INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB-RAPID VIENA, AZI, 21:30, PROTV, LIVETEXT GSP.RO

Eliminarea l-ar transforma pe Dică în singurul loser stelist din ultimele 15 sezoane

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat joi, 30 august 2018 09:00

Eliminarea l-ar transforma pe Dică în singurul loser stelist din ultimele 15 sezoane. El a fost pe bancă și la eșecul cu Rosenborg, din 2015, chiar dacă șeful tehnic era, de fapt, Rădoi.

FCSB are 13 participări în grupele cupelor europene în ultimii 14 ani. A ratat o singură dată, în 2015, eliminată de Partizan din Champions League și de Rosenborg din Europa League. Antrenorul principal real era Mirel Rădoi, dar la partida cu Rosenborg, care a clarificat eliminarea roș-albaștrilor, pe bancă s-a aflat secundul Nicolae Dică.

S-au lămurit din tur

Rădoi nu avea nicio licență de antrenor și UEFA nu i-a mai permis să conducă echipa de la marginea terenului, a privit eliminarea dintr-o lojă. Dică e "principal" cu acte în regulă de data asta și ar bifa a doua ratare din 15 sezoane!

Lui i-ar aparține singurele preliminarii slabe dintr-un deceniu și jumătate, în cazul în care nu va izbuti să răstoarne diferența stabilită la Viena, 1-3.

Steaua a pornit și returul cu Rosenborg cu speranța la o "remontada" fantastică. Misiunea era mult mai grea atunci, după 0-3 la București. Echipa lui Rădoi și a lui Dică a câștigat cu Norvegia cu 1-0, insuficient pentru calificare. Un succes la aceeași diferență cu Rapid Viena ar conduce tot la eliminare.

A mai rămas un jucător

În trei ani, câți au trecut de la duelurile cu Rosenborg, Dică s-a transformat în A1, a obținut și licența Pro. Iar lotul s-a schimbat aproape complet. Față de formula care a pierdut cu norvegienii la București, doar Lucian Filip mai e la FCSB. El a fost titular în 2015 și va fi și diseară.

Mijlocașul de 27 de ani a prins și vremuri bune la Steaua, eliminarea cu Rosenborg nu constituie singurul reper din cariera lui. El a făcut parte și din formula care a întors formidabil rezultatul cu Ajax, 2-0 pe Arena Națională și calificare la penalty-uri în "optimile" Europa League. 

Zenga, Ilie, Levi, Bergodi

Dică și-ar trece în cont a doua ratare dacă ar fi eliminat diseară, însă el are și o calificare în istoric. În sezonul trecut a depășit-o pe Plzen în turul al treilea preliminar din Champions League și a fost eliminat apoi de Sporting, 0-0 și 1-5. Echipa a picat din C1 în Europa League. În afara lui, s-au mai calificat în grupe europene în ultimele 15 sezoane: Zenga, Olăroiu, Hagi, Levi, Lăcătuș, Bergodi, Ilie Dumitrescu, Reghecampf și Gâlcă. 

Cine a bifat singura ratare din 14 sezoane:

Steaua-Rosenborg 0-3
Au marcat: Mikkelsen (61), Helland (67), Jensen (90Ă3)
Steaua: Cojocaru - Alcenat, Papp, Toşca, Gulherme - Muniru, Filip - Popa, Hamroun, Chipciu - Tade
Antrenori: Mirel Rădoi și Nicolae Dică
Rezerve: Niţă, Râpă, Carp, Stanciu, Tahar, Tudorie, G. Iancu

Cum a analizat Dică meciul din această seară

  • "Trebuie să facem un meci perfect pentru a reuşi această calificare. Îmi place că plecăm cu şansa a doua, pentru că sunt puţini care cred în noi, dar eu am încredere în jucători şi cred că vom face un meci mare. Putem face un meci perfect, am pregătit foarte bine acest meci şi eu sper să avem aceeaşi atitudine pe care eu mi-o doresc mereu"
  • "I-am văzut pe cei de la Rapid, pe tranziţia pozitivă sunt foarte buni, au viteză foarte bună de la mijloc în sus, trebuie să recuperăm foarte repede mingea şi să punem presiune pe ei. Dacă vom reuşi acest lucru, vom face un rezultat mare. Cu siguranţă, jucătorii se vor implica, este un meci important pentru Steaua, pentru clubul nostru, nu are cum, la un astfel de meci cu miză, jucătorii să nu fie implicaţi"
  • "Eu sper să nu conteze absenţa lui Bălgrădean. Vlad a intrat foarte bine la meciul cu Viitorul, este un jucător cu un caracter puternic, avem încredere în el şi cu siguranţă va face un meci bun. Îl avem pe Vlad în poartă, sperăm să nu avem niciun fel de probleme"
  • "Mi-aş dori să vină cât mai multă lume la meci, să ne încurajeze, să aibă încredere în noi. Să ne încurajeze, orice s-ar întâmpla pe parcursul meciului, pentru că suntem o echipă agresivă şi putem marca 2-3 goluri în decurs de 10-15 minute, suntem o echipă ofensivă. Vrem să fie alături de noi pentru că jucătorii vor da totul ca să ne calificăm. Contează şi primele pe care patronul le-a promis pentru calificare". 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
lucghencea
lucghencea  •  31 August 2018, 00:21

Dica nu a fost niciodata un sportiv legitimat la clubul STEAUA !

859779594095355
Nick Rasu  •  30 August 2018, 16:52

Dica a pierdut cu Rosenborg 3:0 la Bucuresti...dar a castigat cu Norvegia 1:0....chiar sinteti prosti...cand dracu a jucat FCSBul cu Norvegia...

raul4steaua
raul4steaua  •  30 August 2018, 14:03

Singurul loser e Craitoiu cu articolele sale penibile.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează