INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LOKOMOTIV TBILISI - CRAIOVA 2-1

Lokomotiv Tbilisi - Craiova 2-1. FOTO Oltenii suferă o eliminare rușinoasă în turul 1 preliminar al Europa League

Europa League: Lokomotiv Tbilisi - Craiova, live pe GSP.ro de la 20:00

FOTO: Facebook @UCVOficial +12   FOTO
Europa League: Lokomotiv Tbilisi - Craiova, live pe GSP.ro de la 20:00 FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de - Publicat joi, 27 august 2020 09:08 / Actualizat joi, 27 august 2020 22:29

Dezastru în Georgia! CS Universitatea Craiova a fost eliminată incredibil de Lokomotiv Tbilisi, scor 1-2, în turul 1 preliminar al Europa League.

Craiova a rămas cu gândul la titlul pierdut și la ce-ar fi putut să fie în preliminariile Ligii Campionilor. În deplasare din Georgia, unde pornea favorită certă, trupa lui Bergodi s-a făcut de râs.

Cine i-a eliminat pe olteni: georgienii n-au mai jucat de 12 ani în Europa și e prima oară când trec de turul 1 preliminar!

După cum au început, oltenii au arătat că n-au învățat absolut nimic din meciul din prima rundă, cu Sepsi. Au continuat să joace în dorul lelii, să fie indolenți, să nu reacționeze absolut deloc și să fie dominați copios de-o echipă cotată la 4 milioane de euro. Cu unul mai puțin decât Cicâldău.

Andrei Ivan e fotbalist?

Georgienii au fost rapizi, au avut agresivitate, i-au surprins pe craioveni și nu le-au dat voie să respire. Au și râs de ei atunci când au avut ocazia, iar Acka are zilele numărate dacă mai continuă să se comporte ca un jucător începător în ale fotbalului. Ieri a fost pe lângă, cu gândul la orice altceva decât la meci. A pierdut tot ce se putea, iar de ajutor pentru colegi nici nu poate fi vorba.

Craiova a fost pusă în dificultate de multe ori și doar norocul a făcut ca Lokomotiv să n-aibă două, trei goluri la pauză pe tabelă. Șonia (17) a avut un șut-topilă puțin peste, Siharulidze (21) și-a încercat și el norocul, ca Oulad Omar (32) să încheie ocaziile georgienilor.

Oltenii n-aveau cum să înscrie cu un mijloc uitat la hotel din care fac parte convocații lui Rădoi, Nistor și Cicâldău, dar nici să-și pună speranțe în Andrei Ivan, total paralel și bun doar pentru meciurile de la Cupa Liceelor sau întâlnirile sătești din județ. N-au avut niciun șut pe spațiul porții după 45 de minute.

+8 FOTO

Vătăjelu și Acka, circarii de serviciu

Ce le-o fi zis Bergodi la pauză e greu de înțeles. Craiova a fost absolut penibilă, cu o prestație rușinoasă și în repriza secundă. Visătorii Acka și Vătăjelu au continuat sarabanda erorilor. Și s-au dat în spectacol la scurt timp după start. Georgienii au plecat pe un contraatac-școală în care oltenii adormiseră, Kirkitadze i-a pasat excelent lui Siharulidze (57), care a deschis scorul.

Degeaba se lăuda Pigliacelli după victoria cu ajutorul lui Radu Petrescu, de la Sf. Gheorghe că au co...e. N-au! Absolut deloc. După doar cinci minute de la deschiderea scorului, marocanul Oulad Omar, trecut pe la Clinceni, unde a jucat doar 33 de minute, le-a înscris gura craiovenilor! I-a făcut să fie mici, mici de tot. Din nou, după un contraatac cu același Vătăjelu care dormea în ghete și dădea din mâini neputincios, Tbilisi a făcut 2-0!

Domn patron, ce facem?

Oltenii puteau primi un penalty în minutul 72, dar când ești mic, nici ce meriți nu primești. Cicâldău a fost pus la pământ de Sandohadze, dar "centralul" nici nu l-a băgat în seamă. Cu crampe musculare, georgienii au continuat să predea o lecție de fotbal. Simpla prezență pe gazon a oltenilor nu le aduce calificarea.

Baiaram (90+4) a marcat golul de onoare, dar rușinea rămâne. Una mare, mare, mare! Mihai Rotaru ar trebui să facă ceva după un nou an irosit în Europa. Parcă aveați echipă de grupe, domn patron! Nu?!

Și primii care trebuie să zboare din echipă sunt jucătorii care se cred mari vedete și n-au fost în stare să miște. Noapte bună, Craiova!

„E cea mai rușinoasă înfrângere din istoria clubului oltean!”
- Alin Buzărin, jurnalist, în direct la GSP Live

FINAL. Lokomotiv Tbilisi - Craiova 2-1

  • Au marcat: Irakli Sikharulidze '57, Oulad Omar 62 / Baiaram 90+4

Live + Statistici, AICI

S-a terminat partida! 
min. 90+3, GOL Craiova: Baiaram șutează cu stângul, din prima, după o incursiune bună a lui Bancu. 
min. 90: Partida a fost prelungită cu 7 minute. 
min.86: Koljic trage slab, cu latul, de la 16 metri. 
min. 76: Jocul este întrerupt de 3 minute, din cauza unei accidentări serioase suferite de Sandokhadze. Fundașul e scos cu targa de pe teren. 
min. 62, GOL Lokomotiv Tbilisi: Marocanul Oulad Omar, trecut pe la Clinceni, unde a jucat 33 de minute, înscrie pe un nou contraatac. A fost scos din offside de Vătăjelu. 
min. 57, GOL Lokomotiv Tbilisi: Irakli Sikharulidze fructifică un contraatac-școală. Atacantul georgian profită de replierea greoaie a oltenilor și șutează la colțul scurt, din 11 metri. 
min. 54: Acka e avertizat pentru un fault dur, cu talpa înainte. 
min. 53: Nistor îl lansează excelent pe Bancu, dar centrarea fundașului stânga se oprește în primul adversar. 
min. 48: Koljic vede cartonașul galben pentru o intrare cu umărul într-un adversar. 

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 38: Vătăjelu vede cartonașul galben pentru un șut după fluierul arbitrului. 
min. 33: Defensiva oltenilor e visătoare. Oulad Omar trage cu șpițul, de la 16 metri, puțin peste poartă. 
min. 29: Andrei Ivan e găsit într-o poziție bună, la 10 metri de poartă. Ezită să șuteze, apoi încearcă o pasă cu câlcâiul, complet ratată. 
min. 27: Alexandru Cicâldău execută o lovitură liberă de la 20 de metri. Mingea trece la un metru pe lângă poartă. 
min. 17: Două gafe în defensiva lui Bergodi duc la două șuturi periculoase ale georgienilor. 
min. 16: Bancu îi pasează lui Ivan în interiorul careului advers. Extrema oltenilor încearcă să întoarcă către Koljic, dar e blocat. 
min. 5: Koljic ajunge la finalizare, la 6 metri de poartă. Șutul său e blocat în ultima clipă.

Partida a început la ora 20:00

LOKOMOTIV TBILISI - CRAIOVA, echipe de start

Lokomotiv Tbilisi: Mamardashvhili - Gabadze, Sandokhadze, Dureshidze, Ubilava - Samurkasovi, Shonia, Darsmelia - Kirkitadze, Sikharulidze, Oulad Omar 
Rezerve: Sherozia - Tchanturia, Androniskashvili, Gaveshelishvili, Mtchedlishvili, Iakovidze, Dzebniauri 
Antrenor: Giorgi Chiabrishvili

Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Acka, M. Constantin, N. Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, Koljic, Ivan 
Rezerve: I. Popescu, Bălașa, Screciu, Baiaram, Ivanov, Mihăilă, Bic
Antrenor: Cristiano Bergodi

Citește mai multe știri din Europa League

FCSB - Shirak, turul 1 preliminar al Europa: urmărește meciul AICI

Ce gest impresionant! Căpitanul și antrenorul Sevillei le-au dedicat trofeul lui Puerta și Reyes. „Poarta cerului s-a deschis pentru Regi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (601)
petre47
petre47  •  28 August 2020, 15:55

Cine sunt vinovati de infrangerea rusinoasa? Rotaru si Cartu! De ce? Pentru ca ne baga pe gat o echipa care vrea sa fie campioana fara sa stie fotbal; pentru ca a vrut sa castige un campionat aducand un antrenor care nu putea evita retrogradarea cu fosta echipa; pentru ca ne anunta "reveniri" de senzatie ale unor jucatori care n-au jucat fobal niciodata (Ivan, Screciu, Vatajelu) si pentru ca, in general, echipa si staff-ul "mint" fotbalul si pe olteni.

jooferenc1907
jooferenc1907  •  28 August 2020, 13:17

Ca idee , numele de Universitatea e relevanta pentru Cluj asa cum Politehnica e pentru Timisoara si Iasi. Am incercat sa gasesc in nomenclatorul european de universitati Craiova insa m-am plictisit de cautat. Probabil oltenii au alt nomenclator... :D

1578362032478810
Tihamér Takó  •  28 August 2020, 12:39

Oltenilor le-a lipsit un arbitru ca Radu Petrescu...in confruntarile internationale sint excluse arbitrajele de curte.Nu este bine sa fii invatat cu cavalerii fluierelor inclusi in echipa (14 !).

Vezi toate comentariile (601)
Comentează