mercato, l-a dat pe Quagliarella şi l-a luat pe Cavani.

La poalele Vezuviului, fotbalul se trăieşte vulcanic. Revenită în Europa după 16 ani, după ce a dat faliment şi a retrogradat în liga a treia, Napoli a reapărut între protagonistele Seriei A. Echipa lui Walter Mazzari a visat chiar la Ligă, dar s-a mulţumit cu succesoarea Cupei UEFA, pe care a cîştigat-o în 1989, în vremurile de glorie ale lui Diego Maradona.

Sprijiniţi de un patron cu afaceri importante în lumea filmului, "azzurrii" au terminat sezonul pe locul 6, înaintea lui Juventus, calificîndu-se în grupe după ce au eliminat-o pe Elfsborg, prin dublă victorie. Cu 6 "mondialişti" în lot, Napoli are al şaselea buget din Italia şi al 28-lea pe continent, dar şi cea mai caldă tifoserie, "San Paolo" fiind constant aglomerat.

Mutări în atac
N-a făcut achiziţii multe şi a păstrat un echilibru financiar între veniri şi plecări. Marile mutări s-au operat în atac. Au venit uruguayanul Cavani, remarcat la Mondialul sud-african şi luat cu 5 milioane de la Palermo, şi Cristiano Lucarelli, fostul elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior. Dar l-a pierdut ieri pe internaţionalul Quagliarella, autor a 11 goluri în campionatul trecut (unul mai puţin decît golgeterul slovac Hamsik) şi vîndut la Juventus cu 4,5 milioane de euro plătibile acum plus 10,5 milioane în 2011. Mazzari a renunţat la argentinienii Denis şi Datolo, şi la uruguayanul Zalayeta, însă păstrează în linii mari echipa din sezonul trecut.

NAPOLI
Echipa-tip (3-4-2-1)
De Sanctis - Grava, P. Cannavaro, Aronica - Maggio, Blasi, Gargano, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani
Antrenor: Walter Mazzari

47.049 este media de spectatori care au asistat în campionatul trecut la partidele de pe "San Paolo", a doua în top, după Inter

7 trofee are Napoli în palmares: două titluri, 3 Cupe şi o Supercupă a Italiei plus o Cupă UEFA

41
este cota oferită de casa de pariuri bwin pentru ca Napoli să cîştige competiţia, a 14-a favorită. Liverpool e a doua, cu 10, Utrecht are 251, iar Steaua e cotată cu 501 la 1

"Am nimerit într-o grupă dificilă, cu adversari redutabili. Steaua este un club cu foarte mare tradiţie în Europa"
Walter Mazzari, antrenor Napoli

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
sergone.sordo
sergone.sordo  •  28 August 2010, 11:52

Cu Napoli vor fi 2 meciuri grele,dar eu cred că aici trebuie neapărat să-i batem iar în Italia să scoatem o remiză.

tfnalex
tfnalex  •  28 August 2010, 09:12

lasa ca aveti voi si atac si aparare:))

pipitahiguain
pipitahiguain  •  28 August 2010, 08:53

napoli are doar atac bun ,in rest nu e cine stie ce ,puntem scoate puncte cu ei

Vezi toate comentariile (5)
Comentează