INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - RENNES

CFR CLUJ - RENNES // Cum vede Dan Petrescu returul cu francezii: „Bugetul vorbește, restul e vrăjeală!”

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 09:11

Înaintea partidei cu miză uriașă pentru CFR Cluj și pentru fotbalul românesc, ce-ar putea aduce echipa din Gruia mai aproape de primăvara europeană, Dan Petrescu i-a ridicat în slăvi pe adversari, inclusiv pe cei învinși de „feroviari”. 

Campioana României joacă o carte mare diseară, acasă, în meciul cu Rennes, ce o poate aduce pe CFR Cluj mai aproape de o minune, așa cum o numesc Dan Petrescu și compania: calificarea în primăvara europeană. 

Ardelenii speră în reeditarea performanței de acum 7 ani, când după o toamnă 2012 în grupele Champions League în care au învins pe Man United și pe Sir Alex Ferguson pe Old Trafford, au ajuns în „16-imile” Europa League. Foarte concentrat, în continuare iritat că simte că nu i se recunosc meritele CFR-ului în campania continentală, după doi ani de succes în România, SuperDan a arătat în discursul său de aseară că este conștient că nu va mai primi cadourile de la Rennes. 

Când adversarii au avut om eliminat în startul partidei, în locul portarului titular intrând un puști hai-hui de 16 ani și jumătate, clujenii au dat gol la faza imediat următoare, au mai avut și un al doilea jucător eliminat în debutul reprizei secunde, dar au trăit ultimele minute cu uriașe emoții, după ce Susici a fost eliminat și el. 

„Moralul francezilor e foarte bun" 

„Dacă vom bate, vom avea șansă de a continua, dar tot a treia în grupa aceasta. Fiindcă dacă Lazio câștigă cu Celtic, e aceeași situație ca acum când câștigăm”

Suntem în urmă cu 40 de milioane de euro la buget, acesta este adevărul. Raphinha i-a costat 20 de milioane de euro pe cei de la Rennes, bugetul nostru pe doi ani sau doi ani și jumătate! Despre ce vorbim? Cu Clinceni suntem favoriti cerți, dar cu Celtic, cu Lazio, cu Rennes plecăm cu ultima șansă. Dacă sunteți realiști, vedeți asta: bugetul vorbește, restul e vrăjeală! Dacă ai bani, faci performanță. Noi suntem în urma tuturor adversarelor din grupă, haideți să vedem realitatea!” 

„După meciul cu Rennes am fost și eu supărat după repriza a doua a CFR-ului, nu doar specialiștii sau microbiștii. După ce-am văzut Chelsea cu Ajax, nu mai sunt! A jucat Chelsea în zece, Ajax în opt, iar olandezii erau mai buni. Acesta este fotbalul în Europa” 

„Cred că putem ajunge în primăvara europeană, dar să jucăm cu Barcelona e cam greu. Mai greu să ajungă catalanii acolo, de pe locul 3 în Champions League, decât noi din această grupă de Europa League” 

„Rennes avea o perioadă de 9-10 meciuri fără victorii, și-a recăpătat psihicul după victoria cu Toulouse. E clar că moralul francezilor e foarte bun. Toți jucătorii lor sunt tineri, înfometați de victorii, cu pregătire fizică foarte bună”

„Cu Celtic a fost miracol? Cu Slavia? Pentru mine n-a fost o surpriză remiza de pe Camp Nou a cehilor. Eu nu mint, sunt realist, Slavia chiar are superechipă, pe joc, trebuia să bată Barca la Praga” 

„Sunt convins că fanii lui CFR sunt cu CFR, restul românilor nu știu cu cine țin. Dacă o echipă din România joacă în Europa, vă asigur că Dan Petrescu ține cu ea, indiferent de nume”  - Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj 

„Sper că vom juca 11 contra 11 tot meciul, nu se va repeta scenariul din tur. Și, bineînțeles, am sosit să câștigăm. Am făcut un meci mare acasă la noi, 9 contra 11, și-am pierdut nemeritat” - Jeremy Morel, fundaș Rennes 

500 de suporteriai lui Rennes au anunțat francezii că vin diseară în Gruia. Gazdele speră să adune peste 10.000 de ardeleni în tribune

Superstiție bifată 

Dan Petrescu a rămas fidel unei superstiții pe plan european. La antrenamentul oficial dinaintea partidelor din campania europeană, cel puțin la cele din Gruia, tehnicianul a început ședința de pregătire cot la cot cu jucătorii. Este momentul în care lasă duritatea deoparte și spune câteva mesaje mobilizatoare în timpul antrenamentului împreună. „Bursucul” face mișcările de stretching și aleargă cu jucătorii, după care supervizează restul pregătirii.  

„Dacă batem, ne calificăm noi” 

Julien Stéphan a avut un discurs puternic aseară, ceea ce ar trebui să-i pună în gardă pe ardeleni. Rennes a venit să bată CFR în Gruia! Antrenorul a declarat-o ferm: 

„Jucăm la Cluj un sfert de finală, apoi vom avea alte două supermeciuri, doar dacă învingem. Eu zic că dacă vom câștiga în România, calificarea e aproape sigură. A rămas frustrarea noastră după eșecul de la noi de acasă, dar vrem să o transformăm în forță pentru a învinge joi seară. E vorba de orgoliu, avem doar un punct în grupă și vrem prima victorie. Avem jucători neexperimentați în cupele europene, însă vom juca un fotbal fără regrete, ca să câștigăm. Salin va juca împotriva CFR-ului, și-a revenit, a participat la antrenamente, al doilea portar va fi Bonet”.  

Match preview CFR Cluj - Rennes

VEZI ȘI:

CFR CLUJ - RENNES // Billel Omrani știe cum să îi învingă din nou pe francezi: „Nu avem de ales”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
100002473541087
Danut Ognean  •  07 Noiembrie 2019, 13:58

cine stie la ce ora pe ce stadion in ce oras joaca fcsbeul deseara in grupele europa ligue?

remarque
remarque  •  07 Noiembrie 2019, 13:26
Postat de Sipotean Adrian pe 07 Noiembrie 2019, 11:24

Fara bani nu poti adduce jucatori de valoare e clar. Noi vrem cu jucatori de la Astra, Botosani, Viitorul, Medias sa avem pretentii de Primavara Europeana...si daca o echipa romaneasca face treaba suntem mereu nemultumiti ca nu arata jocul f ok.

evident, cu bani poate si stie oricine. Il cumperi pe Messi, pe Ronaldo si pe Mbappe(cel original nu cel din turma) si ai atac. Aduci cel mai bun preparator fizic, cel mai bun antrenor si treaba e facuta. Totusi echipe cu bugete mai mici au reusit sa se bata cu succes cu super echipe. Rennes nu e super echipa. O fi avand buget, dar nu e super echipa. Putem povesti la infinit pe tema bugetului. Nu bugetul joaca. In nici un caz in seara asta in Gruia nu joaca bugetul.

142230083666121
Sipotean Adrian  •  07 Noiembrie 2019, 11:24
Postat de remarque pe 07 Noiembrie 2019, 10:14

Chestia cu bugetul e un cliseu. Bugetul nu iti garanteaza succesul. E ca in matematica, o conditie necesara dar nu suficienta. Altfel nu s-ar mai disputa nici un meci, faci clasamentul in functie de buget. Multi urmaresc fotbalul tocmai din acest motiv. Pentru ca nici un meci nu e jucat dinainte. Pentru cine are curaj. Nu vrajeala. Joaca-ti mai Dane sansa, nu te mai vaicari

Fara bani nu poti adduce jucatori de valoare e clar. Noi vrem cu jucatori de la Astra, Botosani, Viitorul, Medias sa avem pretentii de Primavara Europeana...si daca o echipa romaneasca face treaba suntem mereu nemultumiti ca nu arata jocul f ok.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează