INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HAPOEL BEER SHEVA - FCSB, AZI, 20:00, PROTV, TELEKOM, GSP

Cum arată primul 11 la Hapoel Beer Sheva - FCSB și pronosticul expertului în fotbalul israelian: "Ahat efes katan"

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 19 octombrie 2017 09:00

Ovidiu Hoban a petrecut trei sezoane la Hapoel Beer Sheva și o consideră favorită în această seară, ora 20:00, în fața FCSB. 

FCSB a scăpat de un adversar important în Europa League, dar s-a trezit luptându-se cu el în campionat. Ovidiu Hoban și-a încheiat în vară conturile din Israel, a terminat contractul cu Beer Sheva și a semnat cu CFR Cluj din postura de jucător liber.

"Suporterii câștigă meciul"

Mijlocașul defensiv a luat parte la revoluția pe care a produs-o în campionat echipa din sudul Israelului, la progresul uimitor al clubului. Dintr-o formație fără nume important, a ajuns să câștige două titluri și să se descurce neașteptat de bine în Europa League. Ovidiu cunoaște în continuare echipa lui Barack Bahar, îi știe pe majoritatea jucătorilor, așa că e capabil să analizeze corect disputa din seara aceasta.

Ce anticipează: ""Ahat efes katan" zic israelienii, adică un 1-0 micuț. La asta mă aștept, la un succes al lui Hapoel cu acest scor".

Hoban crede că atmosfera și stadionul propriu sunt argumentele principale ale celor de la Beer Sheva: "În deplasare echipa nu se descurcă grozav, dar acasă e puternică. De aceea spun că Hapoel are 60 la sută șanse să se impună. Publicul e absolut fantastic în meciurile importante și o va face pe Beer Sheva să joace mai bine decât în ultima vreme. Pentru că are nevoie să joace mai bine. E drept că niciuna nu trece printr-o perioadă bună, nici Hapoel, nici Steaua".

ECHIPE PROBABILE:

Beer Sheva: Goresh - Broun, Taha, Elhamed - Elo, Radi, Ogu, Melikson, Korhut - Sahar, Pekhart
Rezerve: Haimov, Ghadir, Tony, Einbinder, Ohana, Zrihan, Cuenca
Antrenor: Barak Bakhar

FCSB: Fl. Niță - R. Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici - Nedelcu, Ov. Popescu - D. Man, Budescu, Teixeira - Fl. Tănase
Rezerve: Vlad, Larie, L. Filip, J.Morais, De Amorim, Fl. Coman, Gnohere
Antrenor: Nicolae Dică

"Budescu e arma Stelei"

Ovidiu crede că israelienii vor fi conduși de un mijlocaș ofensiv pe care l-a avut coleg, Maor Melikson, un fotbalist rapid și insistent. "De la Steaua, decisiv poate să fie Budescu. E imprevizibil, foarte bun. De neoprit nu e, că niciun jucător nu e imposibil de blocat, însă Budescu e capabil să facă diferența".

Dică a discutat în conferința de presă despre mutările tactice surprinzătoare pe care le face Bahar, antrenorul lui Hapoel, care modifică tacticile chiar și în timpul partidelor, nu doar de la un joc la altul.

Hoban crede că e mai greu ca un tehnician să surprindă: "Barack și Dică sunt amândoi tineri. Primul are deja trofee câștigate, românul încă nu a apucat să adune un palmares. Nu cred că vreunul dintre ei o să hotărască soarta partidei cu o decizie. De ce? În ziua de azi, informațiile circulă atât de ușor, și datele, și imaginile, încât toți tehnicienii au la îndemână cunoștințe despre absolut toți adversarii. Dacă știi bine jucătorii adverși și ideile pe care le are antrenorul, e greu să mai fii surprins cu ceva".

"La Hapoel vreau, nu la Steaua!"

Hoban a fost eliberat de Hapoel, care l-a considerat cam bătrân pentru planurile pe care le avea clubul. Israelienii regretă decizia, mai ales că echipa a suferit după plecarea lui.

Suporterii i-au transmis un mesaj la ultimul meci, într-un moment în care mai sperau ca el să continue. I-au scris în limba română pe toată peluza "Ovidiu, rămâi la noi!". CFR s-a mișcat mai hotărât și a obținut semnătura sa.

"La care aș juca dintre Beer Sheva și Steaua? La Hapoel, normal! M-am simțit foarte bine în Israel, legătura pe care am avut-o cu suporterii a fost una senzațională!", povestește românul.

Pe lângă Hoban, la care au renunțat, oficialii de la Beer Sheva au probleme și cu celălalt fotbalist fost în Liga 1 pe care s-au bazat în sezoanele trecute. Tony, nigerianul care a progresat enorm în perioada recentă, nu are niciun gol în campionat și există bănuiala că evoluțiile sale în scădere se datorează unor negocieri purtate în vară. Africanul a avut oferte din China, unde ar fi câștigat mai mulți bani, clubul a refuzat propunerile și el a trebuit să rămână, dar a păstrat frustrarea de a-i fi fost refuzată îmbogățirea.

"Ca s-o bată pe Steaua, Hapoel trebuie să joace mai bine decât a jucat în perioada recentă. Mai bine chiar decât în meciurile pe care le-a câștigat în ultima vreme!"

"Pe "Toto Turner" se simte o vibrație. Stadionul nu e mare, dar se umple la majoritatea meciurilor și jucătorii simt suportul, au o legătură cu publicul care contează, crește randamentul echipei de fiecare dată"Ovidiu Hoban, mijlocaș CFR Cluj

Save

Save

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
anditu2003
anditu2003  •  19 Octombrie 2017, 18:47

Il au pe gnohere si joaca cu uscativu asta care il sufla vantu...

andyandrei2015
andyandrei2015  •  19 Octombrie 2017, 15:35

hoban a demonstrat ca este un roman adevarat :)

unnumenormal
unnumenormal  •  19 Octombrie 2017, 11:20

Castiga FCSB prin strategia ametitoare a lui Dica... Teixeira a fost clonat ... unu' ca aripa stanga, altul pe banca... ziaristii lui Mos Craciun !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează