INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HAJDUK SPLIT - DINAMO, AZI, 21:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Andone ştie care este cheia calificării: "Dăm gol, ca să ne facem viaţa uşoară"

Articol de - Publicat joi, 05 august 2010 00:00

Ioan Andone aşteaptă încrezător returul de la Split. "Va fi un meci complicat. La Bucureşti i-am surprins, dar în Croaţia se schimbă situaţia. Trebuie să fim mai disciplinaţi tactic.

Atenţie sporită, asta le-am cerut tuturor. Emoţii deosebite nu am, că am trecut prin multe în viaţă. Dacă înscriem primii, ne vom face viaţa uşoară. Ce 0-0? Nu jucăm la egal! Nici n-am încredere că putem juca la 0-0. Mergem să batem!", a declarat Ando, pe un ton războinic.

Antrenorul de 50 de ani e impresionat de ofensiva echipei sale, însă afirmă că nu e ceva deosebit pentru el: "Am mai avut un atac puternic în 2004, cînd am luat eventul cu Dinamo şi-am reuşit aproape 100 de goluri în campionat. Nu trebuie lăudat doar atacul. Şi fundaşii îşi fac treaba, chiar dacă mai sînt probleme. Important e că am creat o emulaţie la nivelul lotului".

Talismanul lui Torje
Gabriel Torje va avea un suporter special diseară. Mama sa, Silvia, a venit de la Timişoara ca să-şi încurajeze fiul. Doamna Torje l-a întîmpinat pe Gabriel (foto) chiar la terminalul "Sosiri" al aeroportului croat, iar cei doi au vorbit vreme de cîteva minute. "Succes şi să fii cel mai bun! Sîntem mîndri de tine, mamă!" au fost încurajările de final adresate dinamovistului.

Curcă: "Cum să jucăm la 0-0?!"
Portarul George Curcă e sigur că roş-albii nu se vor împiedica tocmai acum la Split, după 5 victorii la rînd. "Trebuie să dăm gol, sîntem conştienţi că n-avem cum să jucăm la 0-0 sau doar la egal. O să fim atenţi în apărare, aşa cum s-a întîmplat şi în turul de la Bucureşti cu Hajduk. Altfel eşti motivat la un meci de cupele europene în deplasare, stai cu ochii în 4! Nu ne este teamă de vacarmul ce va fi pe stadion. Ştim că fanii croaţi sînt agresivi, dar nu cred că vor intra în teren peste noi".

Miza pe Dănciulescu
Ionel Dănciulescu a făcut deplasarea la Split şi va fi pe banca de rezerve cu Hajduk. Spre deosebire de meciul cu Sportul, de duminică, atacantul speră să intre în finalul meciului, mai ales că s-a pregătit suplimentar. "Sîntem cu toţii concentraţi pentru acest joc, nu mai există nimic altceva. Eu cred că avem tăria de caracter s-o eliminăm pe Hajduk, am venit aici să ne calificăm. Sîntem Dinamo, trebuie să şi arătăm Europei acest lucru!", a declarat atacantul cu 16 goluri pentru roş-albi în competiţiile continentale.

Torcida încă doarme
Linişte ieri la stadionul Poljud. Gazdele se laudă că au vîndut deja 10.000 de tichete pentru partida de diseară şi anunţă: "Galeria îşi ia biletele doar înaintea meciului". Arena din Split e impunătoare. Lîngă intrarea principală, localnicii savurează calmi cîte o bere la o terasă lipită de stadion (foto).

Renunţă la 10 jucători!
Andone a declarat ieri că va face remanieri la Dinamo: "Nici un fotbalist nu este indispensabil pentru mine! Am 36 la dispoziţie, iar eu vreau să rămîn cu 26. Aşa că voi renunţa la 10 băieţi! Îi vom împrumuta, îi vom trimite la echipa a doua. Nimeni nu e indispensabil, cred că m-aş descurca şi fără Torje, dar la ce preţ cer şefii noştri pe el, e cam greu de crezut că va pleca. Poate peste un an, doi".

Avertisment pentru Pulhac
Şi Andone îl pune în gardă pe Pulhac: "Să joace bine la Split, apoi vom vedea dacă semnează cu Hercules. Pînă sînt parafate actele, nu e nimic sigur. El a mai <plecat> de cîteva ori. Pe postul lui am două soluţii, Bazzi şi Muşat, mai aştept şi nişte fotbalişti în probe".

- Dinamoviştii au transmis celor de la Nacional Montevideo că-l aşteaptă pe fundaşul stînga Godoy la Bucureşti la începutul săptămînii viitoare. Abia după ce va face vizita medicală, "cîinii" iau în considerare semnarea actelor cu apărătorul de 21 de ani. Suma: 100.000 de euro, împrumut pe un sezon.
- Lucian Goian şi Maksumici au făcut deplasarea cu echipa, ei revenind după accidentări. "Gogu" va fi şi pe banca de rezerve.
- Păun n-a făcut deplasarea şi se pregăteşte să plece de la Dinamo, mai ales că va avea şanse minime să prindă, pentru moment, primul "11".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
nomadu71
nomadu71  •  05 August 2010, 14:18

...mie,unul,Paun mi se pare un jucator bun,dar,asta e,pina una-alta,Dinamo a luat titlul si cupa cu Andone pe banca,nu cu mine...:)

hartibaciu
hartibaciu  •  05 August 2010, 08:52

Cum mai vorbeste Ando! Ca un om mare... Ce nu-ti place, bre, la Paun? Faptul ca nu-i de viitor, ca Danciu, Niculae, C. Munteanu si Margaritescu?!

vasi21
vasi21  •  05 August 2010, 06:46

Andone stie ce are de facut,si cred ca dinamovisti se vor califica fara probleme,

Vezi toate comentariile (4)
Comentează