INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BARCELONA - EINTRACHT 2-3 (3-4 LA GENERAL)

Explicațiile lui Xavi după eliminarea incredibilă a Barcelonei din Europa League: „A fost o noapte fatidică. Jucătorii nu au reușit să facă asta”

Xavi // FOTO: Guliver/GettyImages
Xavi // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 aprilie 2022 07:48 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2022 09:10

Barcelona a fost învinsă pe teren propriu de Eintracht Frankfurt, scor 3-2 (1-1 în tur), fiind eliminată din sferturile Europa League.

După meci, Xavi, antrenorul catalanilor, a încercat să găsească explicații pentru prestația elevilor săi și pentru înfrângerea dură suferită de formația catalană.

Barcelona - Eintracht Frankfurt 2-3. Laporta și Xavi, scandalizați de ce s-a întâmplat în tribune, nu de eliminare: „Avem deja informații. E o rușine!”
Barcelona - Eintracht 2-3
Barcelona - Eintracht Frankfurt 2-3. Laporta și Xavi, scandalizați de ce s-a întâmplat în tribune, nu de eliminare: „Avem deja informații. E o rușine!”

Explicațiile lui Xavi după Barcelona – Eintracht

„Este o dezamăgire foarte mare. E păcat, pentru că visam să câștigăm această competiție. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Eintracht, care au meritat să se califice în semifinale. E o lovitură, pentru că nu ne place să pierdem. Dar jucătorii au dat totul.

Noi nu am jucat bine. Am mers din lovitură în lovitură, nu am jucat ca înainte. De aceea suntem eliminați. A fost o problemă de ordin fotbalistic. Am avut posesia, dar nu am știut să profităm de asta. A fost greșeala noastră. A fost o noapte fatidică. 

Am comis multe greșeli. La golul doi noi am pierdut mingea, penalty-ul iar a fost o eroare. La golul de 3-0 mingea era într-o parte, făceam presing, dar ei au mutat mingea pe partea cealaltă. Am vorbit despre astea și am spus că trebuie să se întâmple așa. Trebuie să ne facem autocritica. Nu am jucat bine și de aceea am fost eliminați.

Ca să nu se întâmple ca în tur, aveam nevoie de intensitate, să pierdem cât mai puține baloane și să știm să oprim contraatacurile. Nu am reușit să facem asta.

Nu trebuie să ne abatem de la drumul pe care suntem. Trebuie să credem  în ce facem. Am reușit meciuri bune, iar înfrângerea face parte din fotbal. Da, e un eșec, dar nu vreau să folosesc acest cuvânt.  Această înfrângere trebuie să ne facă să credem mai mult în ideile noastre, trebuie să învățăm din greșeli”, a declarat Xavi, citat de Mundo Deportivo.

VIDEO Imagini tari de la antrenamentele Barcelonei

Citește și: 

Știm semifinalele Conference League » Mitriță și Lucescu au părăsit competiția. A mai rămas doar Valentin Cojocaru

Barcelona - Frankfurt. Ultrașii catalani au părăsit la pauză peluza de pe Camp Nou, în semn de protest

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
offside
offside  •  15 Aprilie 2022, 18:50
Postat de flosud97 pe 15 Aprilie 2022, 09:16

Lasa bre Xavi, ça castigi campionatul in Spania si te scoti, Asta numai in cazul ça se intampla ceva cu Real Madrid, daca nu la anu poate aveti mai mult noroc, anu Asta ati reusit sa va umiliti in cel mai mare mod eliminati du CL Din groupe, si acum eliminati de locul 9 Din Germania in EL, la anul aveti sansa sa jucati in conférence League, Hala Madrid y nada mas

Treci la joc de gleznă ca să fii mai puțin penibil. Eintracht a meritat calificarea ca și Realul cele 4 goluri ...Ăsta e fotbalul, păcat că există o singură echipă norocoasă, Realul care încă nu propune un fotbal de calitate ci întâmplare.

2161436177268348
Dan Ionescu  •  15 Aprilie 2022, 18:19

Parca si Real a fost umilita acasa de Barca pe 21 martie 2022 ...0-4 daca ai uitat...

2688064434543207
Emporio Armani  •  15 Aprilie 2022, 09:29

O noapte frumoasa pentru Barcelona si cota de 9 de la pariuri sau chiar si mai mare daca era 2/2,asa se face bugetul pentru transferuri

Vezi toate comentariile (4)
Comentează