INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - FC SEVILLA

CFR CLUJ - FC SEVILLA // Semne de criză la andaluzi! Lopetegui, luat la întrebări de jurnaliști: „Și CFR Cluj ne va pune probleme”

Articol de - Publicat miercuri, 12 februarie 2020 09:58

CFR Cluj - FC Sevilla // Antrenorul andaluzilor, Julen Lopetegui, nu vrea să audă de criză, dar se teme înaintea duelului din "16-imile" Europa League cu CFR Cluj: „Ştim ce înseamnă pentru Sevilla, iar diagnosticele pe termen scurt nu se aplică în fotbal”. 

FC Sevilla a pierdut la Vigo, 1-2 cu Celta, şi a picat pe locul 5 în Primera, dar Julen Lopetegui nu este foarte îngrijorat. Ştie totuşi că-l aşteaptă o „dublă” delicată cu CFR Cluj în Europa League, pe 20 şi 27 februarie, şi se cam teme.

„Suntem conştienţi de ceea ce reprezintă competiţia pentru Sevilla şi vom continua cu aceeaşi ambiţie şi motivaţie. Înfruntăm un adversar care a eliminat-o pe Lazio, echipa revelaţie a Europei, şi care ne va pune probleme. Până atunci vom da sută la sută cu Espanyol”, a anunţat antrenorul andaluzilor în Marca. 

FC Sevilla, vulnerabilă la fazele fixe 

Lopetegui nu vrea să audă cuvântul criză, deşi Sevilla are doar o singură victorie în campionat în 2020 şi a părăsit ruşinos Cupa Regelui: 

„Diagnosticele pe termen scurt nu se aplică în fotbal, sezoanele se evaluează doar pe toata durata. Dacă nu am fi făcut lucruri bune nu am fi fost unde ne aflăm, în luptă pentru obiectivele stabilite în vară. Dar cu Mirandes s-a întâmplat un accident, echipa fiind de nerecunoscut, în frunte cu mine. 

Primim destule goluri din fazele fixe şi plătim pentru asta. În elita europeană, orice detaliu devine important”. 

Sevilla câştigă la limită, 1-0 e scorul preferat

Sevilla e în acest sezon mai pragmatică. Şapte din cele 11 succese din LaLiga au fost la un gol diferenţă, iar cinci cu 1-0, scorul preferat. 

Faţă de campionatul trecut, cu Machin pe bancă, andaluzii înscriu mai puţin, 29 de goluri în 23 de etape (faţă de 38) şi îşi creează ocazii mai puţine (219 la 248). Dar stau ceva mai bine la posesie (58% la 51%), încasează mai greu goluri (23 la 25) şi au mai multe partide cu poarta închisă (9-6).

6 goluriare cel mai bun marcator al echipei lui Lopetegui în acest campionat, extrema Ocampos. Munir e cel mai prolific în actuala Europa League, cu 5 reuşite în grupă

6 puncteeste balanţa negativă dintre punctele câştigate şi cele pierdute de Sevilla în ultimele 15 minute ale partidelor din acest campionat, cea mai slabă din LaLiga

37%din cei peste 40.000 de fani participanţi la sondajul Marca cred că Lopetegui e responsabil pentru criză, tot 37% dau vina pe jucători, iar 26% pe planificarea sezonului

Match Preview CFR Cluj - Viitorul: 

Vezi și: 

CFR CLUJ - SEVILLA // Speranțe pentru Dan Petrescu » Criză profundă în Andaluzia: „Jucători fără vlagă și atitudine”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mehighms
mehighms  •  13 Februarie 2020, 12:13
Postat de deusdat pe 12 Februarie 2020, 10:59

Sevilla nu mai e ce era acum 11-12 ani când umilea Steaua.

:)))))))))))))) sa vezi cu umilita va iesi ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  12 Februarie 2020, 10:59

Sevilla nu mai e ce era acum 11-12 ani când umilea Steaua.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează