INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FIORENTINA - PANDURII, AZI, ORA 22:05, ÎN DIRECT PE PROTV, DIGI 1, DOLCE 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Azi e Fiorentina - Pandurii, de la 22:05 » Oltenii vor să-şi păstreze invincibilitatea în deplasările din Europa

Buleică e una dintre speranțele ofensive ale lui Pustai
Buleică e una dintre speranțele ofensive ale lui Pustai

Articol de - Publicat joi, 24 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 24 octombrie 2013 10:59

Ieri, Cămătaru, Cîrţu, Ţicleanu, Irimescu şi Săndoi au fost aplaudaţi de românii din Florenţa, cînd au trecut pe lîngă Santa Maria del Fiore. Astă-seară e rîndul elevilor lui Pustai să cîştige aplauzele de pe "Artemio Franchi".

Prima senzaţie pe care o ai cînd pui piciorul în Florenţa e aceea de a vedea cît e taxa pe care o plăteşti chiar şi cînd eşti pe trecerea de pietoni. Expresia tocită după care un oraş poate fi un muzeu în aer liber devine în acest oraş cu 400.000 de locuitori mai banală ca oriunde.

În acest oraş, denumit Atena din Evul Mediu, considerat unul dintre cele mai frumoase din lume şi înrămat în patrimoniul mondial UNESCO, Pandurii Tîrgu-Jiu va încerca diseară să facă o figură cît mai frumoasă în actuala ediţie a Europa League.

Dilemele "Profesorului"
Misiunea pare decupată din filmele de aventuri. În faţa "pandurilor" lui Cristi Pustai se va ridica o echipă în mare formă, o formaţie care în ultima etapă din Serie A i-a marcat 4 goluri lui Juventus Torino, deşi era condusă în minutul 66 al partidei de pe Stadio Artemio Franchi cu 2-0!

"Ne vom juca şansa cu ardoare maximă. Avem un sezon foarte frumos, dar şi foarte dificil. Dovadă că jucăm joi la Florenţa în Europa League, duminică la Timişoara în campionat şi marţi, tot la Timişoara în Cupă. În funcţie de rezultatele «dublei» cu Fiorentina vom vedea şi care va fi obiectivul nostru mai departe în cupele europene" , a declarat Pustai.

50 de fani de-acasă, cîteva sute din Italia
Fiorentina - Pandurii se dispută pe stadionul "Artemio Franchi", o arenă construită în 1931, rebotezată după numele fostului preşedinte italian al UEFA, decedat în 1983 într-un accident de maşină. Stadionul face parte şi el din lista de patrimoniu.

Pe această arenă, pe care Universitatea Craiova a obţinut calificarea istorică din 1982 în primul tur al Cupei UEFA şi pe care echipa naţională a lui Mircea Lucescu îşi punea la rever un egal la fel de istoric în acelaşi an 1982 contra Italiei, campioana mondială en titre, Pandurii vor strînge din dinţi şi vor încerca să-şi confirme faima de echipă neînvinsă în deplasare în acest sezon al Europa League.

Pe lîngă susţinerea celor aproximativ 50 de fani care au însoţit echipa de la Tîrgu-Jiu, oltenii lui Condescu vor conta şi pe sprijinul altor cîtorva sute de români stabiliţi în Italia.

De la "Ştiin-ţa, Ştiin-ţa!" la "Hei, hei, Pandurii!"
Ieri, cînd au ieşit la plimbare pe străduţele care se înclină în faţa somptuosului Dom Santa Maria del Fiore, cei cinci foşti mari fotbalişti ai Universităţii, Cămătaru, Cîrţu, Ţicleanu, Irimescu şi Săndoi au fost întîmpinaţi de români care vînd în talcioc cu scandarea "Ştiin-ţa, Ştiin-ţa!" şi "Trăiască Craiova Maxima!".

Diseară, pe "Artemio Franchi" se va auzi, pentru a cincea oară în acest sezon în Europa scandarea "Hei, hei, Pandurii!".

"Ştim că Fiorentina e în mare formă, dar şi noi am bătut Botoşaniul cu 6-1, aşa că am speranţe destule de la meciul de joi seară!" (Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii)

1,35 e cota oferită de Stanleybet pentru un succes al Fiorentinei. Victoria Pandurilor e cotată la 7,40

1,72 e cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca diseară să se marcheze minimum 3 goluri

591992-caseta-clasament.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
zincat
zincat  •  24 Octombrie 2013, 18:16

Fiorentina nu e Botosani...asta seara va fi greu cu macaronarii. Mult succes pentru Gorjeni.

t.u.d.o.r.
t.u.d.o.r.  •  24 Octombrie 2013, 17:48

Multa bafta! Am un "feeling" ca ai mei nu pierd asta seara...

just.rapid
just.rapid  •  24 Octombrie 2013, 15:39

Ar fi bine sa obtina macar un punct desi ii asteapta un meci extrem de greu . Succes diseara

Vezi toate comentariile (10)
Comentează