INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AEK ATENA - CSU CRAIOVA

AEK ATENA - CSU CRAIOVA // Corneliu Papură, demis dacă pierde cu AEK? Patronul Mihai Rotaru se gândește să-l aducă pe Eugen Neagoe

Corneliu Papură
Corneliu Papură

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2019 18:17

CSU Craiova va juca joi, de la ora 21:00, contra grecilor de la AEK Atena, în manșa secundă din turul III al preliminariilor Europa League. Bănia are șanse mici de calificare, dar un nou eșec, al 4-lea la rând, i-ar putea fi fatal antrenorului. Fanii îl contestă vehement, iar conducerea pare să-i fi retras susținerea 

  • AEK Atena - CSU Craiova va fi în direct de la ora 21:00 pe Look Plus și TV Digi Sport și liveTEXT pe GSP.RO. În tur, la Craiova, scorul a fost 2-0 pentru greci
  • Dacă trece de AEK, Craiova va juca în play-off cu învingătoarea meciului Sparta Praga - Trabzonspor În tur, scorul a fost 2-2.

Returul cu AEK Atena, de mâine, se anunță crucial pentru U Craiova, dar mai ales pentru viitorul lui Corneliu Papură pe bancă. Învinsă în prima manșă, Bănia are șanse infime să meargă în play-off-ul Ligii Europa. Iar o nouă înfrângere i-ar putea fi fatală tehnicianului de 45 de ani.

Zvonuri despre Neagoe

După 0-1 cu Sepsi, al treilea eșec la rând al oltenilor, suporterii care-l contestă încă de la startul sezonului i-au cerut din nou demisia. Ba mai mult, cercul lor s-a lărgit, alăturându-li-se și grupările de la Peluza Nord. Iar ziarele locale speculează că finanțatorul Mihai Rotaru l-ar avea în vedere pe Eugen Neagoe, după despărțirea acestuia de Dinamo, deși e greu de crezut că "Geană" ar putea reprezenta o soluție acum, cu problemele de sănătate pe care le are.

„Nu înțeleg ostilitatea”

Ce au suporterii cu Papură? Nici el nu înțelege "de unde atâta ostilitate. Am avut 3 victorii la rând, ne-am calificat după 25 de ani într-un tur superior al unei cupe europene. Am câștigat după 25 de ani pe terenul lui Dinamo. Nu înțeleg de unde atâta ostilitate față de cineva care a jucat la Universitatea Craiova”.
 

E cel mai bun!

Și cifrele din acest sezon îi dau dreptate. În 10 meciuri, "Papi" a bifat 5 victorii, 2 remize și 3 eșecuri în Liga 1 și în Europa League. Chiar șase victorii, dacă socotim că returul cu Honved, 0-0 după 90 de minute, l-a tranșat la penalty-uri.

Mult mai bine, comparativ cu predecesorul Devis Mangia, care la startul stagiunii trecute înregistra 3 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri în aceleași competiții.

Mai mult, într-o ierarhie a tehnicienilor care au trecut pe la Universitatea după promovarea în Liga 1, în 2014, Papură este cel mai bun, cu o medie de 1,79 puncte pe meci! Peste Mangia, Mogoșanu, Săndoi sau Gigi Mulțescu.

Prea mult în umbră

Și cu toate astea, neîncrederea în capacitățile sale e la cele mai înalte cote. Motivul? Oltenii vor un tehnician cu ștaif, unul care să impună. Iar Papură, în ciuda referințelor bune, a stat prea mult în umbră, ca antrenor la echipa secundă, scouter sau secund (2016-2018), ori pe la formații obscure, gen ALRO Slatina și, mai târziu, FC Olt Slatina.

Exemplul Mangia

Degeaba a îmbrăcat el tricoul Craiovei Maxima. Un tehnician fără trofee în palmares are viață grea la un club cu pretenții la titlu. Mai ales când apar perioade de criză. Exemplu? Lui Mangia, Cupa câștigată în 2017-2018 și diploma obținută la Coverciano i-au ținut de cald stagiunea trecută.

În ciuda rezultatelor sub așteptări, susținătorii nu i-au cerut să plece! Italianul și-a făcut bagajele abia în aprilie, după o discuție între patru ochi cu Rotaru. Același Rotaru care l-a impus pe Papură ca succesor, iar acum, când acesta ar avea mai mare nevoie de susținere, tace mâlc. 

„Nu e o situație plăcută. Dar sunt obișnuit la fotbal. Singura presiune e să câștig meciurile, în rest, că este ostilitate... Voi analiza și voi lua decizia cea mai bună. Viața nu e întotdeauna dreaptă” - Corneliu Papură, antrenor U Craiova

„Faptul că Papură încă este antrenorul Științei reprezintă o jignire pentru suporteri, iar fiecare zi petrecută de el pe bancă va adânci și mai tare prăpastia. Papură semeni, culegi furtuni. Noi suntem împreună pentru demiterea lui!” - Gruppo Capitala, grupare a fanilor Craiovei

2,40era cota lui Papură la "Casa Pariurilor" pe evenimentul "Primul antrenor demis al sezonului". Împărțea primul loc cu Bogdan Andone, îndepărtat între timp de la FCSB

Citește și:

 Corneliu Papură, verdict în cazul lui Tiago Ferreira: „Toți jucătorii care sunt în lot au șansa lor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
dansy
dansy  •  15 August 2019, 09:31

Papura nu a fost componentul Craiova Maxima (1980-1984) el a jucat mai tarziu la Craiova si a fost un fundas foarte bun care a facut parte din lotul romaniei de la campionatul mondial din SUA(1994).Daca nu stiti nu mai scrijeliti pe aici prostii!

dansy
dansy  •  15 August 2019, 09:27
Postat de fcsbsibklinadn pe 14 August 2019, 19:14

maine toata romania tine cu AEK!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

visinu
visinu  •  14 August 2019, 21:39

Cauta Rotaru nod in Papura.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close