INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ADVERTORIAL

Chelsea e favorită să câștige din nou trofeul UEFA Europa League, cu o cotă de 1.75 în finala contra lui Arsenal

Articol de GSP - Publicat marti, 28 mai 2019 22:46

Pentru a treia oară în istorie, două echipe din Anglia se întâlnesc în finala unei cupe europene! Arsenal și Chelsea se duelează miercuri seară, de la ora 22:00, în ultimul act din UEFA Europa League, iar rivalitatea celor două echipe londoneze promite un spectacol de zile mari la Baku.

Cotele partidei la Fortuna (timp regulamentar)
Chelsea - Arsenal
2.45 3.40 3.10

Fără înfrângere în actuala ediție de Europa League, Chelsea deține recordul de invincibilitate în cadrul competiției, cu 17 meciuri consecutive fără eșec. Echipa lui Maurizio Sarri a dominat fără probleme grupa L și apoi le-a eliminat fără mari emoții pe Malmo, Dinamo Kiev și Slavia Praga. Problemele au apărut în semifinale, unde Chelsea a avut nevoie de loviturile de departajare, pe Stamford Bridge, pentru a-i elimina pe germanii de la Eintracht Frankfurt, după 1-1 în ambele manșe ale "dublei"!

Arsenal are un atac mai bun

Arsenal a câștigat ultimele cinci meciuri consecutive în cadrul Europa League, dar a avut un parcurs ceva mai complicat decât rivala sa de pe Stamford Bridge.

După ce a ieșit din grupa E cu 16 puncte, formația antrenată de Unai Emery a suferit din plin în partidele cu BATE Borisov și Rennes, dar a scăpat fără gol primit de la Napoli, în sferturi. Apoi, "tunarii" au trecut în semifinale de Valencia, cu o dublă victorie adusă de golgheterii Lacazette și Aubameyang.

Pentru Arsenal, miza finalei de la Baku este ceva mai mare. Chelsea și-a asigurat calificarea în ediția viitoare de UEFA Champions League prin clasarea din Premier League, în vreme ce alb-roșii sunt obligați să cucerească trofeul UEL pentru a ajunge în Liga Campionilor, sezonul viitor. La Fortuna, Arsenal are cota 2.10 să câștige finala de miercuri.

Meciul de retragere pentru Petr Cech

Chelsea a mai jucat în finala UEFA Europa League în sezonul 2012/2013, când formația pregătită la acea vreme de Rafael Benitez s-a impus în finala cu Benfica (2-1). Altfel, Arsenal este echipa cu cele mai multe goluri marcate în competiția din acest sezon (32), dar are șanse minime să doboare recordul stabilit de FC Porto în ediția 2010/2011 (37 de goluri). Va fi un meci deosebit pentru veteranul Petr Cech (Arsenal), care se va retrage din activitate după finala de la Baku.

Cech a semnat cu "tunarii" în 2015, după 11 sezoane petrecute la Chelsesa, alături de care a cucerit nu mai puțin de 13 trofee! De altfel, el a făcut parte din lotul care a câștigat Europa League în 2013. Eden Hazard nu a putut juca în acea finală, fiind accidentat, dar speră să-și ia revanșa în 2019. Belgianul nu este străin de arena din Baku, unde a marcat împotriva lui Qarabag (4-0), în 2017, în faza grupelor UEL.

Giroud vs. Aubameyang, pentru titlul de golgheter

Tot miercuri se va decide și titlul de golgheter in Europa League, Olivier Giroud (Chelsea) fiind mare favorit, cu 10 reușite în cont. Francezul are cota 3.20 să marcheze din nou, în finală. Singurul care-i poate "sufla" titlul de golgheter este Pierre-Emerick Aubameyang (8 goluri), care are cota 2.70 să înscrie la Baku. Un meci cu goluri de ambele părți are cota 1.69 la Fortuna, unde aveți peste 100 de variante de pariere la dispoziție. Sunt probleme de lot în ambele tabere, iar Chelsea nu se poate baza pe Ampadu, Hudson-Odoi, Loftus-Cheek și Rudiger, în timp ce Kante este incert. De la Arsenal nu vor juca Bellerin, Holding, Mavropanos, Mkhitaryan, Ramsey și Suarez, cu toții fiind accidentați.

2,67 goluri / meci s-au înscris în precedentele 10 finale din istoria UEFA Europa League

3 trofee UEFA Europa Leaguea cucerit Unai Emery, pe vremea când o antrena pe Sevilla

197 de meciuris-au disputat până acum, între cele două rivale londoneze: Arsenal are 73 de victorii, iar Chelsea 63

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează