INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BACKA TOPOLA - FCSB

BACKA TOPOLA - FCSB. EXCLUSIV De ce DSP a dat avizul ca FCSB să joace în Europa League! Ce a constatat ancheta: „A respectat toate normele”

Articol de , , - Publicat joi, 17 septembrie 2020 09:06 / Actualizat joi, 17 septembrie 2020 09:30

Direcția de Sănătate Publică i-a dat FCSB-ului avizul pentru disputarea meciului din preliminariile Europa League, cu Backa Topola, chiar dacă instituția a constatat luni apariția unui focar de coronavirus în cadrul clubului.

  • FCSB are 4 fotbaliști pozitivi cu noul coronavirus: Andrei Miron, Iulian Cristea, Florin Tănase și Darius Olaru. EI nu vor putea fi folosiți în deplasarea cu Backa Topola. Pe lângă ei, alți membri din staff sunt pozitivi. În total, sunt 13 cazuri
  • Topola - FCSB, din turul II din preliminariile Europa League, e de la ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Look Plus.

FCSB a beneficiat de noul protocol al ministerelor și al FRF ca să dispute partida cu FC Voluntari și beneficiază și acum, în Europa League, altfel ar fi rămas în afara competiției. Protocolul funcțional în sezonul trecut conducea ușor la carantinarea lotului, împiedicat să se mai antreneze și să mai joace meciuri.

„Au respectat toate normele"

Cum a procedat Direcția de Sănătate Publică în situația aceasta? Surse din instituție explică: „Medicul de la FCSB ne-a anunțat luni că fuseseră depistate pozitive șapte persoane. De la trei persoane în plus se consideră focar de Covid. Oamenii infectați au fost transportați la spital, unde i-au evaluat medici epidemiologi și pneumologi. 

De ce a primit clubul avizul pentru disputarea meciului din Europa? Pentru că ancheta epidemiologică nu a constatat că jucătorii cu testele negative ar fi fost contacți ai persoanelor îmbolnăvite. Clubul a demonstrat că a respectat toate normale de distanțare, de igienizare".

Au rămas acasă persoanele îmbolnăvite, adică fundașul Andrei Miron, antrenorul principal Petrea, preparatorul fizic Neubert și alți oameni din staff. Cine a avut rezultat negativ la testul de coronavirus a putut să plece în Serbia pentru meci. Ieri la Timișoara, încă trei jucători au ieșit pozitivi: Fl. Tănase, Olaru și Cristea.
Săptămâna trecută au scăpat

FCSB mai înregistrase cazuri de îmbolnăvire și joia trecută, după teste pe care le efectuase marți. Clubul a anunțat DSP că erau bolnavi antrenorul de portari Marius Popa și fizioterapeutul Ovidiu Kurti. „Atunci s-a constatat că nu era un focar, din moment ce existau numai două cazuri, iar focar este atunci când sunt minimum trei", explică aceleași surse din Direcția de Sănătate Publică.

Ar fi fost bolnav însă și Mihai Stoica și atunci s-ar fi înregistrat un focar care ar fi necesitat o anchetă epidemiologică mai amplă, așa cum a fost efectuată de luni încoace. Doar că MM nu ar avea contract cu clubul și de aceea el nu a mai fost trecut pe lista infectaților, pe care au rămas doar Popa și Kurti.
Înștiințată joi despre îmbolnăviri, DSP i-a permis echipei să dispute sâmbătă partida cu FC Voluntari, pe care FCSB a pierdut-o cu 1-2

13 cazuri de coronavirus la FCSB: 

  • Ovidiu Kurti - kinetoterapeut
  • Marius Popa - antrenor de portari
  • Anton Petrea - antrenor principal
  • Thomas Neubert - preparator fizic
  • Horea Codorean - preparator fizic
  • Sorin Cristof - kinetoterapeut
  • Bogdan Stoica - analist video
  • Marius Ianuli - team-manager
  • Mihai Stoica - director sportiv
  • Andrei Miron - fundaș central
  • Darius Olaru - mijlocaș central
  • Florin Tănase - mijlocaș
  • Iulian Cristea - fundaș central

 

FOTO. Așa arată Senta, orașul în care va juca FCSB

+10 FOTO

Backa Topola - FCSB, echipele probabile:

Backa Topola: 1. Filipovici - 22. Kudrici, 2. Balaz, 18. Babici, 13. Ponjevici - 7. Tumbasevici, 6. Tomanovici - 10. Zec, 14. Banjac, 8. Milicevici - 27. Lukici
Rezerve: 23. Jorgici, 9. Siladji, 11. Dostanici, 12. Santrac, 16. Djurici, 17. Antonici, 19. Stanojev, 20. Duronjici, 30. Petrovici
Antrenor: Zoltan Sabo

FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 23. Ov. Popescu, 6. Briceag, 3. Panțâru - 11. Moruțan, 20. Vână, 30. Horșia - 98. Man, 9. Sg. Buș, 7. Fl. Coman
Rezerve: 12. Ducan, 19. Ad. Petre, 21. Buziuc, 24. R. Ion, 25. Perianu, 28. Pantea, 29. Pandele
Antrenor: Toni Petrea
Absenți: Miron, I. Cristea, Olaru, Fl. Tănase (COVID-19), L. Filip, Nedelcu, Oaidă (accidentați)

Stadion: Gradski, Senta 
Arbitru: Dennis Higler / Asistenți: Charles Schaap, Jan de Vries (toți din Olanda)

VIDEO Stadionul pe care va juca FCSB cu Backa Topola "rivalizează" cu cele din Liga 3 din România

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Campania lui Gigi e anti-grupe! Gest fără precedent al lui Becali!

Gigi Becali primește o veste bună! E la un pas să scape de jucătorul pe care nu-l mai vrea la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează