INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI

CFR Cluj, noroc la tragerea la sorți! Campioana merge din nou la Roma + două adversare accesibile » Totul despre rivalele din Europa League

CFR Cluj și-a aflat adversarele din grupa de Europa League
CFR Cluj și-a aflat adversarele din grupa de Europa League

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 13:48 / Actualizat vineri, 02 octombrie 2020 18:58

CFR Cluj și-a aflat adversarele din grupa de Europa League. Campioana României se va duela cu AS Roma (Italia), Young Boys (Elveția) și ȚSKA Sofia (Bulgaria).

CFR Cluj a avut o tragere la sorți mixtă. Ardelenii au scăpat de cele mai grele nume din urna 1, precum Arsenal, Tottenham, Napoli și Bayer Leverkusen, dar nu au dat nici peste cei mai abordabili adversari, cum ar fi fost Celtic, Gent și Braga. Echipa din urna a doua, Young Boys, este însă una accesibilă, CFR evitând adversare precum Slavia Praga, Leicester sau Real Sociedad. Din urna a 4-a valorică, CFR a prins chiar cea mai slabă echipă prezentă în faza grupelor: ȚSKA Sofia.

AS Roma

Adversara din prima urnă a CFR-ului este AS Roma, locul 5 în Italia sezonul trecut. AS Roma este de 3 ori campioana Italiei și are în palmares 9 Cupe ale Italiei. Italienii au cheltuit nu mai puțin de 43 de milioane de euro pe transferuri în această vară, reușind să aducă nume importante, precum Jordan Veretout (Fiorentina, 16 milioane de euro), Carles Perez (Barcelona, 11 milioane de euro), Pedro (Chelsea, liber de contract) și Henrikh Mkhitaryan (Arsenal, liber de contract).

AS Roma și CFR Cluj s-au mai întâlnit de 4 ori, de fiecare dată în grupele Ligii Campionilor. Două înfruntări au avut loc în 2008, celelalte două în 2010. Primul meci a fost câștigat de CFR Cluj, 2-1 în Italia în septembrie 2008, un meci a fost încheiat la egalitate (1-1), în timp ce romanii și-au trecut în cont celelalte două dueluri directe (3-1 și 2-1).

  • Echipă-tip: Pau Lopez - Mancini, Ibanez, Kumbulla - Santon, Veretout, L. Pellegrini, Spinazzola - Pedro, Dzeko, Mkhitaryan
  • Antrenor: Paulo Fonseca
  • Cel mai valoros jucător: Zaniolo - 55 de milioane
  • Valorea lotului: 340,1 mil. euro
  • Cum s-a calificat: direct în grupe

Young Boys 

În aceeași grupă, CFR va da piept și cu Young Boys, echipă din Berna, Elveția. Young Boys este campioana Elveției din ultimele 3 sezoane, fiind de 14 ori campioană în total! Young Boys a mai întâlnit o echipă românească în 1979. Elvețienii au înfruntat-o atunci pe Steaua, reușind un rezultat de egalitate (2-2) înainte de fi zdrobiți de Steaua în al doilea meci, 0-6.

  • Echipă-tip: Von Ballmoos - Hefti, Camara, Lustenberger, Lefort - Aebischer, Martins - Sulejmani, Faasnacht, Ngamaleu - Nsame
  • Antrenor: Gerardo Seoane
  • Cel mai valoros jucător: Nsame - 7 mil. euro
  • Valorea lotului: 59,08 mil. euro
  • Cum s-a calificat: 3-1 cu Klaksvik (UCL), 0-3 cu Midtjylland (UCL), 3-0 cu Tirana

ȚSKA Sofia

Echipa din ultima urnă valorică care a fost extrasă alături de CFR Cluj este ȚSKA Sofia. ȚSKA este mai puțin valoroasă decât CFR Cluj (18,53 milioane de euro față de 24,05), însă are o istorie bogată, fiind de 31 de ori campioana Bulgariei! Totuși, ȚSKA nu a mai câștigat titlul în țara vecină României din 2008. Sezonul trecut a terminat pe 3, în spatele lui Ludogorets și Lokomotiv Plovdiv.

Pentru ȚSKA, duelurile cu CFR Cluj vor reprezenta a 5-a întâlnire cu un adversar din România. Steaua i-a eliminat pe bulgari de 3 ori, singura calificare a acestora în fața unei echipe românești fiind în CCE, în sezonul 1956/1957, cu Dinamo. Bulgarii se impuneau atunci cu 8-1 în prima manșă, în timp ce pe a doua o pierdeau, 2-3.

  • Echipă-tip: Busatto - Galabov - Antov, Mattheij, Mazikou, Youga, Geferson - Yomov, Sankhare, Keita - Sowe
  • Antrenor: Stamen Belchev
  • Cel mai valoros jucător: Sankhare - 4 mil. euro
  • Valorea lotului: 18,53 mil. euro
  • Cum s-a calificat: 2-1 cu Sirens, 2-0 cu BATE Borisov, 3-1 cu B36 Torshavn, 3-1 cu FC Basel

Program grupe Europa League

  • Etapa 1: 22 octombrie 
  • Etapa 2: 29 octombrie 
  • Etapa 3: 5 noiembrie 
  • Etapa 4: 26 noiembrie 
  • Etapa 5: 3 decembrie 
  • Etapa 6: 10 decembrie

VIDEO. Cristi Bud: „CFR Cluj ar trebui să fie un model pentru toate echipele”

Citește mai multe știri din Europa League:

Nota acordată lui Ianis Hagi de către scoțieni după Rangers - Galatasaray: „Pentru astfel de momente a fost adus pe Ibrox”

Faza serii în Europa League! Copenhaga, învinsă după un autogol ireal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  02 Octombrie 2020, 21:45
Postat de 10aripa pe 02 Octombrie 2020, 17:20

Stai jos...si trage apa...oaie!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1065808933555529
Andrei Preda  •  02 Octombrie 2020, 20:55
Postat de remarque pe 02 Octombrie 2020, 19:20

Castigarea campionatului reprezenta pentru sezonul respectiv calificarea in CL. Daca nu era asa, de ce nu a participat Steaua in acel an in CL? Simplu. Pentru ca a pierdut calificarea in grupele CL(campionatul) in fata franarilor. Si in anii urmatori in care a participat in grupe FCSB-ul a luat praful de pe toba. La fel ca Otelul.

Scuteste ne cu filozofia ta de taverna mohorata . Exerseaza ti talentul pe alte canale ...

remarque
remarque  •  02 Octombrie 2020, 19:20
Postat de tatastrumf pe 02 Octombrie 2020, 16:30

CFR in Europa este locul 2 in Romania, la ani lumina distanta de Steaua ! Nu zice nimeni ca CFR nu a jucat de 3 ori in CL. Dar atat. Plus ca 2 ( DOUA ) din cele 3 PARTICIPARI in CL nu au fost CALIFICARI, ci PARTICIPARI ( adica CFR nu au jucat meciuri de calificare, au jucat DIRECT in CL datorita coeficientului facut de Steaua in Europa ). In rest, Steaua are in ultimii 17 ani calificari cat CFR, Dinamo,Craiova si tot campionatul romanesc la un loc SI INMULTIT CU 2 !! :)))))))))))))))))))))))) https://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/romania-e-ros-albastra-record-de-senzatie-atins-de-fcsb-dinamo-are-de-peste-5-ori-mai-putine-astfel-de-realizari-517589.html

Castigarea campionatului reprezenta pentru sezonul respectiv calificarea in CL. Daca nu era asa, de ce nu a participat Steaua in acel an in CL? Simplu. Pentru ca a pierdut calificarea in grupele CL(campionatul) in fata franarilor. Si in anii urmatori in care a participat in grupe FCSB-ul a luat praful de pe toba. La fel ca Otelul.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează