INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  INTERVIU

Dani Coman: "Bine că am scăpat de Udinese şi de Tottenham!" Ce spune despre Steaua - Legia

Articol de - Publicat miercuri, 21 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 21 august 2013 19:46

Dani Coman, portarul care a trecut de Hamburg şi Hertha în 2006 vorbeşte despre adversarele echipelor româneşti, dar şi despre concurenţa sa de la Astra cu Silviu Lung.


Portarul Astrei Giurgiu, Dani Coman, 34 de ani, este cel mai experimentat jucător dintre cei care se luptă sezonul acesta în Europa, după Alex Bourceanu, 28 de ani, de la Steaua. Coman are 30 de dueluri europene, iar Bourceanu 38.

- Steaua joacă cu Legia Varşovia, pe care ai întîlnit-o şi tu în 2011, pe cînd apărai poarta Rapidului...
- Da, îi cunosc de cînd jucam la Rapid şi i-am mai urmărit şi în ultima perioadă. Pot spune că Legia nu mai este echipa de acum cîţiva ani pentru că i-au plecat mai mulţi jucători importanţi. Un factor demn de luat în calcul este presiunea fenomenală pe care o pun suporterii pe echipele adverse. Oricum, Steaua are de departe prima şansă. Echipa lui Reghe are deja o experienţă mare în meciurile europene şi nu o văd să se lase impresionată de suporterii Legiei.

- Ce ai simţit în meciul de la Varşovia, cînd ai păşit pe gazon şi ai auzit galeria poloneză?
- Nu am simţit nimic special. La ce experienţă am eu, nu mă las asa uşor impresionat. Sînt atît de concentrat în timpul jocului încît, efectiv, nu aud nimic din exterior. Îmi spun colegii la sfîrşit ce s-a strigat:)

"Astra se va califica"

- Tot cu Rapidul ai jucat împotriva echipei Hapoel Tel Aviv. Acum, vei întîlni cu Astra pe Maccabi Haifa...
- Da, pot spune că ştiu fotbalul israelian destul de bine. Maccabi este campioană şi domină autoritar fotbalul israelian.Cred că este o dublă foarte grea.Totuşi, eu zic: "Bine că am scăpat de Udinese şi Tottenham". Dacă vrei un pronostic, am să mă iau după evoluţiile echipei mele din ultima perioadă şi o spun cu toată încrederea - Astra se va califica, avem prima şansă!

- Pandurii şi Petrolul merg şi ele mai departe alături de voi...
- Sînt o surpriză foarte plăcută pentru mine şi sper să mergem cu toţii în grupe. Ar fi foarte bine pentru fotbalul românesc.

- Tu în ce stadiu eşti cu pregătirea în acest moment?
- Sînt undeva pe la 70%, dar contează prea puţin în ce stadiu de pregătire e Dani Coman. Importantă este evoluţia echipei. Nu mă interesează cine joacă, cine apară, important este să cîştigăm cît mai multe meciuri.

- Cum este relaţia ta cu Silviu Lung jr? Îl inhibă concurenţa cu Dani Coman?
- Nu are de ce să îl inhibe, este un băiat foarte inteligent, eu discut foarte mult cu Silviu. I-am zis că trebuie să tragă tare, să joace bine şi să fie constant la echipa naţională. Astfel, o să prindă un transfer tare afară. La echipele mari, concurenţa acerbă este permanentă, aşa că trebuie să se obişnuiască. El trebuie să înveţe din experienţa mea cît mai mult. Dacă îmi ascultă sfaturile şi ţine cont de ele, îi va fi bine.


Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (2)
s0ny18
s0ny18  •  21 August 2013, 20:04

Sa invete de la el... auzi la asta. Unde era Buffon de romania ascuns.... tocmai la Giurgiu. Asta e o manevra facuta de spagarul ala de Dinu Vama..... sa-si bge el jucatorii sa aiba comisioane. Asta urmareste el... sa-l scoata pe Silvica ! Omul care a calificat echipa cu NIcosia ... daca nu scotea mingile alea plus faza in care apara de 2 ori un sut din 3 m el fiind cazut la pamant.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  21 August 2013, 19:51

Aiurea ...ce sa invete de la tine ? Safie rezerva ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează