INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SFERTURI DE FINALĂ

Controversă pe „Emirates” » Jucătorii lui Arsenal și arbitrul au îngenuncheat, fotbaliștii Slaviei i-au privit din picioare: „Dezgustător”

Arsenal - Slavia Praga // foto: Guliver/gettyimages +6   FOTO
Arsenal - Slavia Praga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 08 aprilie 2021 22:46 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 23:30

Înainte de fluierul de start al meciului dintre Arsenal și Slavia Praga, „tunarii” au îngenuncheat, în numele mișcării „Black Lives Matter”, care încearcă să combată rasismul. Nu la fel au procedat și fotbaliștii Slaviei, iar această decizie a atras numeroase critici.

Slavia Praga se regăsește din nou în centrul unei controverse legate de rasism. Înainte de startul meciului de pe „Emirates”, fotbaliștii lui Arsenal și „centralul” Andreas Ekberg au îngenuncheat, în semn de susținere pentru mișcarea „Black Lives Matter”. În tot acel timp, fotbaliștii Slaviei au stat în picioare, refuzând să urmeze exemplul adversarilor.

Gestul nu le-a picat bine fanilor, care au criticat pe rețelele sociale decizia luată de fotbaliștii Slaviei. „Dezgustător”, „Rușine, niciunul dintre jucători nu a îngenuncheat, nici măcar cei de culoare” și „Jucătorii Slaviei au refuzat să îngenuncheze. Te rog, Arsenal, câștigă cu 8-0” sunt doar câteva dintre reacții.

Jucător de la Slavia Praga, acuzat de rasism

Decizia celor de la Slavia vine în contextul acuzațiilor cu care se confruntă unul dintre fotbaliștii echipei, Ondrej Kudela. În timpul meciului retur din optimile de finală ale Europa League, cu Rangers (scor 2-0), Kudela i-ar fi adresat cuvinte cu tentă rasistă lui Glen Kamara, mijlocașul scoțienilor.

Acesta a fost suspendat provizoriu de UEFA timp de un meci, timp în care forul continental va continua să investigheze acuzațiile de rasism. Fundașul Slaviei avea oricum șanse mici să joace cu Arsenal din cauza unei accidentări.

Ondrej Kudela ar fi fost agresat fizic de către fotbaliștii lui Rangers la finalul meciului de pe „Ibrox”, astfel că UEFA analizează și comportamentul lui Kamara, acuzat de violență fizică. „Mai multe informații vor fi făcute publice în momentul în care Comisia de Control, Etică și Disciplină se va pronunța asupra spețelor”, notează UEFA.

Gest asemănător făcut de „naționala” Cehiei

La fel ca jucătorii Slaviei au procedat și componenții echipei naționale a Cehiei, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. Aceștia au refuzat să îngenuncheze înainte de meciul cu Țara Galilor, pierdut (0-1), preferând să arate spre inscripția „UEFA Respect” de pe mâneca stângă a tricourilor.

Mai multe știri din Europa League:

Momente incredibile în Europa League: un fan DEZBRĂCAT a intrat pe teren în timpul unui meci fără spectatori

4 dueluri tari în „sferturile” Europa League » United și Ajax conduc la pauză

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
kensan.gmm
kensan.gmm  •  09 Aprilie 2021, 18:55

Bravo frati Cehi ! *** Asa ca BRAVO FRATILOR!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

raducanu
raducanu  •  09 Aprilie 2021, 18:31

Cehii au deplina dreptate, "UEFA respect" include respectul pentru toti, nu numai pentru cei de culoare. Restul este politic, ceea ce, de fapt, este chiar interzis de UEFA.

397732904465528
Octavian Go  •  09 Aprilie 2021, 14:05

Mult mai eficient si mai credibil ar fi ca fiecare sa-si doneze o parte din salariu unei organizatii caritabile care sa ajute copiii dintr-o tara africana in locul unui gest simbolic dar care nu costa nimic. Respectul fata de discriminatii lumii se poate exprima si altfel decat prin gesturi teatrale. Jucatorii oaspeti nu sunt blamabili.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează