INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CORESPONDENȚĂ DIN SERBIA

BACKA TOPOLA - FCSB // Și sârbii își fac stadion cu banii de la Viktor Orban: investiție URIAȘĂ!

Și adversara FCSB-ului își face stadion pe banii Guvernului maghiar. +4   FOTO
Și adversara FCSB-ului își face stadion pe banii Guvernului maghiar.

Articol de , - Publicat joi, 17 septembrie 2020 15:19 / Actualizat joi, 17 septembrie 2020 18:06

BACKA TOPOLA - FCSB // Și adversara FCSB-ului își face stadion pe banii Guvernului maghiar. E doar pe jumătatea celui de la Sfântu Gheorghe, însă proiectul cuprinde și multe alte facilități. Toată investiția atinge 15 milioane de euro. 

Osijek, Sepsi, Dunajská Streda și Backa Topola au ceva în comun. Toate cele 4 cluburi primesc ajutor de la Guvernul maghiar. Nu pentru prima echipă, ci doar pentru academie și infrastructură. Dacă echipa din România așteaptă un stadion de peste 8000 de locuri, adversara FCSB-ului primește unul nou, însă de doar 4100 de locuri pe o suprafață de 5500 metri pătrați. 

Sârbii sunt însă mândri. "Va fi cel mai modern stadion din regiunea Voivodina, dar și cel mai mare dintre cele noi. Ceea ce acum e poate cel mai mare șantier, va fi un stadion cu numeroase facilități", spun șefii lui Backa despre noua arenă care e așteptată să fie gata la mijlocul lui 2021.

Gata din sezonul viitor 

"Important e că nu e doar un stadion, ci o întreagă academie. Va fi acest stadion central, plus alte patru terenuri auxiliare. La care se mai adaugă și un hotel pentru jucători și antrenori", mai spun sârbii despre investiția de la Topola. 

"E planificată și construcția unui muzeu", au mai spus oficialii de la Backa, care au ținut să precizeze că totul va fi gata începând din sezonul 2021-2022. Asta nu e totul, proiectul de la Topola e unul măreț. Pe lângă acestea, baza va avea și o piscină interioară, legată de stadion printr-o pasarelă. Piscina va include centru SPA, sală de gimnastică și facilități de divertisment pentru copii.

Ce conține viitoarea bază a celor de la Backa Topola

  • stadion de 4100 de locuri 
  • 4 terenuri de antrenament 
  • muzeu 
  • hotel
  • piscină interioară 
  • SPA 
  • gazon hibrid 
  • sală de gimnastică
  • restaurante și fan shop

15 milioane de eurocostă proiectul de la Academia Backa Topola

VIDEO Cum au fost întâmpinati jucatorii FCSB când au ajuns la stadionul din Senta

Citește și alte știri despre meciul Backa Topola - FCSB: 

BACKA TOPOLA - FCSB. În ce situație imposibilă a ajuns FCSB: care echipă e mai bună, cea absentă sau cea validă?

FCSB, față în față cu falimentul: juniorii roș-albaștrilor joacă sub amenințarea lui Gigi Becali! Clubul are pierderi uriașe

Playtech: Tragica moarte a unui artist complet: de ce ar fi fost ucis, de fapt, Ioan Luchian Mihalea, fondatorul Song și Minisong


Comentarii (2)
murdoch.mysteries
murdoch.mysteries  •  18 Septembrie 2020, 09:18

Rya, rya ungaria!

ciollo
ciollo  •  17 Septembrie 2020, 16:44

Inca o data 'razboinicul luminii' o sa primeasca o dubla infrangere; pierde banii din EL, infrant fiind inca o data de prietenii ' unguri'.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează