INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - ZIRA

EXCLUSIV Cel mai bun jucător al Astrei înainte de debutul în Europa: "Victorie și calificare!"

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2017 09:00

Chiar dacă are probleme medicale, Alex Ioniță promite să facă tot ce depinde de el pentru ca Astra să treacă de azerii de la FC Zira.

Astăzi, de la ora 20:30, Astra este prima echipa românească ce intră în bătălia pentru grupele Europa League. Cu un lot complet schimbat și cu un antrenor nou pe bancă, giurgiuvenii sunt convinși că pot face din nou performanțe.

Unul dintre puținii jucători care au rămas la Giurgiu și în actualul sezon, mijlocașul Alexandru Ioniță II, 22 de ani, vorbește deschis despre startul sezonului european, despre schimbările și problemele de la echipă, dar și despre decizia de a rămâne la Astra și a nu pleca la o altă echipă din țară sau din străinătate.

- Alex, pentru voi începe astăzi un nou sezon european. Cum te simți și ce așteptări ai?
- Chiar sunt nerăbdător să începem meciurile oficiale, am așteptat ceva vreme. Personal sunt bine, singura problemă e că încă am mai resimțit ceva dureri la gleznă în timpul meciului cu FC Voluntari, din finala Cupei României. Pentru această întâlnire din Europa League am în minte două cuvinte: victorie și calificare! Știu că va fi o "dublă" grea, dar vom încerca să câștigăm și să ne calificăm mai departe.

S-au schimbat foarte mulți jucători la echipă în această vară. Crezi că s-ar putea să fie o problemă din punctul acesta de vedere?
- E clar că reprezintă o problemă majoră faptul că s-a schimbat lotul în proporție de 95 la sută! Iar asta dăunează în primul rând la capitolul omogenitate. Te simți altfel în teren alături de jucători cu care ai evoluat două, trei sezoane, și alta e situația acum. Dar noi nu trebuie să ținem cont de aceste aspecte pe teren, ci trebuie să facem un joc cât mai bun încă din această primă întâlnire cu Zira.

"Edi ne-a cucerit într-un timp foarte scurt!"

Cum e Edward Iordănescu? E diferit mult de Șumudică?
- Sunt doi antrenori care lucrează diferit și abordează relațiile cu jucătorii cu totul altfel. Însă sunt doi antrenori foarte buni. Eu domnului Șumudică îi datorez enorm și întotdeauna va reprezenta un pilon important în cariera mea. Despre Edi am auzit numai cuvinte de laudă, iar stilul său de a lucra m-a surprins în sens bun.

- Ce are diferit?
- Discută cu toți jucătorii în parte, este un foarte bun motivator! Sper ca acest lucru să aibă efect și să iasă bine în meciurile oficiale. E clar dă Edi ne-a cucerit într-un timp foarte scurt! Avem puterea, alături de Edi, să ne surprindem adversarii.

-Ești dezamăgit că ai rămas la Astra?
- Nu am de ce să fiu dezamăgit! Un transfer în străinătate rămâne mereu o dorință pentru mine. Cu toate acestea, Edi și cei din conducere m-au făcut să înțeleg că mai este nevoie de mine la Astra. Nu mă grăbesc să plec, țelul meu este să evoluez și să performez. 

"Trebuie să jucăm la victorie fiecare meci, să ne autodepășim. Cam acesta este obiectivul. Trebuie să fim conștienți că ne așteaptă un sezon foarte dificil, pentru că au plecat jucători care reprezentau valori certe pe posturile lui"
Alexandru Ioniță, mijlocaș Astra

1.000.000 €este cota de piață pe care Alexandru Ioniță o are în acest moment, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, cea mai mare din întreaga carieră de până acum

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  13 Iulie 2017, 10:19

Telul tau, Ionita este sa mori speranta! Sa ti se implineasca "visul" si sa ramai la Astra pana vei incarunti, ca in strainatate nu o sa ai cautare. Pote la Rapid, daca aceasta echipa devine anexa a PSD. Nu de alta, dar cred ca iti vei schimba atitudinea fata de comunisti si ii vei onora cu prezenta in "potcoava".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează