INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Cel mai dificil adversar pentru echipele româneşti e al Petrolului » Cine este Swansea: achiziţie de 14 milioane de euro de la Vitesse

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 09 august 2013 14:56

Petrolul are cel mai dificil adversar dintre echipele româneşti în play-off-ul Europa League, pe galezii de la Swansea.

Gruparea galeză a devenit prima care a jucat în Premier League, după promovarea din 2011. În sezonul trecut, Swansea a încheiat pe locul 9, dar s-a calificat în Europa League după ce a reuşit să cîştige Cupa Ligii Angliei într-o finală cu Bradford.

Valoarea de piaţă a lui Swansea este de 117.750.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de. Cel mai bine cotat jucător este golgeterul Michu, 14 milioane de euro.

Swansea mai are jucători bine cotaţi. De Guzman are 9 milioane de euro, în timp ce achiziţia Bony, venit chiar de la Vitesse pentru 14 milioane de euro. De asemenea, Swansea l-a transferat şi pe tînărul Shelvey de la Liverpool pentru 6 milioane.

Swansea joacă pe Liberty Stadium, cu o capacitate de 20.000 de locuri.

În 2003, "Lebedele negre" au scăpat de faliment. Swansea este cel mai vestic oraş (170.000 de locuitori) de pe harta Premier League.

Meciurile din play-off-ul Europa League vor avea loc pe 22 şi 29 august.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (46)
kables
kables  •  11 August 2013, 08:45

Trecand peste cota echipei (100 si ceva de milioane de euro), trecand peste faptul ca a castigat cupa in Anglia in 2013 si ca a eliminat pe Chelsea din cupa Angliei, trecand peste faptul ca evolueaza intr-un campionat in care etapa de etapa joaca cu echipe bune sau foarte bune, trecand si peste intaririle cu jucatori noi de zeci de milioane de euro facute in vara CRED ca cel mai important aspect este ca Swansea e o echipa britanica iar mentalitatea lor difera fata de o echipa latina. La ei meciul se termina cand ajung la cabine si trag pana la capat indiferent de scor. Din acest punct de vedere Braga imi pare un adversar mai facil decat Swansea.

j.bravo
j.bravo  •  09 August 2013, 20:59
Postat de varanga53 pe 09 August 2013, 19:49

A devenit Swansea mai tare decat Man.Utd., Chelsea,Liverpool ,etc. si nu stim noi ? Ce daca joaca in Premier League ? Daca Petrolul repeta jocul de la Arnhem , ii "descalta" ! A existat un Petrolul - Liverpool 3-1 ! De ce nu s-ar repeta ?

dupa unii Petrolu ar trebui sa stea acasa ca sa nu se faca de ras. parca vad ca defileaza baietii lui Contra

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  09 August 2013, 20:07

Tot Laudrup e antrenor?

Vezi toate comentariile (46)
Comentează